Soru Birden Fazla OptionButton'ı Tek Döngüde Hücreye Yazdırmak

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Alternatif,

Eğer seçenek düğmelerinizi Form Denetiminden oluşturursanız ekli dosyadaki gibi kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Alternatif,

Eğer seçenek düğmelerinizi Form Denetiminden oluşturursanız ekli dosyadaki gibi kullanabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler Korhan Bey.

Mevcut seçenek düğmelerine ilave yapmak istediğim zaman kodda herhangi bir değişik yapmak gerekiyor mu? Form denetimlerinden seçenek düğmesi ekledim fakat diğer 3 tanesinde olduğu gibi A1 hücresine yazdıramadım.

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
21-12-2027
Cevabınız için teşekkürler Korhan Bey.

Mevcut seçenek düğmelerine ilave yapmak istediğim zaman kodda herhangi bir değişik yapmak gerekiyor mu? Form denetimlerinden seçenek düğmesi ekledim fakat diğer 3 tanesinde olduğu gibi A1 hücresine yazdıramadım.
Yeni eklediğim seçenek düğmelerine sizin oluşturmuş olduğunuz makroyu atayarak yaptım. Fakat A1 hücresine eklemiş olduğum seçenek düğmeleri "0" değerini yazdı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Üstteki mesajımda ki dosyayı revize ettim. Ben İngilizce ofiste hazırlamıştım. Siz Türkçe versiyon kullandığınız için sorun oluşacaktır.

Sizde isimleri "Seçenek Düğmesi" olarak görünüyor olması gerekir. Kodu incelediğinizde mantığı anlayabilirsiniz.

Sayfanıza yeni seçenek düğmesi eklediğinizde yapmanız gereken nesne üzerinde sağ klik yapıp makro ata diyerek TEST isimli makroyu nesneye tanımlamaktır.

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
21-12-2027
Üstteki mesajımda ki dosyayı revize ettim. Ben İngilizce ofiste hazırlamıştım. Siz Türkçe versiyon kullandığınız için sorun oluşacaktır.

Sizde isimleri "Seçenek Düğmesi" olarak görünüyor olması gerekir. Kodu incelediğinizde mantığı anlayabilirsiniz.

Sayfanıza yeni seçenek düğmesi eklediğinizde yapmanız gereken nesne üzerinde sağ klik yapıp makro ata diyerek TEST isimli makroyu nesneye tanımlamaktır.
Teşekkürler Korhan Bey,

İngilizce detayını atlamışım.

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba Korhan Bey, kod içerisindeki Application.Caller satırının görevi nedir?

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Teşekkür ederim, öğrenecek çok şey var :)
İyi çalışmalar.