• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Borç/Alacak ilişkisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ijol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Aşağıda örnek olarak verdiğim resimde Borç/Alack ilişkisi ile ilgili sorum olacak.

Hücreye yazılan meblağlardan hangisi büyük ise küçük olan ondan çıkarılacak ve büyük olanın yanındaki borç/alacak aşağıdaki hücreye yazılacak.

Eğer her ikisi de borç ya da alacak ise aşağıya aynısı yazılıp meblağlar toplanacak. Bu fonksiyon için yardımlarını bekliyorum, çok teşekkürler.
[/img]

Hamitcan, dostum sağol ama ikisini de borç ya da alacak aynısını alta ekleyip, meblağlarını da toplaması gerekiyor. Onu da ekleyebilir misin?

veyselemre, ilginden ötürü teşekkürler ama onlar ayrı olmayacak. Sadece rahat anlaşılsın diye ayrı yazdım. Hepsi tek kalemde olacak.

birde aşağıdaki formülleri deneyin

=EĞER(VE(B1="borç";B2="borç");A1+A2;EĞER(VE(B1="borç";B2="alacak";A2>A1);(A1-A2)*-1;A1-A2))

=EĞER(VE(B1="borç";B2="alacak";A2>A1);"alacak";"borç")

Selamlar,

Ekteki dosyayı incelermisiniz. (Bütün varyasyonları denedim umarım atladığım olmamıştır.)

Selamlar,

Sn. ijol veysel beyin eklediği dosyada kullanıcı tanımlı fonksiyon vardır. Ve örnek olsun diye ayrı hücrelerde fonksiyonun kullanımını göstermiştir. Sizin istediğinizi fazlasıyla karşılamaktadır. Ben sadece yerleşik fonksiyonlarla çözümlenmiş halini ekledim. :arkadas:

Banada tam olarak böyle bir şey lazım. Sanırım server değişikliği olmuş forumda. Ekteki dosyalar görünmüyor. rica etsem bende dosyayı tekrar gönderebilir misiniz.

Eklenmiş eski dosyalara nasıl ulaşacağız?

Selamlar,

Evet arkadaşlar ekli dosyalarla ilgili bir problem var sanırım. Daha önce cevapladığım sorulardaki ekli dosyalarıda göremiyorum. Bu yüzden örnek dosyayı tekrar gönderiyorum.

arkadaşım ekteki dosya ya yine ulaşılmıyor tekrar gönderme veya rapid e falan upload imkanınız varmı? Teşekkürler.

Geri