• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

• Forum yazılımı güncelenmiştir.

Beklenmedik durumlar görürseniz lütfen yönetime iletin.

Borç birleştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hknbsr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
A sütununda isimler B sütununda o isimlerin borçları var. A sütununda aynı isim farklı zamanlarda alışveriş yaptığı için tekrar ediliyor. Tekrar eden isimleri tek satıra düşürüp borçlarının toplamını karşısına yazabilirmiyiz?

Merhaba Formülü d2 ye yapıştırın aşağı doğru çekin
=ETOPLA(A:A; C2; B:B)

C2 den başlayarak ta aşağı doğru isimleri yazın toplayacaktır

Ben isimler a sütununda borçlar b sütununda kalsın istiyorum sadece tekrarlanan isimler tek satıra düşüp karşısına toplam borç yazılsın

Makro ile çözebilirim formül şart mı sizin için

Merhaba.
@catalinastrap in yazdığı formülü uyguladıktan sonra C sütununu seçip kopyalayın ve özel / Değerler seçin.
A:C aralığının tamamını seçin Veri Sekmesi / Yinelenenleri kaldır seçin. Açılan penceredeki listede sadece isimlerin yanındaki onay işaretini işaretleyin tamama tıklatın.

Ekteki videoya ekran kaydına bakarak yapabilirsiniz.

C deki toplamları daha sonra B ye kopyalayabilirsiniz. Görüntüye bu kısmı eklemedim.

Merhaba.
Muzaffer Ali'nin metodu aklıma gelmedi açıkçası :)
alternatif olsun diye makro ile çözümü de ekliyorum

Ekli dosyalar

İndirmek için altın üye olmak gerekiyor sanırım. Şimdi aslında sütunlar he ye kadar dolu müşteri bilgileriyle daha kısa yolu yok sanırım Makro olmadan

İndirmek için altın üye olmak gerekiyor sanırım. Şimdi aslında sütunlar he ye kadar dolu müşteri bilgileriyle daha kısa yolu yok sanırım Makro olmadan
5. mesajda önerdiğim yöntem işinizi görmedi mi?

Onu yaptığım zaman müşterinin diğer bilgilerinide yapmam gerekiyor kayma oluyor. Sadece isim ve borç yok yani başka bilgilerde var

Onu yaptığım zaman müşterinin diğer bilgilerinide yapmam gerekiyor kayma oluyor. Sadece isim ve borç yok yani başka bilgilerde var

Önerdiğim çözüm yoluna bakarak kendiniz gerekli yerlerde farklı seçimler yapabilirsiniz.

Benim örneğimde A ve B sütunlarında veri var sağdaki ilk boş sütun C ise formülü C ye kopyalayın ve A:C aralığını seçin dedim, sizin dosyanızda daha fazla sütun varsa ne yapmanız gerekir? Ona göre yapın.

Verileriniz A:M aralığındaysa formülü N sütununa uygulayabilirsiniz.
A:C yerine A:N aralığını seçebilirsiniz.

Verileriniz A:K aralığındaysa formülü L sütununa uygulayabilirsiniz.
A:C yerine A:L aralığını seçebilirsiniz.

Geri