Soru Bu çalışma sayfasını saat 03:00 da veya 07:00 da otomatik kaydet yapabilir miyiz?

Katılım
8 Kasım 2018
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8.11.2019
arkadaşlar merhabalar,
excel üzerinden web den veri alıyorum.
aldığım bu verileri gün içerisinde farklı zamanlarda otomatik olarak kaydetmek istiyorum.
yardımcı olabilirmisiniz
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,164
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Vba'da ThisWorkbook bölümüne şu kodu:
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Application.OnTime TimeValue("03:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("07:00:00"), "kayit"
End Sub
Boş bir modüle de şu kodu:
Kod:
Sub kayit()
ThisWorkbook.Save
End Sub
kopyalayıp dosyanızı makro içeren dosya olarak kaydedip, kapatın ve yeniden açın.
İyi çalışmalar...
 
Katılım
8 Kasım 2018
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8.11.2019
teşekkür ederim hocam
bir şey daha sormak istiyorum müsadenizle
acaba sa 03:00:00 daki verileri A123 diye bir dosya olarak
sa 07:00:00 daki verileri B123 diye ayrı bir dosya olarak kaydedebilirmiyim
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,164
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Evet bu mümkün, sitede farklı kaydetme makro kodlarını bulabilirsiniz. Bu kodları dosyanıza uyarlayabilirsiniz. Bunu bizim yapabilmemiz için kaydetmek istediğiniz dosya türünü ve adını mesela yerine net olarak bilmemiz gerek.
 
Katılım
8 Kasım 2018
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8.11.2019
Dosyada isminde sadece tarih ve saat yazacak hocam
Örnek 10.11.2018_03.00 1.kayıt
10.11.2018_07.00 2.kayıt
Dosyayıda Belgelerim klasörüne kopyalayacak
Şimdiden teşekkürler
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,164
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
kayit kodunu aşağıdaki ile değiştiriniz.
PHP:
Sub kayit()
Dim yol As String, isim As String
yol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("mydocuments") & "\"
isim = Format(Now, "dd.mm.yyyy_hh.mm") & Mid(ThisWorkbook.Name, InStrRev(ThisWorkbook.Name, "."), 50)
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.SaveCopyAs yol & isim
End Sub
 
Katılım
8 Kasım 2018
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8.11.2019
Hocam teşekkürler çalıştı
Son bir şey daha sorabilirmiyim
Şayet 30 da veya 1 sa aralıklarla gün boyu kayıt etmesini istesem workbook kodu ne olmalı acaba
Not: Muhakkak forumda vardır ancak ben göremedim. Belki yanlış aratıyorumdur.
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,164
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Buyurunuz...
PHP:
Private Sub Workbook_Open()
Dim a As Byte
For a = 0 To 23
    Application.OnTime TimeValue(a & ":00:00"), "kayit"
    Application.OnTime TimeValue(a & ":30:00"), "kayit"
Next
End Sub
 
Katılım
8 Kasım 2018
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8.11.2019
Hocam tekrardan ilginize/yardımınıza teşekkür ederim.
Şu anda verilerimi 5,15 veya 30 da aralıklarla kaydedebiliyorum.
Müsaadenizle bir soru daha sormak istiyorum.
Bu kayıt ettiğim dosyalardaki verileri başka bir dosyaya otomatik aktarmanın bir yolu var mıdır acaba
Tüm bu aldığım verileri bir çalışma sayfasına aktarıp oradan analize devam etmek istiyorum.
Bunu yapabilir miyim.
Şimdiden teşekkürler
 
Katılım
8 Kasım 2018
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
8.11.2019
Hocam merhaba
Aldığım topladığım verileri bir çalışma sayfasına aktardım
Dosyayı 22.30.xlsm adıyla kaydediyor mesela
Bu dosyadaki verileri otomatik olarak alabiliyorum
Daha sonra ertesi gün 22.30.xlsm adıyla yeni verileri kaydediyor.
Ancak verileri topladığım sayfada veriler güncellenmiyor.
22.30.xlsm dosyasını açıp kapatınca veriler güncelleniyor.
Dosyayı açmadan yeni verileri nasıl aktarabilirim veya aktarabilirmiyim
teşekkür ederim
 
Üst