BU İŞKENCEDEN NASIL KURTULURUM?

Katılım
15 Eylül 2004
Mesajlar
15
BU ÝÞKENCEDEN NASIL KURTULURUM?

Sayın arkadaşlar;
Buraya bir süre önce excel ile ilgili bir sorunumu yazmıştım ancak olumlu bir netice alamadım.Ve bu sorun yüzünden Excel ile çalışmak benim için bir işkenceye dönüştü. Lütfen bu soruna bir çözüm bulalım.....Çünkü her excel kitabını açtığımda arçalar seçenekler menüsünden geçiş klavuz tuşlarındaki onayı kaldırmak zorunda kalıyorum. Yüzlerce excel kitabıyla çalıştığımı düşünürsek dayanılmaz bir hamallık yapıyorum.....
SORUN:
Araçlar menüsü / seçenekler / Geçiş sekmesinde ; “geçiş klavuz tuşları” onay kutusunu bilinçsizce işaretledim. Artık onayı kaldırıp kaydetsem bile her excel açıldığında bu kutucuk işaretli olarak açılıyor. Peki bunun olumsuz etkileri neler? Lotus kullanıcıları daha iyi anlayacaktır. Tab tuşuna bastığımda yan hücreye değilde çok ötelerdeki hücrelere geçiş yapılıyor. Bir diğer sorun “home” tuşuna basıldığında sürekli A1 hücresine gidiyorum. Ayrıca normalde görünmeyen ancak formül çubuğunda metinlerin ( sadece metinlerin ) başında görünen ^ , " gibi şekillendirmeye ait imler beliriyor.
Tüm bu sorunlardan; Araçlar menüsü / seçenekler / Geçiş sekmesinde ; “geçiş klavuz tuşları” onay kutusundaki onayı kaldırarak kurtuluyorum fakat; her excel kitabı açıldığında tekrar tekrar bunu yapmak zorunda kalıyorum. Varsayılan olarak o kutu işaretli.....
ÇÃ?ZÜM ARAYIÞLARI
1. ilk önce Onarım yapıldı.... Sonuç olumsuz
2. İkinci olarak kaldır / kur yapıldı ... Sonuç olumsuz...
3. bahsedilen sekmedeki 3 onay kutusuna da onay verilip , onay geri alındı çeşitli kombinasyonlar denendi.... Sonuç olumsuz
4. Son olarak denize düşen yılana sarılır misali XLSTART kalsörüne söz konusu kutuya onay verilmemiş bir kitap kaydedildi....Her excel açıldığında açılan bu kitapta deva olmadı.....Bu kitapta silindi.....
5. “Denerim” mahiyetinde farklı bir bilgisayarda aynı kutuya onay verdim....şimdi aynı sorun o bilgisayarda da mevcut.....
BAHSİ GEÇEN EXCEL VERSİONU EXCEL 2000; İÞLETİM SİSTEMİ WİN 98 ( İLK BİLGİSAYAR ); XP ( DENEME YAPILAN BİLGİSAYAR )

Lütfen çözüm......
SAYGILARIMLA......
 
Katılım
31 Temmuz 2004
Mesajlar
56
Bu durumun Home-End yönünden office 2000 kullanırken başıma gelmişti. Office i
yeniden kurmakta fayda etmemişti.Bile format atmak zorunda kalmıştım
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Xp excel 2000 ingilizce kullanıyorum. Defalarca geçiş yaptım, geri döndüm, işaretleyip save ettim, kaldırdım vs.. ama sorunsuz geçiş yapıyor bende.

Sadece dil farklı ve yeniden yükledim deyince update'lere baktım ve...
aşağıdaki adrese bakarsanız, sanırım güncellemeleriniz ile ilgili sorun var.


http://support.microsoft.com/?kbid=324126


XL2000: Transition Navigation Keys Setting Is Not Retained

When you use the Multilanguage Pack for Office 2000, the Transition navigation keys setting is lost when you quit Excel.

(To view the Transition navigation keys check box, click Options on the Tools menu, and then click the Transition tab.)
 
Katılım
18 Aralık 2005
Mesajlar
86
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
arkadaşlar birkaç gündür bende de aynı sorun var yeni konu başlığı olarak açtım cvp gelmedi arama yaptım daha önce de 2 - 3 kere bu konu hakkında sorular ve yanıtlar gelmiş ama görüyorumki hala çözüm yok bilen biri yardım edebilirmi acaba tekrar gündeme getrimek istiyorum çünkü gerçekten büyük bir sorun
 
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
57
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar birkaç gündür bende de aynı sorun var yeni konu başlığı olarak açtım cvp gelmedi arama yaptım daha önce de 2 - 3 kere bu konu hakkında sorular ve yanıtlar gelmiş ama görüyorumki hala çözüm yok bilen biri yardım edebilirmi acaba tekrar gündeme getrimek istiyorum çünkü gerçekten büyük bir sorun
scroll lock tuşuna baktınız mı??? acaba etkin olmasın etkinse kaldırın ve devam edin bakalım olacakmı büyük bir ihtimalle sorun budur diye düşünüyorum
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Anladığım kadarıyla bunu kendinize gereğinden fazla sorun yapıyorsunuz. Çalıştığım işyerinde yıllar evvel benimde başıma böyle bir sorun gelmişti ve tıkkı kaldırmaktan ziyade formül oluştururken de sorunla karşılaşıyordum. Geçiş Kılavuz Tuşları olduğunu biliyordum, ama sorunun kaynağını bilmiyordum. Her seferinde o kutucuğu boşaltmak insana bıkınlık veriyor doğrusu. "auto_open" e ilgili makroyu bağlayıp bu sorundan kurtuldum. Sürekli ve sık kullanılan bir çalışma kitabına uygulandığı zaman, açılan diğer çalışma kitaplarına da otomatik olarak yansıyor. Yada bir eklenti olarak da uygulayabilirsiniz.
 
Katılım
18 Aralık 2005
Mesajlar
86
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
makrodan başka bir çözüm yok yani öylemi?
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Geçici olarak şimdilik uygulayın. Bazen tesadüfen yada kurcalamayla insanın pratik çözümler yada sorunuyla ilgili bir bilgiye rastladığı olmuştur. Makrosuz çözüm için araştırmalarınıza gene devam edin.
 
Üst