Butona tıklayarak otomatik iş akışı sağlamak

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selamlar

Arkadaşlar ekteki dosyamda anlatmaya çalıştım. Şimdiden teşekkürler

Saygılar

Ekli dosyalar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar

Arkadaşlar göndediğim dosya hakkında fikri olan veya değişik çözüm yolu önerebilecek arkadaşımız varmı?

Saygılar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - 2013 Türkçe - İngilizce
merhabalar, konu sanki yeterince açık değil. "Sırası gelen personel" nerden anlaşılacak, biraz daha detay verip örneği manuel yapılmış şekilde ekleyebilirseniz sanırım yardımcı olabiliriz, saygılar.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
merhabalar, konu sanki yeterince açık değil. "Sırası gelen personel" nerden anlaşılacak, biraz daha detay verip örneği manuel yapılmış şekilde ekleyebilirseniz sanırım yardımcı olabiliriz, saygılar.
Selamlar
Zaten amacım buradaki personellere eşit şekilde iş dağıtmak. asıl amaç bu zaten. Atıyorum sanki 10 adet personel varmış gibi düşünüp örneğin 1. personele satış/ipotek verdik diyelim (Tabi butona tıklayarak) ondan sonra gelen personele hangi iş gelmişse onu vermek. Amaç burda eşit davranmak.
Saygılar

Son düzenleme:

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,

Arkadaşlar olumlu veya olumsuz bir cevabı olan kimse yok mu?

Saygılar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar

Biraz daha açıklama yapmaya çalıştım. Umarım anlatabilmişimdir.

Saygılar

Ekli dosyalar

S

Skorpiyon

Misafir
Bu 1. gün için oldu diyelim.
Peki 2. kez iş dağıtırken, aynı kişiye aynı iş gelirse ?
Amaç burada excel'in rastgele iş dağıtması mıdır ? Yoksa herkes her işi 1 kez yapacak mıdır ?

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Evet, maalesef yeterli veri yok.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Bu 1. gün için oldu diyelim.
Peki 2. kez iş dağıtırken, aynı kişiye aynı iş gelirse ?
Amaç burada excel'in rastgele iş dağıtması mıdır ? Yoksa herkes her işi 1 kez yapacak mıdır ?

Selamlar,
Hocam kesinlikle excel rastgele iş dağıtacak, Zaten herkes her işi biliyor burada önemli olan ne işi olduğu değil işlerin eşit dağılımı

Saygılar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Merhabalar,
umarım anlayabilmişimdir, iyi geceler.
Selamlar,

Hocam kısmen olmuş elinize sağlık. Zaten işi sizin gönderdiğiniz örnekte yaptığınız gibi düğmelerle biz dağıtıyoruz bu da tamam. Yani 2. gün gelen aynı işi aynı kişiye veya farklı kişiye vermesinde bir sakınca yok.

Gönderdiğiniz dosyada iki eksiklik var oda benim düzgün anlatamadığımdan ;
1- En son kişiye verdiği işten sonra, diğer işi tekrar ilk sıradaki kişiden başlayarak dağıtması.

2- X işaretini koyduğu yerlere aynı kişiye aynı iş geldiğinde o hücredeki X işaretinin yanına devam etmesi XX gibi

Çok şey istiyorum ama çok önemli. Zahmetleriniz için çok teşekkür ederim

Saygılar sunarım.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,
Hocam benim dosyama bakabildiniz mi?
Saygılar

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaslar ben bır kucuk de olsa bır proğram yapmak sıtıyom ılk sayfada persobelın bılgılerı arac bılgılerı koy adları mevcut ıkıncı sayfada ıse ıse bır cızelgem var yanı gorev kagıdı bunları duse yara ıle ayarladım yanı cızelgedekı bolume geldıgım de o sıradakı sıra numarasını gırdıgımde o hucredekı bılgıler gelıyor ama ben ılk sayfadakı hanelere buton yaparak gıtmeını ıstıyorum yanı ıstedıyım bılgıye tıkladıgımda ıkııncı sayfadakı ılgılı yer gıtmesını sıtıyorum cok acıl lazım cok tsk ederım sımdıden ben jandarma personelı oldugum ıcın ısımle ılgılı lazım tsk ederım lutfen yarıdımcı olun msn ata_han03 dır ıstersenız teld evere bılırım lutfen yardım ........... tel 0506 500 76 92 lutfen

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
arkadaslar ben bır kucuk de olsa bır proğram yapmak sıtıyom ılk sayfada persobelın bılgılerı arac bılgılerı koy adları mevcut ıkıncı sayfada ıse ıse bır cızelgem var yanı gorev kagıdı bunları duse yara ıle ayarladım yanı cızelgedekı bolume geldıgım de o sıradakı sıra numarasını gırdıgımde o hucredekı bılgıler gelıyor ama ben ılk sayfadakı hanelere buton yaparak gıtmeını ıstıyorum yanı ıstedıyım bılgıye tıkladıgımda ıkııncı sayfadakı ılgılı yer gıtmesını sıtıyorum cok acıl lazım cok tsk ederım sımdıden ben jandarma personelı oldugum ıcın ısımle ılgılı lazım tsk ederım lutfen yarıdımcı olun msn ata_han03 dır ıstersenız teld evere bılırım lutfen yardım ........... tel 0506 500 76 92 lutfen
Sayın ata_han03
sorunuzu lütfen yeni konu açarak sorunuz. Eğer böyle olursa ustalarımızda sorularımıza cevap vermekte zorlanırlar.
iyi çalışmalar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,

Arkadaşlar Sayın dentex ve şaban hocam yardımcı olmaya çalışmışlardı ama henüz tam bir çözüm olmadı. Arkadaşlarımız konuya birdaha bakabilirler mi acaba

Saygılar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
merhabalar,
gecikme için üzgünüm. Ekli dosyayı kontrol edebilirmisiniz, saygılar.

Ekli dosyalar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
merhabalar,
gecikme için üzgünüm. Ekli dosyayı kontrol edebilirmisiniz, saygılar.
Selamlar,

Hocam çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş. çok sağolun. Yalnız bir ricam daha olacak. Anasayfadaki düğmeleri USERFORM üzerine yapmak istiyoruz. Bunun için kodlarda ne gibi değişiklikler yapmalıyız?

Saygılar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İyi akşamlar,
Userformdaki butonların caption'ları(textleri), personel sayfasındaki iş tanımları başlıkları ile birebir aynı olmalı. "Anasayfa"'nın kod sayfasındaki button click prosedürlerinin aynısını, formdaki button click prosedürlerine kopyalayın. Terslik olursa yine bakarız, saygılar.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
İyi akşamlar,
Userformdaki butonların caption'ları(textleri), personel sayfasındaki iş tanımları başlıkları ile birebir aynı olmalı. "Anasayfa"'nın kod sayfasındaki button click prosedürlerinin aynısını, formdaki button click prosedürlerine kopyalayın. Terslik olursa yine bakarız, saygılar.
Selamlar,
Hocam dediğinizi yaptım. Oluyor fakat en son satırdaki kişiden sonra tekrar ilk satırdan başlamıyor hep alta doğru devam ediyor.

Saygılar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,
örneği ekledim, iyi akşamlar.

Ekli dosyalar