Butona tıklayarak otomatik iş akışı sağlamak

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selamlar,

Hocam birşeyi unutmuşum. Program herşeyi mükemmel yapıyor tam istediğim gibi. Ancak; İzinli personeli es geçmesi gerekecek. Yani izinli olan personele sıra geldiğinde ona iş vermeyecek. Nasıl yapabiliriz.

Saygılar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - 2013 Türkçe - İngilizce
Merhaba,
bir önceki mesajınıza (tarih bazlı kayıt) cevap veremedim ancak ilgileneceğim.
İzinli personeli es geçmesi gerekecek. Yani izinli olan personele sıra geldiğinde ona iş vermeyecek
Bu mümkün tabiiki, ancak izinli personeli nasıl bileceğiz?

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Merhaba,
bir önceki mesajınıza (tarih bazlı kayıt) cevap veremedim ancak ilgileneceğim.

Bu mümkün tabiiki, ancak izinli personeli nasıl bileceğiz?
Selamlar
Hocam izinli personeli biz belirleyeceğiz.örneğin; ekrandan izinli personel belirleyerek olmazmı?

Saygılar hocam.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,
Hocam hiç bakabildiniz mi dosyama

Saygılar

Not: İzinli personel o gün için 1 de olabilir 1 den fazla da

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
sayın komutan63, dosyaya baktım ancak, personel izin kavramı, konuyu açık denizlere çıkarıyor.
Düşünün x sayıda kat ve x sayıda personel. Bunlar izinli olabiliyor. Bu kayıtları nereye yazacağız. İzin bittiği zaman güncellenmesi gerek vs vs. Önerim şu; her kat sayfasında personellerin en sağındaki sütuna, izinli ise "İ" gibi bir belirteçin olması. Bu şekilde döngüye dahil edebiliriz. Bunların dışındaki çözümler konuyu kapsamlı bir personel programına doğru götürecektir :). Saygılar.

Son düzenleme:

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Merhaba,
sayın komutan63, dosyaya baktım ancak, personel izin kavramı, konuyu açık denizlere çıkarıyor.
Düşünün x sayıda kat ve x sayıda personel. Bunlar izinli olabiliyor. Bu kayıtları nereye yazacağız. İzin bittiği zaman güncellenmesi gerek vs vs. Önerim şu; her kat sayfasında personellerin en sağındaki sütuna, izinli ise "İ" gibi bir belirteçin olması. Bu şekilde döngüye dahil edebiliriz. Bunların dışındaki çözümler konuyu kapsamlı bir personel programına doğru götürecektir :). Saygılar.
Selamlar,
Hocam tamam sizin öneriniz doğrultusunda izinli personel veya personellerin her kat sayfasında en sağdaki sütuna "İ" gibi bir belirtme koyabiliriz. Benim için sorun yok. Eğer siz dediğiniz gibi bir döngü oluşturabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar hocam

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
ekteki dosyayı incelermisiniz? "izin" adlı bir sayfa oluşturdum. Buraya ad soyad, ait olduğu katı, izin başlangıç ve bitiş tarihlerini gireceğiz. İlgili personel, iş dağıtımı yaptığınız gün izinli ise o personelden sonra en az işi olana sıra gelmektedir. Ancak ad soyad ve kat bilgileri hatasız girilmeli başlangıç ve bitiş tarihleri tarih formatında olmalıdır. Eğer işinizi bu şekilde görecekse izin giriş ve güncelleme için -müsait bir zamanda-form hazırlarım, saygılarımla.

Ekli dosyalar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Merhaba,
ekteki dosyayı incelermisiniz? "izin" adlı bir sayfa oluşturdum. Buraya ad soyad, ait olduğu katı, izin başlangıç ve bitiş tarihlerini gireceğiz. İlgili personel, iş dağıtımı yaptığınız gün izinli ise o personelden sonra en az işi olana sıra gelmektedir. Ancak ad soyad ve kat bilgileri hatasız girilmeli başlangıç ve bitiş tarihleri tarih formatında olmalıdır. Eğer işinizi bu şekilde görecekse izin giriş ve güncelleme için -müsait bir zamanda-form hazırlarım, saygılarımla.
Selamlar,
Hocam çok teşekkür ederim. Bu işimizi büyük ölçüde görür. Çok sağolun.
Ayrıca formu müsait olduğunuzda bekliyorum.
Saygılar hocam

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selamlar,

Hocam birşey sormak istiyorum. Bu son dosyamızda Userform üzerine bir adet textbox koysak ve iş verdiğimiz butonlara tıkladığımızda hangi personele iş veriyorsa o personelin ismini Textbox içinde görebilirmiyiz?

Saygılar hocam

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
bu akşam bakacağım,
saygılarımla.