Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar, çalan bir ses dosyasını durdurmak için koda ihtiyacım var. Durdur düğmesi yapılıp ona bağlayabilirsek sorun çözülecektir. yardımlarınızı bekliyorum
Bu soruyu tekrar sordunuz. Eğer aynı uygulama ise (ses dosyası çift tıklamayla çalıştırılıyorsa) durdurulamıyor. Daha önce açıkladığım gibi sesi başka bir form üstündeki windows media player dan çalmanız gerekiyor.
Sayın hocam, örnek ekte. zamanı geldiğinde wav ses dosyasını çalıyor. Arka planda sesi çalarken problem yok. Sorun programda belirtilen süre kadar melodı çalsın. Sayın üstad Attila52 nin arka planda sesin çalışmasıyla ilgili yaptığı çok önemli katkılarından dolayı kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
Uygulamanıza bir api ekledim. Tüm işlemler oradan da yapılabilir. Ancak ses durdurmayı bunun üstünden ve sadece toplanma ile ilgili zil sesine uyguladım.
örnek gayet güzel ancak sayın modalı affınıza sığınarak daha basit bir örnek kod ekliyorum
Private Declare Function sndPlaySound Lib "winmm.dll" Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long
Private Const SND_SYNC = &H0
Private Const SND_ASYNC = &H1
Private Const SND_NODEFAULT = &H2
Private Const SND_MEMORY = &H4
Private Const SND_LOOP = &H8
Private Const SND_NOSTOP = &H10
Private Const SND_PURGE = &H40
Public Sub sescal(strSound As String)
sndPlaySound strSound, SND_ASYNC Or SND_NODEFAULT
End Sub
Public Sub sesdurdur(strSound As String)
sndPlaySound vbNullString, SND_PURGE
End Sub
Private Sub cal_Click()
sescal ("C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\phone.wav")
End Sub
Private Sub durdur_Click()
sesdurdur "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\phone.wav"
End Sub
Sayın hocam çok teşekkür ederim. Kodlar konusunda yine takıldım Toplanma zilini durduran şu kod öğrenci zili için nasıl olmalı. Ne yaptıysam sonuç alamadım.
If DateAdd("s", CLng(DatePart("s", Me.frmZil.Form.S1) + DatePart("n", Me.frmZil.Form.S1) * 60 + DatePart("h", Me.frmZil.Form.S1) * 3600), basla) = Time Then
Call fStopStuff(ByVal Me.Ses)
End If
If DateAdd("s", CLng(DatePart("s", Me.frmZil.Form.S2) + DatePart("n", Me.frmZil.Form.S2) * 60 + DatePart("h", Me.frmZil.Form.S2) * 3600), basla) = Time Then
Call fStopStuff(ByVal Me.Ses)
End If
Tüm If Me.[...ÖĞRENCİ] = Time Then ile başlayan kodların altına:
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.