Açık olan çalışma kitabında Gözat butonu ile başka bir xls dosyası seçmek ve içindeki Sayfa1 i açık olan çalışma kitabının Sayfa2 sine kopyalamak istiyorum.
makro ile nasıl mümkün?
gozet kısmından dosyayı secebiliyormusunuz.Eğer secebiliryoranız ilgili dosyayı acar vee ger varsa Sayfa1 i Sayfa 2 'ye kopyalıyor ama sheet isimleri önemli tabi Ama Bunu Sheets(1) Sheet(2) mantıgınada donusturebilirsiniz.1.sheet'i 2.Sheet'ede kopyalatabilirsiniz.
Yada söyle soleyeyım;
Editor içerisine girerek F8 ile adım adım ilerleyin sorunuzun cozumsuz kaldıgı yere bakalım.
Sayın kemaldemir sadece sizin gönderdiğiniz çalışma kitabı üzerinde denemey yapıyorum. Ancak çalışmıyor. Userforum üzerinden dosyayı seçiyorum. Hatta lable ı görünür yaptım ki acaba yol görünmüyormu diye. Kodlarda sorun yok gibi.
Neden çalışmadı anlamadım.
Sayın kemaldemir
Zahmet gösterip ilgileniyorsunuz, Ancak sonuç aynı. Sürüm farkındandır diyecem ama sanırım aynı sürümü kullanıyoruz. Bilgisayarımda yüklü olmayan bir bileşen mi var acaba??
Not: (2 bilgisayarımda da denedim )
Seçilen dosyanın Sayfa 1 ini işlemi yaptığım çalışma sitabının 2. sayfasına.
Şöyle anlatmaya çalışayım.
Çalışma kitabımın içine Müşteriler tarafından doldurulmuş formu alıp oradan dağıtım işlemi yapmak istiyorum. Önce o formu kitabımın içine almalıyım.
10ncu mesajınızda eklediğiniz dosyaları bende denedim. ancak çalışmadı. hatta birde şunu merak ettim. açılan userformdan seçimi yapıyoruz ve dosya yolu ile dosya adı textboxlarda görünüyor ancak ondan sonra basacağımız bir buton yok. kodları inceledim ama tam olarak anlayamadım. yani kodlar otomatik mi çalışıyor bilmiyorum? sonuç olarak bende de çalışmadı dosya...
Arkadaslar Soruyu yanlıs anladıgımdan dolayı konu ile alakasız cevap yazdıgım için forumdaki arkadaslardan özür dilerim.
İstenilen soruyu istediğiniz şekilde anlayamadım.Kusura bakmayınız.
Sanırım ben anlatamadım. Kusuruma bakmayın.
Benim x isimli çalışma kitabım var. Bu kitaba boş bir sayfa ekledim. Bu boş sayfaya müşteri tarafından doldurulmuş başka bir çalışma kitabındaki sayfanın tamamını kopyalamak istiyorum.
Yani çalışma kitabı seç, içindeki sayfayı benim çalışma kitabıma kopyala.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.