• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Kitapları Arası Formül Kopyalama

Katılım
15 Eylül 2004
Mesajlar
27
Selam Arkadaşlar,

Bir Çalışma Kitabımdaki sayfa içersine vlookup formülü yazdım. Bu formül aynı çalışma kitabındaki başka bir sayfadan veri bulup formülün bulunduğu hücreye aktarıyor. Buraya kadar herşey güzel. Bu dosyanın 50 adet kopyasını yarattım ve her bir kopya ayrı bir müşterinin cari hesap dosyası oldu. Þimdi bu formülün altındaki hücreye bir vlookup formülü daha ekledim. Nevarki bu formülü diğer çalışma kitaplarına kopyalamak istediğimde formülü aldığım çalışma kitabındaki sayfanın verilerini alıyor. Ben ise formülü kopyaladığım yeni çalışma kitabındaki sayfada bulunan verileri almasını istiyorum. Tek tek 50 dosyaya aynı formülü elle kurmak çok zor olacak kopyalama ile veya başka bir yolla nasıl halledebilirim.? Cümleten kolay gelsin. :?
 
Kitaplar arası kopyalamada bunu yapmaması gerkir diye düşünüyorum ama siz şunu deneyin.
Hücreyi kopyalamayın. Tift tıklama ile formülü açıp sadece eşittir işaretinden sanrakini kopyalayın. Yeni çalışma kitabındaki hücreye de eşittir işaretini elle yazıp CTRL+V ile fomülü yapıştırın.

Umarım doğru anlamışımdır.
 
Benim aklımada şöyle bir çözüm geldi. Sayfaları kopyalayacağınıza dosyayı farklı kaydet seçeneği ile farklı isimlerde kaydedin. Bir diğer öneride formülü control-F replace(değiştir) ile değiştirebilirsiniz.

selamlar
 
ben de aynı sorunu yaşıyorum devamlı güncellediğim bir dosyanın eski tarihli bir yedeği üzerinde bir formül geliştirdim ve şuanki güncel dosyama geri kopyalamak istiyorum ve malesef kopyala yapıştır yaptığımda formüllerin hepsi eski yedek dosyasına başvurular içerecek şekilde değişiyor bu konuda yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
aynı kitap içinde bir sayfanın toplam ve bakiyelerini diğer sayfada genel listeye aktarmak için nasıl formül kopyalanır
 
Geri
Üst