Soru Çek numarası bulma

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
HALUK bey
şimdi bakma imkanım oldu
teşekkür ederim.zahmet verdim

iyi çalışmalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Nadir Bey,

Gördüğünüz gibi Haluk beyde tam sonuç alabilmek için desen sayısını arttırmak durumunda kalmış.

Benim ilk başta ifade ettiğim gibi excele durumu anlatmak gerekiyor. Yoksa sonuç almak imkansız hale gelebiliyor.

Özellikle muhasebe kayıtlarında bu tarz taleplerle çok karşılaşıyorum. Kayıtlar gelişigüzel tutuluyor. Sonra bu karmaşa içinden analiz yapılmak isteniyor.

Aslında kayıt aşamasında biraz ince düşünülüp düzen kurulsa bu kadar karmaşaya gerek kalmayacak.

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Korhan bey dediklerinizin altına imza atarım.
size ve haluk beye çok zahmet verdim uğraştırdım.ne kadar teşekkür etsem azdır
ancak bu kayıtların hepsi muhasebe kaydını yaptığımız açıklamalar değil maalesef
aşağıdaki formatta olan açıklamalar bizim muhasebede kayıt yaptığımız açıklamalar bütün muavin açıklaması bu formatta olsa makroya gerek yok formülle rahat bir şekilde çözeriz.

22.01.2020 - 8010995 - DEVROLAN VERİLEN ÇEKLER

25.01.2020 - 8010775 - DEVROLAN VERİLEN ÇEKLER

05.02.2020 - 8010780 - DEVROLAN VERİLEN ÇEKLER

yukardaki formatın dışındaki muavin açıklamaları bankadan gelen extrelerdeki açıklamalar.
biz bu extreleri muhasebeye aktarıyoruz.bu kayıtları tek tek girmiyoruz.muavin açıklamasında hem yukardaki hemde banka extre açıklaması oluyor.
gönderdiğim örnekteki gibi birçok değişik formatta açıklama oluyor banka muavin açıklaması içinde haliyle.
her bankanında kendine göre extre açıklaması oluyor.iş asıl burada karmaşık bir hal alıyor.o açıklamaların içinden çek numarasını bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor.biz muhasebecilerin sıkıntısı burada başlıyor.çek numarası bul bu çeklerin giriş çıkışını kontrol et vb.birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz.
ama sizler her zamanki gibi bizlere çözüm üretiyorsunuz.
sağolun var olun hakkınızı helal edin.

tekrar teşekkürler

iyi çalışmalar