CheckBox kaydetme..??

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19.01.2020
Merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacak..yapmış olduğum userformda epey chekbox bulunuyor onları tiklediğimde keydetmek için yazmam gereken kod nedir?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
:cool:
Kod:
if checkbox1.value=true then range("A1").value=textbox1.text

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
Hocam teşekkür ederim işe yarıyor ancak ben farklı bi sayfaya birden fazla kayıt yapıcam onun için kodu deiştiremedim acaba farklı bi kodu mu var?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hocam teşekkür ederim işe yarıyor ancak ben farklı bi sayfaya birden fazla kayıt yapıcam onun için kodu deiştiremedim acaba farklı bi kodu mu var?
nasıl yani ,mesela ,Çekbox1'in karşısında Textbox1'mi var?:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Aslında bir tane küçük bir örnek dosya yollasanız daha iyi olur.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
Numune saatleri içerisinde ki 07:00,11:00,15:00 vs.. formlarının chexbox larının tiklendiğinde ve tamam a basınca DATA veya Sayfa1 e kaydedilmesini istiyorum. Bide tiklenince renklendirdim ama tiki kaldırınca renkler kaybolmuyor..

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
sadece bir formda çekbox var ve karşılarında textbox var.07:00 butonnda yani userform8'de var.Diğerlerinde ise sadece çekboxlar var.
Bu userformdaki textboxlar nereye kaydedilecek.Hangi sütunlara kaydedilecek.Ve sütun silinip tekrarmı yazılacak yoksa herdefasına bir alt satıramı yazılacak?Hangi sayfaya yazılacak?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
şimdilik sadece 07:00 için yapsak ben diğerleri için uyarlarım.. 07 içerisindeki textboxları chekboxlarına tıklanınca ve kaydete basınca Sayfa1 e kaydetsin.1 satır 2. satır 3.satır diye devam etsin herdefasında yeni kaydı bi sonraki satıra kaydetsin yani

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sadece 7:00 için yaptım.
Burada çeknboxların ve textboxların taglarına değer verdim.ve bu değere göre listeledim.taglardaki değerlerin sağ tarfındaki değer o nesnebnin hangi sütuna kaydolacağını gösteriyor.Sol tarafındaki ise eşitleme için(textboxla çekboxı) kullandım.Veriler sayfa 1 e kaydediliyor.Ayrıca çekbox3 ün renklendirme olayını yaptım .Diğer çekbokşarın kinide siz yapınız.
Dosya ektedir.Bana siz sadece 7:00 için yapın demiştiniz.Diğerlerini ben yaparım demiştiniz.Ben yaptım.Bundan sonrası için iş size ait .Kolay gelsin.:cool:
Dosya ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ckbox As Control, txt As Control
For Each ckbox In Controls
    If TypeName(ckbox) = "CheckBox" Then
        For Each txt In Controls
            If TypeName(txt) = "TextBox" Then
                If ckbox.Tag = txt.Tag And ckbox.Value = True Then
                    sat = Sheets("Sayfa1").Cells(65536, CInt(Right(ckbox.Tag, 1))).End(xlUp).Row + 1
                    Sheets("Sayfa1").Cells(sat, CInt(Right(ckbox.Tag, 1))) = txt.Value
                    Exit For
                End If
            End If
        Next
    End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
teşekkür ederim ama dosya açılmıyor g2 ye basınca :))

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
önce şifrenin kodlarında hata veriyor onu sildim şimdide tarhi ve saatte hata veriyor.. onuda sildim bu seferde yazdığınız kodda hata veriyor :s

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
önce şifrenin kodlarında hata veriyor onu sildim şimdide tarhi ve saatte hata veriyor.. onuda sildim bu seferde yazdığınız kodda hata veriyor :s
Şifre de ve tarih ve saatte hata vermesi ile benim yaptığım kodlarla bir ilgisi yok.Ben onlara bir şey yazmadım.Onlar tamamen sizin yazdığınız kodlar.
Benim kodlarımda hata verdiğini söylemişsiniz.Nerede ,hangi satırda hata veriyor.Onu söylememişsiniz.Ayrıca ben kodları denedim.Gayet güzel çalışıyordu.Siz benim yolladığım dosyayımı çalıştırdınız.Yoksa kodları kopyalayıp başka bir dosyadamı çalıştırdınız.Eğer öyle yaptıysanız ben ilk başta açıklamıştım.Nesnelerin taglarına bakınız diye.Nesnelerin tagları ayarlanacak.kodlar ona göre yazılacak.Eğer kodları başka bir dosyaya yapıştırdıysanız ve nesnelerin taglarını uygun şekilde ayarlamadıysanız ,kodların hata verecektir.:cool:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Bende çalıştı bir hata almadım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
Evren bey ben sizin yolladığınız dosyayı açmaya çalıştığımda GenelKimya2'ye basınca direk Time satırında hata veriyor.. Tag lardan bahsetmişsiniz ben bu işte yeniyim size yollamış olduğum dosyayı sadece 4 günde ve bu siteyi takip ederek yaptım yani hangi nesnelerin tag'ından bahsettiğinizi ve deiştirmem gereken yerleri anlayamadım. Dosyamın son halini ekliyorum siz bunun üzerinde direk bi deişiklik yaparsanız sevinirim.

NOT: kayıt işlemini data ve data2 olarak ayarladım ve bunlardan data sayfasını listbox da göstermesini silme işleminide datada yapmasını istiyorum. data2 de aynı kayıtlar olucak ama silinmicek onlar hep kalıcak bi nevi geriye dönük takip amaçlı.

http://rapidshare.com/files/270483533/Excel__al__305___351_mas__305_-6.xls.html

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
çekbox ların kayıt yeri F,G,H,.... şeklinde yanyana sıralanacak şekilde kayıt etmek istiyorum böylece takibi daha kolay olacak

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ben genel kimya2 butonuna bir kod yazmadım ki benim yazdığım kodlardan kaynaklanan bir hata oluşsun.Ona yazmışsanız bile kodu siz yazmışsınız.Ne yazdığınızıda ancak siz bilirsiniz.Ben o butonun içini açıp bakmadım bile.Ben VBE'yi açıp direk oradan userformu çalıştırdım.Bir hata vermiyor çalınca kodlar.Nitekim necdet hocamızda denemiş.Ve buraya mesaj atmış.Hata vermiyor diye.VBE'yi açın ve userform8'i çalıştırın.Bakalım hata verecekmi?
Diğerler hatalar içinde yapmaya çalışın yapamıyporsanız bununla ilgili bir başlık açın ve sorunuzu sorun.Bende dahil olmak üzere cevaplandırmaya çalışalım.Ama buradaki konumuz bu değildi.Çekboxlarıın tikl erine göre textboxları sayfaya kaydetmekti.Sanki bu işelmi yapamımımşım gibi oluyor böyle konuşursanız.Konuları karıştırmayaylıjm.O konu başka bu konu başka .Ben konudaki sorduğunuz soruyu cevaplandırdım.Diğerlerinide ben yaparımn demiştiniz.Buyurun o zaman.Ayrıca benim yazdığım kodlar biraz size zor gelebilir.İllada bu çözümü isterseniz zorlanacaksınzı diğer işlemler için.
Ama daha basitide yazılabilir ama oda alt alta bişr sürü satır yapar.Benim yaptığım en kısa yoldan yazdırmak.sizin için daha basitini ben bir tanesini yapayım ,sizde diğerlerini ona göre yapın.Gerçi bir örnekte vermiştim taa ilk başlardan size .O örnek size referanas olabilirdi aslında.Nesnelerin taglarını sormuşsunuz.Nesneye tıklayın sonrada propertiesten tag satırnı bulun.Orada gözükür benim verdiğim taglar.Şimdi ben size daha basit ama daha uzun olacak olan kodları vericem .Onu bu mesajımın altındaki yeni mesaja yazıcam.Ona göre siz yapın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
19.01.2020
Evren bey kusura bakmayın ben sizin yardım etmediğinizi yada dosyayı yapmadığınızı iddaa etmedim, sizinde sölemiş olduğunuz gibi benim anlamamın zor olacağı kodlar yazmışsınız sanırım ve ben o yüzden çalıştıramıyorum. sizi yoruyorum kusura bakmayın artık :)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Şimdi bu alta verdiğim kodlar daha basit olanıdır.Biraz uzun olacak ama ilk başta sizin yapabileceğiniz şekildedir.
Bunlar ilk bölümdeki çekboxları kontrol eder ve tik varsa onu a sütununa alt alta atar.
B sütunu içinde sat değişkenini tekrar yazıp ayni işlemleri onun için yapmalısınız.
Ben textbox1 ve textbox2 için olanları yaptım,aşağıda.Sizde diğerlerini yapınız.:cool:
Kod:
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
If CheckBox3.Value = True Then
    Cells(sat, "A").Value = TextBox1.Text
    sat = sat + 1
End If
If CheckBox4.Value = True Then
    Cells(sat, "A").Value = TextBox2.Text
    sat = sat + 1
End If