• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Çoketopla

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 plus
Selam herkese
Çoketopla formülü kullanıyorum fakat I:I hücresindeki tüm isimleri topluyor. Ben ise sadece 3 isme ait sayıları toplatmak istiyorum.
Yardımcı olur musunuz?

Örnek Dosyanızı eklerseniz daha çabuk sonuç alabilirsiniz

Ben dosyanızı incelediğimde ulaşmak istediğiniz sonucu anlayamadım. Detaylı örneklermisiniz.

Ben dosyanızı incelediğimde ulaşmak istediğiniz sonucu anlayamadım. Detaylı örneklermisiniz.

Şimdi seçmeli hücremiz n1, yani oradan istediğimiz hocayı seçince h hücresindeki sayıları veriyor. Fakat tümü' nü seçince 3 hoca dışındaki hücreleri de sayıyor. Sadece 3 hocayı saydıracağım..

Formülüm bu:

="TOP: "&EĞER($N$1="TÜMÜ";ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1);ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;"="&$N1))

Bahsi geçen 3 hocanın ismini R1:R3 aralığına yazdım..

C++:
="TOP: "&EĞER($N$1="TÜMÜ";TOPLA(ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;R1:R3));ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;"="&$N1))

Bahsi geçen 3 hocanın ismini R1:R3 aralığına yazdım..

C++:
="TOP: "&EĞER($N$1="TÜMÜ";TOPLA(ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;R1:R3));ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;"="&$N1))
Teşekkürler hocam işimi gördü. Başka bir konu en yüksek ilk 3 kişiyi aşağı sıralamak istiyorum sayılarıyla beraber ve tarihi de baz alarak yine.

Son düzenleme:
Ayrı konular için ayrı başlıklar açmalısınız...

Geri