Combobox içine açılır takvim ekleme ve checkbox da işaretli olanların listeye aktarılmasını sağlama

ftoy30

Altın Üye
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
69
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2027
Arkadaşlar merhaba,

VBA konusunda yeni sayılırım. Bir çalışma yaptım ama 2 yerde takıldım.
1. Userform üzerine eklediğim combobox içerisine açılır bir takvim eklemek istiyorum. Yani ana sayfada form üzerinde combobox alanına tıklayınca karşıma takvim çıksın ve ben o takvimden seçim yapayım.
2. Yine userform üzerinde Frame altında checkbox kutucuklarında işaretleme yapınca, hangilerinde işaretleme yaptıysam o kutucuğun yanında yazan isim listeme gelsin istiyorum.
Aşağıdaki ekran görüntüsüne göre takvimin satış tarihi yazan ve 2 kısımda da bulunan comboxların içerisine, Firma yazan kısımda da checkboxlar içerisinde yaptığım seçimlerin isimlerinin Excell'de Firma yazan sütuna (mümkünse aralarında virgül olarak) gelmesini istiyorum.

Eke bir anlatmak istediklerim için örnek çalışmamı koyuyorum. Şimdiden yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
235442diden yardımcı
 

Ekli dosyalar

ftoy30

Altın Üye
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
69
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2027
Yardımcı olabilecek kimse yok mu? :(
 

ftoy30

Altın Üye
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
69
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2027
Yardım lütfennnn :)
 

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
1,520
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba

1. isteğiniz olan tarih seçici olarak "Date Picker" nesnesi ile kolayca yapabilirsiniz ama bunun bazı sıkıntıları oluyor , bazı versiyonlarda çalışmıyor yada hiç olmuyor , o yüzden size tavsiyem forum üzerinden "Excel Takvim uygulaması" diye aratırsanız onlarca örnek bulabilirsiniz ve kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

2. isteğinizi aşağıdaki kodlar ile yapabilirsiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim i, deg, s1
    Set s1 = Sheets("Sayfa1")
    
    Sonsatir = s1.Range("A" & Rows.Count).End(3) + 1
    s1.Cells(Sonsatir, 1) = ComboBox1.Value
    s1.Cells(Sonsatir, 2) = ComboBox2.Value
    
    For Each i In Me.Controls
        If TypeName(i) = "CheckBox" Then
            If i Then deg = deg & i.Caption & ";"
        End If
    Next
    
    s1.Cells(Sonsatir, 3) = Left(deg, Len(deg) - 1)

End Sub
 

ftoy30

Altın Üye
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
69
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2027
Teşekkür ederim ancak ben kodu sayfaya yapıştırıyorum ancak çalışmıyor, herhangi bir değişiklik olmuyor. Benim ekteki dosya içinde deneyip o şekilde tekrar gönderebilir misiniz?
 
Üst