ComboBox ile ListBox Süzme

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın ünal karadavut, boş bir zamanımda kodları inceleyip, örneğinize uyarlamaya çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Fakat bu sefer veri sayfasında veriler süzülünce gizli olan satırlarıda Listbox'a alıyor.Bunun çözümünü bulabilirsem çok güzel olacak.
Peki bu olayı süzülen alana isim vererek çözebilirmiyiz? (Insert>>Name)

Yani her süzme işleminden sonra görünen kayıtlara isim verip Listbox'da gösteribilinir düşüncesindeyim.

Net'te aşağıdaki gibi kodlar buldum ama bir türlü yapamadım.

Kod:
Sub FilterNameEkle()
Const strTaskname = "Name a Range"

Range("A1").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="yasemin"
ActiveCell.CurrentRegion.Select
ThisWorkbook.Names.Add Name:="NewName", RefersTo:="CurrentRegion", Visible:=False

RngName = InputBox(prompt:="Enter the name for the " & "new Range:", Title:=strTaskname)

ActiveWorkbook.Names.Add Name:=RngName, RefersToR1C1:="=Sayfa1!R1C1:R110C3"
End Sub

Son düzenleme:
hamitcan kardeşim yinede ilgilendiğin için çok sağol, bunu bir kaç kişi ile yapıyoruz. bizim için önem arzediyor.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın ripek, eğer doğru anladıysam süzülen verileri (rowsource) özelliğini kullanarak ve süzülen alana bir isim vererek, listbox a almak istiyorsunuz. Ben denedim (bilgim dahilinde) olmadı. Şöyle söyleyeyim, veriler süzülünce farklı alanlar ortaya çıkıyor. Buna istinaden, ben de farklı 2 alana bir isim tanımladım ve onu da rowsource a eşitledim, fakat olmadı. Ama tek bir alana isim verdiğimde kabul etti (ListBox1.RowSource = "Sayfa1!isim")gibi. Konuyu takip edecem yeni bilgi edinirsem bu başlıkta yayınlarım.

İyi Çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Aynen dediğiniz gibi düşünüyorum.

Sanırım sayfadaki tüm alan isimlerini silip, yeniden süzülen alana isim verebiliriz.

Bu şekilde tek bir isim olur.

Benim yapamadığım süzülen kayıtlara yeniden isim tanımlayamamak.

Kod:
Sub Test()
    Dim Nm As Name
    For Each Nm In ThisWorkbook.Names
       Nm.Delete
    Next Nm
End Sub

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın ripek, süzülen kayıtlara isim tanımlama ile ilgili bir örnek yaptım. Fakat dediğim gibi farklı alanlar içerdiği için listbox.rowsource özelliğini kullanamadım.

Sub Makro1()
son = [a65536].End(3).Row
Range("a1:" & "b" & son).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Select
Names.Add Name:="test", RefersTo:=Selection
End Sub

Gerçekten çok güzel uygulama. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Benim sorum şöyle; mesela isme göre seçme yerinde şirket ismine göre seçme olduğunu farzedelim, mesela " KARA TİCARET ". Harfleri girmeye başlayınca Userformun bir tarafında Kara ticaret'in amblemini getirmek mümkünmü acaba? Tabii ki diğer şirketlerinkiler de isimleri yazıldıkça gelecek. Eğer şirket ismik kısmı boşsa o kısım da boş kalacak veya sabit bir resim olacak. Umarım imkansız bişey istememişimdir! Saygılarımla...

Ya nolur birisi en azından böyle birşey olamaz veya olabilir desin ona da razıyım :(

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sanırım hala bu mesajı göremediler .....

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Arkadaşım, yazını farkettim ama kendi açımdan söyleyeyim, yoğunluktan fırsat bulup cevap yazamadım. Sitede daha önce userform içine resim ekleme ile ilgili örnekler olduğunu zannediyorum. Buradaki örnekler üzerinde çalışılıp, istediğiniz olabilir kanaatimce. İsterseniz öncelikle bu örnekleri bulmaya çalışın.

İlk önce ilgilenip cevap verdiğin için teşekkürler. Dediğin gibi sitede arama yaptım; ama nedense ilgili konulara ulaşamadım. Arama bölümünde userformla ilgili örneklerde resim eklemeye rastlayamadım. Rica etsem ilgili linkleri bildirirmisiniz? Tekrar teşekkürler...

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Evet Moderatörlerden rica ediyorum linkleri aktif hale getirebilirlermi? Hamitcan, sence dediğim olayı yani süzülen isme göre ona bağlı resmi userformda gösterme olayını bu linklere göre yapabilirmiyim?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Benim size, linkini verdiğim örnekler, userform içine resim ekleme ilgili. Konuda neler geçtiğini tahmin edersiniz ki hatırlamıyorum. Sizin istediğinizi yapabilmek için bu kodlardan faydalanarak biraz değişiklik yapmak gerekebilir.

Ayrıca yine arşivi incelerseniz resim ekleme ile ilgili başka örnekler de bulabilirsiniz. Çünkü benim size verdiklerim, ilk karşıma çıkan örneklerdi. Detaylı bir arama yapmadım açıkcası.

Sayın Moderatörler sanırım vakit bulamadığınız için ilgili linkleri aktif hale getiremediniz. Rica etsem aktif hale getirirmisiniz?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
liste kutusunu seçince, sol taraftaki menüden, ColumnCount kısmına, kaç sütununuz varsa o sayıyı yazın. (sizin çalışmanızda 8 sütun var, 8 yazın.)

sonra da, ColumnWidths kısmından sütun genişliklerini ayarlayabilirsiniz. (40,40,40.. girin mesela, 8 tane) Ayrıca bunları kod ile de yapabilirsiniz. İyi çalışmalar.