Combobox'a Veri Aldırma (Seçili Kriter Grubuna Göre)

Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Arkadaşlar,

Çalışmam üzerinde 2 Combobox mevcut, Bir sayfada Meyvelar ve meyve kodları yer alıyor (Elma, armut, portakal, muz). Bu kodlar 1.combobox'ta seçildiği an bir hücreye atanıyor. (K2)
1 Elma
2 Armut
3 Muz


2. sayfada meyveler ve özellikleri ve kod numaraları yer alıyor
1 Elma Yeşil
1 Elma Kırmızı
1 Elma Amasya
2 Portakal
vs....

1.combobox'ta seçili olan kritere göre 2. combobox'ın içeriğini değişmesini amaçladığım bir çalışmada yardımlarınızı rica ederim.

1.combobox'ta

Elma
Armut
Portakal
Muz

yer alıyor



2.combobox'ın rowsource'unun (1.comboboxta Elma seçildiğinde)
yeşil
kırmızı
amasya

olarak sıralanmasını amaçlıyorum.

Diğer bir ifadeyle;
Excel çalışmam; 1.combobox'ta Elma seçildiğinde 1 hücreye Elmanın kod numarasını yazıyor (örn: $K$2)
2.combobox, bu kodu buradan okuyup, ilgili koda karşılık gelen özellikleri sıralayabilir mi?

yeşil
kırmızı
amasya


İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Syg.
 
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Combobox'a Veri Aldırma (Seçili Kriter Grubuna Göre) -Attachment

Ek'te örnek dosyayı görüntüleyebilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederim. Kolay gelsin.


Syg.
 

Ekli dosyalar

Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Adapte

Çok teşekkür ederim. İlginiz ve yardımlarınız için;

Lakin



Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox2.Clear
say = Range("I2").CurrentRegion.Rows.Count
For i = 3 To say + 1
If ComboBox1 = Range("I" & i) Then
ComboBox2.AddItem Range("J" & i)
End If
Next

End Sub


olarak yazdığınız kodu kendi projeme adapte etmeye çalıştım
Private Sub ComboBox10_Change()
ComboBox2.Value = ""
ComboBox3.Value = ""
ComboBox4.Value = ""
ComboBox5.Value = ""
ComboBox6.Value = ""
ComboBox7.Value = ""

say = Worksheets("Data3").Range("B2").CurrentRegion.Rows.Count
For i = 20 To say + 1
If ComboBox10 = Worksheets("autoSolve").Range("E7") Then
ComboBox2.AddItem Worksheets("Data3").Range("D" & i)
ComboBox3.AddItem Worksheets("Data3").Range("D" & i)
ComboBox4.AddItem Worksheets("Data3").Range("D" & i)
ComboBox5.AddItem Worksheets("Data3").Range("D" & i)
ComboBox6.AddItem Worksheets("Data3").Range("D" & i)
ComboBox7.AddItem Worksheets("Data3").Range("D" & i)

End If
Next



10.combobox'ta seçilen araç örn: (Bravo 1.4 T.jEt Dynamic)
seçildiğinde bu araca gelen kod bir hücreye atanıyor "K2" (bu kod 2)
Bu kod başka bir sayfada
2 Stil Paket
2 17" A.Jant
2 Lal Kırmızı Metalik Renk

şeklinde bir tablodan okunarak

(toplam 6 adet) her combobox'da bu koda denk gelen tüm aksesuarların yer almasını amaçlıyorum.

Dolayısıyla size basitleştirip gönderdiğim projeyi adapte edememin sebebi combobox10 da araç isimleri birbirinden farklı 1.4 Bravo 1.6 Bravo fakat seçildiğinde kod olarak tüm bravolar 2 tüm grande puntolar 3 oluyor. Bu na istinaden bu kodu okuyarak diğer tabloda karşısına gelen her bir aksesuarı nasıl 6 combobox'ta sıralayabilirim.


Şuanda bu kodu kullanıyorum ve bu koddan sıyrılmayı amaçlıyorum; Çünkü burada her bir kodu okuduğunda o kodun bulunduğu sütunu okuyor, oysa ben sutun değil satırdan okumasını amaçlıyorum.


Private Sub ComboBox10_Change()
Dim hucre As String
hucre = Range("$K$2").Value
ComboBox3 = ""
ComboBox2 = ""
ComboBox4 = ""
ComboBox5 = ""
ComboBox6 = ""
ComboBox7 = ""

If hucre = "1" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$D$2:$D$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$D$2:$D$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$D$2:$D$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$D$2:$D$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$D$2:$D$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$D$2:$D$20"

ElseIf hucre = "2" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$G$2:$G$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$G$2:$G$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$G$2:$G$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$G$2:$G$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$G$2:$G$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$G$2:$G$20"

ElseIf hucre = "3" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$J$2:$J$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$J$2:$J$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$J$2:$J$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$J$2:$J$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$J$2:$J$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$J$2:$J$20"

ElseIf hucre = "4" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$M$2:$M$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$M$2:$M$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$M$2:$M$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$M$2:$M$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$M$2:$M$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$M$2:$M$20"

ElseIf hucre = "5" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$S$2:$S$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$S$2:$S$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$S$2:$S$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$S$2:$S$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$S$2:$S$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$S$2:$S$20"

ElseIf hucre = "6" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$V$2:$V$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$V$2:$V$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$V$2:$V$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$V$2:$V$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$V$2:$V$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$V$2:$V$20"

ElseIf hucre = "7" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$Y$2:$Y$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$Y$2:$Y$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$Y$2:$Y$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$Y$2:$Y$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$Y$2:$Y$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$Y$2:$Y$20"

ElseIf hucre = "8" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AB$2:$AB$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!A$B$2:$AB$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AB$2:$AB$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AB$2:$AB$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AB$2:$AB$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AB$2:$AB$20"

ElseIf hucre = "9" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AE$2:$AE$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AE$2:$AE$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AE$2:$AE$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AE$2:$AE$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AE$2:$AE$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AE$2:$AE$20"

ElseIf hucre = "10" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AH$2:$AH$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AH$2:$AH$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AH$2:$AH$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AH$2:$AH$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AH$2:$AH$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AH$2:$AH$20"

ElseIf hucre = "11" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AK$2:$AK$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AK$2:$AK$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AK$2:$AK$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AK$2:$AK$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AK$2:$AK$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AK$2:$AK$20"

ElseIf hucre = "12" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AN$2:$AN$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AN$2:$AN$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AN$2:$AN$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AN$2:$AN$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AN$2:$AN$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AN$2:$AN$20"

ElseIf hucre = "13" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$P$2:$P$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$P$2:$P$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$P$2:$P$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$P$2:$P$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$P$2:$P$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$P$2:$P$20"

ElseIf hucre = "14" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AQ$2:$AQ$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AQ$2:$AQ$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AQ$2:$AQ$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AQ$2:$AQ$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AQ$2:$AQ$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AQ$2:$AQ$20"

ElseIf hucre = "15" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AT$2:$AT$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AT$2:$AT$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AT$2:$AT$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AT$2:$AT$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AT$2:$AT$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AT$2:$AT$20"

ElseIf hucre = "16" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AW$2:$AW$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AW$2:$AW$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AW$2:$AW$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AW$2:$AW$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AW$2:$AW$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AW$2:$AW$20"

ElseIf hucre = "17" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$AZ$2:$AZ$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$AZ$2:$AZ$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$AZ$2:$AZ$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$AZ$2:$AZ$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$AZ$2:$AZ$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$AZ$2:$AZ$20"


ElseIf hucre = "18" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$BC$2:$BC$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$BC$2:$BC$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$BC$2:$BC$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$BC$2:$BC$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$BC$2:$BC$20"

ElseIf hucre = "19" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$BF$2:$BF$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$BF$2:$BF$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$BF$2:$BF$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$BF$2:$BF$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$BF$2:$BF$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$BF$2:$BF$20"

ElseIf hucre = "20" Then
ComboBox3.ListFillRange = "Data1!$BI$2:$BI$20"
ComboBox2.ListFillRange = "Data1!$BI$2:$BI$20"
ComboBox4.ListFillRange = "Data1!$BI$2:$BI$20"
ComboBox5.ListFillRange = "Data1!$BI$2:$BI$20"
ComboBox6.ListFillRange = "Data1!$BI$2:$BI$20"
ComboBox7.ListFillRange = "Data1!$BI$2:$BI$20"



End If
 
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Örnek Proje (Basic)

Ek'te proje mevcut (basic)

ana dosya 16 mb olduğubdan ve de fiyatlamalar içerdiğinden dolayı paylaşamıyorum, üzgünüm.

Projem ile basic örnek
Sheet isimleri aynı
Combobox isimleri aynı
aynı hücrelere yazdırılıyor bu nedenle adapte ederken kodların referanslarını değiştirmeden uygulayabileceüğim.

Tekrar tekrar tşk.

Syg.
 

Ekli dosyalar

Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Omerceri hocam, yardımlarınız için teşekkür ederim, ancak 4 gözle yanıtınızı bekliyorum. Tşk.
 

Mahmut Kök

Özel Üye
Katılım
14 Temmuz 2006
Mesajlar
878
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Ekli dosyayı inceleyiniz. İnşallah istediğiniz gibi olmuştur.
 

Ekli dosyalar

Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
alacağınız her hangi Fiat model bir araç için hediye çekiniz, biz de hazır... Tşk...
 

Mahmut Kök

Özel Üye
Katılım
14 Temmuz 2006
Mesajlar
878
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
alacağınız her hangi Fiat model bir araç için hediye çekiniz, biz de hazır... Tşk...

:) Sayın sendtohakan, inceliğiniz için çok teşekkür ederim; ancak inanın teşekkürünüz benim için her şeyden daha kıymetli. Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. İyi çalışmalar.
 
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Projeyi kendi projeme adapte ettiğimde

ComboBox2.Clear

bu satır hata veriyor,

neden olabilir sizce
 
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 english
Bu satırları kaldırdığımda, çalışıyor
fakat araç değiştiğinde (combobox10) bir önceki aracın özellikleri sabit kalarak yeni aksesuarlar ekleniyor.
Bu satır prensibinde başka bir kod var mıdır,

Örneğin ben Combobox2.text="" kullanırdım, ancak şuanda o da hata veriyor
 

Mahmut Kök

Özel Üye
Katılım
14 Temmuz 2006
Mesajlar
878
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
combobox2 adında nesne olmayabilir. Combobox2, sizdeki combobox10 olabilir. İsmin doğruluğunu denetleyiniz.
 
Üst