• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değeri arama

Excel Vers. ve Dili
türkçe
excelde x ve y değişkenlerine ait değerlerim var ve bu değerler ile ilgili bir tablom var. Bu tablo üzerinde x ve y değerlerim uyuyorsa 0 yazdıracağım ama nasıl yapacağımı bulamadım.

x

y

1

-1

böyle bir x y değerini aşağıdaki tabloya uyup uymadığını bulmak istiyorum ve açtığım yeni x y sütununa 0 yazacağım

x

y

0

2

1

-1

yeni sütun için

xyeni

y yeni

0

0

aradığım 2 değer bu sekilde aynıysa yeni değerleri 0 0 olucak
anlatabilmişimdir umarım yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Bu şekilde anlaşılması biraz güç.
Sorunuzu örnek bir Excel dosyasıyla (3-5 satır örnel data ve sonuç içeren) pekiştirerek
dosyayı da harici yükleme sitelerine yükleyerek dosya erişim linkini buradan paylaşabilirsiniz.
dosya.co
we.transfer
upload.com
gibi

yüklediğim dosyada x ve y değerleri verilmiş bu değerler eğer üst taraftaki tabloda(renksiz olan) verilen x ve y değerleri ile aynıysa mesela yeşil başlıklı tablonun altında x=0 y=2 değerini alan yer var ve bu üst tabloda var bu ikiside aynı olduğu için ben kontrol x y kısımlarına 0 yazdırmak istiyorum

Keşke yeşil tabloda çözümleri de verseydiniz.
Yukarıdaki anlatımınızdan yola çıkarak

Renksiz tabloda 21.satırdaki X-Y değerleri (0-2) Yeşil tabloda 32.satırla uyuşuyor. C32 ve D32 hücrelerine 0(Sıfır) mı yazılacak?
Renksiz tabloda 22.satırdaki X-Y değerleri (2-0) Yeşil tabloda 34.satırla uyuşuyor. C34 ve D34 hücrelerine 0(Sıfır) mı yazılacak?
Yeşil tabloda SIFIR yazılmayacak diğer satırlara ne yazılacak? Boş mu kalacak?

Deneyiniz.

C30;
C++:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$21:$A$25;A30;$B$21:$B$25;B30)=0;"";1)

D30;
C++:
=C30

Keşke yeşil tabloda çözümleri de verseydiniz.
Yukarıdaki anlatımınızdan yola çıkarak

Renksiz tabloda 21.satırdaki X-Y değerleri (0-2) Yeşil tabloda 32.satırla uyuşuyor. C32 ve D32 hücrelerine 0(Sıfır) mı yazılacak?
Renksiz tabloda 22.satırdaki X-Y değerleri (2-0) Yeşil tabloda 34.satırla uyuşuyor. C34 ve D34 hücrelerine 0(Sıfır) mı yazılacak?
Yeşil tabloda SIFIR yazılmayacak diğer satırlara ne yazılacak? Boş mu kalacak?

1. evet 0 sıfır yazılacak
2. evet 0 yazılacak
3. diğer satırlara aynı şekilde x ve y değerleri yazılacak değişiklik yapılmayacak

Korhan beyin formülünden yola çıkarak
C30a kopyalayın
Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$21:$A$25;A30;$B$21:$B$25;B30)=0;A30;0)
Yana ve aşağı doğru çoğaltabilirsiniz

Geri