• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişik Satır Sayısına Göre Toplam

Ekteki Dosyada bulunan A Sutununda (Poz No) Bulunan A pozlu değerlerin En, Boy, Yükseklik çarpımından oluşan değerler, E sütununda (Hacim) olarak geliyor. Buradadanda Hacim sütunundaki değerlerin A, B, C ... pozların satır sayıları değişken olduğundan bu hacim sütunundaki toplamları pozlara göre nasıl toplatırız. Saygılarımla

Ekli dosyalar

poz numaralarını her satırda yazarsanız ETOPLA ile yaparsınız. Bu haliyle olacaksa aşağıdaki formülle her satırda o pozun toplamı yer alır. İsterseniz koşullu biçimlendirmeyle sadece en alttakini görünü yapabilirsiniz. Ancak bu durumda aynı pozlar mutlaka altalta olmalıdır.

En ideal çözüm ilk başta belirttiğim ETOPLA formülüdür çünkü bu formülde pozların altalta olması gerekmez.

Kod:
=EĞER(DEĞİL(A2="");E2;E2+TOPLA(F1))

Son düzenleme:
Burada buna nasıl koşullu biçimlendirme uygularım ki Tabloda görüldüğü gibi toplamlarını sadece diğer poz no ların başlangıcın üzerinde olsun her satırda olmasın. Birde satırların yerleride değişken oluyor.

Örnek dosyada F1:F19'u seçip koşullu biçimlendirmeden yeni kural ekleyip formül olarak aşağıdaki formülü yazın:

Kod:
=($A2="")

Daha sonra biçim ayarında yazı tipini beyaz yapın ve tamam deyip çıkın.

oluyorda ilk satırdaki toplamını veriyor. Her pozun bittiği satırda toplamın görünmesini istiyorum.

Ben yaptım oldu, siz nasıl yapıyorsunuz bilemiyorum:

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki formülüde kullanabilirsiniz.

F2 hücresine uygulayıp alt hücrelere sürükleyin.
Kod:
=EĞER(VE(A2="";A3<>"");TOPLA(E$2:E2)-TOPLA(F$1:F1);"")

"C" poz numarasının toplamını bu haliyle vermeyecektir. "C" poz numarasının bittiği satır olan A14 hücresine herhangi bir değer girip onunda toplamını görebilirsiniz.

Eğer hiç ekleme yapmadan bu haliyle doğru sonucu görmek istiyorsanız. Aşağıdaki formülüde kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(YADA(VE(A2="";A3<>"");VE(A3="";E3=""));TOPLA(E$2:E2)-TOPLA(F$1:F1);"")

Poz no sütununda değerler alt alta olduğunda işlem yapmıyor. pozlar alt alta olduğunda toplama yapmıyor.

Gönderdiğiniz örnek dosyaya göre biz çözümlerimizi yaptık ve düzgün bir şekilde çalışıyor ilk mesajımda nasıl olması gerektiğini zaten belirtmiştim. Sonradan değiştirdiğiniz dosyaya önceden çözüm yapamayız maalesef. Ne görüyorsak ona göre yapmaya çalışıyoruz.

Tamam şimdi kontrol ettim doğru çalışıyor. Özür dilerim sağolun teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri