devrik_dönüşüm fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba;

Bir tabloda yer alan satırların sutun haline getirmek istiyorum.

Excel yardım menusunde bunun için aşağıdaki formül kullanılmalı diyor. Ancak formülü yazdığımda işe yaramıyor.

=DEVRİK_DÖNÜŞÜM($A$2:$C$2)

NAsıl yapabilirim? Ekteki dosyada örneği gönderiyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Formül dizi formülü olduğundan; dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir.

Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçları klavyeden girilirse, formül çalışmaz.

Formül, yukarıda anlatıldığı şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası oluşturur.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba tekrar;

Sizin söylediğiniz gibi yaparak =DEVRİK_DÖNÜŞÜM($A$2:$C$2) formülünü girdim ve bir rakam elde ettim. Ancak bu elde ettiğim rakam aynı satırda yeralan 3 farklı rakamdan sadece 1 tanesi. ben satırda yazan rakamların tamamını sutuna dönüştürmek istiyorum.

Ne yapmalıyım? Bu sefer nerede hata yapıyorum?

teşekkürler

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
merhaba;

Bir tabloda yer alan satırların sutun haline getirmek istiyorum.

Excel yardım menusunde bunun için aşağıdaki formül kullanılmalı diyor. Ancak formülü yazdığımda işe yaramıyor.

=DEVRİK_DÖNÜŞÜM($A$2:$C$2)

NAsıl yapabilirim? Ekteki dosyada örneği gönderiyorum.

teşekkürler
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/10/2022
merhaba tekrar;

Sizin söylediğiniz gibi yaparak =DEVRİK_DÖNÜŞÜM($A$2:$C$2) formülünü girdim ve bir rakam elde ettim. Ancak bu elde ettiğim rakam aynı satırda yeralan 3 farklı rakamdan sadece 1 tanesi. ben satırda yazan rakamların tamamını sutuna dönüştürmek istiyorum.

Ne yapmalıyım? Bu sefer nerede hata yapıyorum?

teşekkürler
Merhaba,
Aşağıdaki formülü D1 sütunundan itibaren yapıştırın.
{=DEVRİK_DÖNÜŞÜM(A2:$C$2)}

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

Ama sizin gönderdiğiniz tablo ile benim yapmak istediğim tablonun şekli (içerdiği bilgiler anlamında) benim yapmak istediğimden farklı. başka bir ifade ile veriler olması gereken yerde değil..

sorunu nasıl çözebilirim?
teşekkürler..

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
merhaba öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

Ama sizin gönderdiğiniz tablo ile benim yapmak istediğim tablonun şekli (içerdiği bilgiler anlamında) benim yapmak istediğimden farklı. başka bir ifade ile veriler olması gereken yerde değil..

sorunu nasıl çözebilirim?
teşekkürler..
1. Eee... Nerede olacak? Nereyi nereye devireceksiniz? Bunu açıklamıyorsunuz. Bunu açıklayın.

2. Ben H16'ya yazdığınız formül üzerine dosyanın alacağı şekil bu diye yaptım.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
örnek dosyada 1. tabloda sarı ile işaretlenenler 2. tablodada sarı ile işaretlenen yerlere taşınacak. diğer renkler içinde aynı şey geçerli.

böylece yukarıdaki örnek tablonun tamamı aşağıdaki haliyle 2. tabloya aktarılacak...

teşekkürler...

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
örnek dosyada 1. tabloda sarı ile işaretlenenler 2. tablodada sarı ile işaretlenen yerlere taşınacak. diğer renkler içinde aynı şey geçerli.

böylece yukarıdaki örnek tablonun tamamı aşağıdaki haliyle 2. tabloya aktarılacak...

teşekkürler...
.

Bir de buna bakın.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
merhaba

devrik dönüşüme başlamadan yapıştırma yapılacak (formül geçerli olacak) hücrelerin seçilmesi gerekiyor ve üstadın ifade ettiği gibi formüle girip ctrl+shift tuşları ile birlikte entere basılması gerekiyor.Ancak daha kolay yolu kopyala/özel yapıştır/işlemi tersine çevir onayı ile yapılabilir.

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Tek formül ile yapılmış örnek:

D16 hücresine
=İNDİS($A$1:$U$9;KAÇINCI($B16;$A$1:$A$9;0);KAÇINCI(D$15&$C16;$A$1:$U$1&$A$2:$U$2;0))
Yazın ve CTRL+SHIFT+ENTER ile Dizi girişi yapın
ve hücreyi çekerek tabloyu kapsayacak şekilde doldurun.

Eğer anlaşılmazsa dosyay uygulayıp eklerim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba Hüseyin Bey;

Göndermiş olduğunuz formülü sizin söylediğiniz şekilde uyguladım. Ancak 19. ve 23. satırlarda #YOK şeklinde bir uyarı çıkıyor. Ayrıca sayılar olması gereken yerde değil.

Dosyayı bazı açıklamaklar ekleyerek ekte tekrar gönderiyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın yurttaş;

Tabloda veriler olması gereken yerde değil. Sadece ilk sütun doğru, diğerleri değil.

teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın cemşit,

kopyala yapıştır ile yapılabildiğini biliyorum. Ama burada yer alan tablo sadece örnek, gerçekte hazırlamam gereken tabloda binlerce veri var. O yuzden sizleri bu kadar uğraştırıyorum.
teşekkürler

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Selam,
önceki mesajımda yazmayı unutmuşum :

Birinci Satırdaki CA CB gibi verilerin her sütun başında olması gerekiyor.
Bunu yapmadan formül çalışmaz.

Kusura bakmayın.

Şimdi dosyayı da örnek olarak ekledim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
tekrar merhaba Hüseyin bey;

tabloda herşey olması gereken yerde. İzninizle birkaçşey daha sormak istiyorum.

Daha öncede söylediğim gibi benim asıl olarak hazırlamak istediğim tabloda şirket sayısı 150 ve sutun sayısı 30. bu büyüklükteki bir tablonun aynı formül ile hazırlanması mümkün mü?

Tabloyu incelediğimde İNDİS'ten sonra A1-U9 aralığı seçilmiş ancak KAÇINCI fonskiyonunu takiben yer alan hücre değerleri ile yukarıdaki tablonun D işletmesine kadar olan sonuçları aşağıya aktarılmış.

Buradan hareketle bu formülün mantığı nedir? Orjinal tablo için aynı formülü yazmak istersem neyi nereye yazmam gerektiğini anlayabilmek için soruyorum. Neyi nereye yazmak gerekir?

teşekkürler...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Alternatif olsun. Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar