devrik_dönüşüm fonksiyonu

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
tekrar merhaba Hüseyin bey;

tabloda herşey olması gereken yerde. İzninizle birkaçşey daha sormak istiyorum.

Daha öncede söylediğim gibi benim asıl olarak hazırlamak istediğim tabloda şirket sayısı 150 ve sutun sayısı 30. bu büyüklükteki bir tablonun aynı formül ile hazırlanması mümkün mü?

Tabloyu incelediğimde İNDİS'ten sonra A1-U9 aralığı seçilmiş ancak KAÇINCI fonskiyonunu takiben yer alan hücre değerleri ile yukarıdaki tablonun D işletmesine kadar olan sonuçları aşağıya aktarılmış.

Buradan hareketle bu formülün mantığı nedir? Orjinal tablo için aynı formülü yazmak istersem neyi nereye yazmam gerektiğini anlayabilmek için soruyorum. Neyi nereye yazmak gerekir?

teşekkürler...
Doğru sonuca ulaştığımıza sevindim.

Mantık olarak bu şekilde daha büyük tablolarda işlenebilir, ancak performans olarak nasıl etkiler bilemem, denemek gerek.

Formülün mantığını anlatmak için epey bir düşündüm, neresinden başlayacağıma karar veremedim.
İNDİS, KAÇINCI, Mutlak Referans ve Dizi Formüller ile ilgili eminim forumda bir çok örnek ve açıklama vardır.
Önce bunları inceleyin isterseniz ve ondan sonra anlamadığınız yeri sorun ona göre yanıt vereyim.
Baştan sona anlatmak biraz karışık ve zaman alıcı olacak.

Saygılar

Excel Vers. ve Dili
2003
Hüseyin Bey;

Vaktiniz olursa sizin yazmış olduğunuz fonksiyonla ilgili cevabınızı hala öğrenmek isterim.

Saygılar

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Gerek burada, gerekse özelden bu konuda sunulan çözümün açıklamasını isteyen arkadaşlar oldu.
Bende burada oluşan çözüm formülünü adım adım video ile anlatmaya karar verdim.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=461130#post461130
(Video izlemenin sunucuya oluşturduğu yük nedeniyle videoları tüm kullanıcılara açamıyoruz. Sadece Altın Üyelere video dersleri izleyebiliyor.)