• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dogru yanlis testi yapablirmisiniz?

Katılım
1 Şubat 2008
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
2002
Arkaddaslar siteye yeni üye oldum ve gercekten cok hosuma gitti. Benim bir ricam olacak umarim cok basit bi sekilde yapacaksinizdir. ben acemi oldugum icin biraz excel i karistirdim ama kafama uygun hic birsey bulamadim.

yapmak istedigim.. Basit bir test aslinda. elimde yaklasik her birinde otuzar soruluk atmis adet test var. bu sorularin bazilari resimli bazilari ise metinlerden olusuyor. karsilarinda ise sadece kutucuklar var. ve her sorunun zorluk derecesinde bir puani var. hersoruda maximum en fazla üc kutucuk var. bizden istenen dogru kutulari metinleri okuyarak "x" isareti koymak. ayni soruda iki kutu secilirken bazisinda üc kutu dogru secilebilmekte. yanlis kutuyu isaretledigimiz zaman soruya ait puan toplanmasi lazim. veya dogru kutuyu secmeme durumunda yine o soru yanlis sayilmali ve sorudaki puan toplanarak gitmeli. 30 soruluk test neticesinde yanlis soru puanlari toplanip bir hücrede verilmeli. benim böyle karisik anlattigima bakmayin bence olay sadece hücrede bitiyor. hücreye bir macro verip de aceba x isaretinin dogru yerde oldugunu yada yanlis yerde oldugunu tanimlayablirmiyiz.

yardimci olursaniz cok sevinirim. anlatamadigim kisimlari anlatmaya calisirim simdiden tesekkürler
 
Son düzenleme:
dosyanızın bir örneğini gönderirseniz daha kolay cevap alabilirsiniz kanısındayım
 
prboganhalter.jpg

prbogbildbeschr.jpg


birinci resimde söylemek istedigim gayet anlasiliyor galiba. Cevap anahtarini yanina tuttugumuzda gördügümüz gibi sayfadaki üc sorunun da her kareleri isaretlenmesi gerekiyormus örnegin..
 
Geri
Üst