• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolaylı formulünde #Değer hatası

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 türkçe
Dolaylı ile yazdığım formül, veriyi başka sekmeden çektiğim zaman #DEĞER hatası veriyor.
=KAÇINCI(D31;Veri!J$1:J$3000;0) formülü sorunsuz çalışıyor
fakat J$1 değişkeninin her satırsa birer artmasını istediğim için, G sütununu 1'den başlayıp ilerleyen sayılarla sıralayıp
=KAÇINCI(D1;DOLAYLI("Veri!J"&G1):$J$3000;0)

Formunda yazdığımda #değer hatası veriyor.

Asıl Yapmak istediğim şey, Veri Sekmesinde J sütununda veri bulunan satır numaralarını sıralamak.

Ekli dosyalar

Sanıyorum şöyle olmalı:

=KAÇINCI(D1;DOLAYLI("Veri!J"&G1&":$J$3000");0)

sanırım sorunu anladım, dolaylı formulünü $ olmadan yazabiliyor muyuz?

Yazılabilir. Ne yazdıysanız o şekilde kalır. DOLAYLI formülü için tırnak içindeki ifadelerin dolarlı ya da dolarsız olmasının önemi yoktur.

Yazılabilir. Ne yazdıysanız o şekilde kalır. DOLAYLI formülü için tırnak içindeki ifadelerin dolarlı ya da dolarsız olmasının önemi yoktur.

=KAÇINCI(D31;DOLAYLI("Veri!J"&G31&":J3000");0)
bu şekilde yazıyorum, sonucu $'lı gibi veriyor. formülü denetlediğimde, dolaylı adımını tamamladığında formülü otomatik $'lı hale getiriyor​

Asıl Yapmak istediğim şey, Veri Sekmesinde J sütununda veri bulunan satır numaralarını sıralamak.

diyorsanız aşağıdaki formülü denemenizi öneririm. Dizi formülüdür.

Kod:
=EĞERHATA(KÜÇÜK(EĞER(Veri!$J$1:$J$3000<>"";SATIR(Veri!$J$1:$J$3000);"");SATIR(A1));"")

Formül kısmını yazdıktan sonra Ctrl+Shift+Enter a basınız ve aşağı doğru sürükleyiniz.

diyorsanız aşağıdaki formülü denemenizi öneririm. Dizi formülüdür.

Kod:
=EĞERHATA(KÜÇÜK(EĞER(Veri!$J$1:$J$3000<>"";SATIR(Veri!$J$1:$J$3000);"");SATIR(A1));"")

Formül kısmını yazdıktan sonra Ctrl+Shift+Enter a basınız ve aşağı doğru sürükleyiniz.
tacettin bey çok teşekkür ederim, sabahtan beri dolaylı yollarla yapmaya çalıştığım şeyi çok basite indirgeyerek çözdünüz.

Rica ederim. Kolay gelsin.

Geri