Çözüldü Dosya içinde farklı sayfadan veri alma -makro kullanarak

Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
excell 2007
excell 2016
Merhaba, iyi günler excel.web ailesi;
elimdeki (url'i aşağıda paylaşılmış dosyada) sayfa 1 deki mahal sütununda bulunan Baş Üstü yazan hücreleri, Sayfa2 ye( manuel olarak eklemek yerine yapılan işlemi otomatikleştirmek için nasıl bir makro yazabilirim ? Ve Sayfa 1 de sonradan eklenen Baş üstü için eklenen parçalarıda güncellendikle aynı şekilde verebilecek bir makro yazabilirim?

Şuan 60 kalem var ama 6000 kalem işte olabilirdi.

https://www.dosyaupload.com/j9aA
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Gerçekten çok teşekkür ederim. Beni çok sevindirdiniz.

Umarım benim içinde çok iyi bir çalışma olur, bunun gibi veya buna benzer makrolar yazmaya başlayabilirim.
Programın işinize yaramasına sevindim. Kodlarımıza ulaşım açık. Kodları inceleyerek kendi makrolarınızda uzmanlaşabilirsiniz.

Selamlar...
 
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
excell 2007
excell 2016
Tam ona bakıyordum, bir şeyler sormak istiyorum
1- bu excel sayfasında sütunlar yan yana sıralanmış peki sutünların biri c biri e biri g sütunlarında olsaydı nasıl bir range ifadesi ile başlanması gerekirdi? ek olarak bir sütun daha ekleyeceğiz diyelim burada da grup isimleri var 4.sütunu nasıl eklerim ?
2-Anladığım kadarıyla aşağıdaki kodlarla oynayacağım ama kalın puntolu yazıda bahsi geçen sayfa 2 yi görmüyor farklı bir excel dosyasında denemeye kalkınca çalışmıyor. Oradaki sütunların süzüleceği sayfa adı buradan( yeni sayfa ) farklı olduğu için çalışmıyor. Bu verilerin çekileceği sütunu ve sütunların kayıt edileceği sayfaları hangi kod gösteriyor onu anlamadım.
Range("C1:E1").Select
Selection.Copy
Sheets("Sayfa2 (2)").Select
Range("A1").Select
3-Mümkünse ek olarak ağırlık sütununun toplamı verebilecek bir kodu nasıl ekleriz ?
 
Son düzenleme:

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Değerli Arkadaşım

#2 nolu mesajımda eklediğim dosyadan farklı mantıkla çözüm üreten yeni bir dosya ekliyorum.
Bu eklediğim dosya bana daha pratik geldi.

Selamlar...

https://www.dosyaupload.com/eXiO
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
excell 2007
excell 2016
Değerli Arkadaşım

#2 nolu mesajımda eklediğim dosyadan farklı mantıkla çözüm üreten yeni bir dosya ekliyorum.
Bu eklediğim dosya bana daha pratik geldi.

Selamlar...
Teşekkür ederim ancak Link ile paylaşabilir misiniz ?
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
İşyerimde ilgili link sayfasını açamıyorum.
Akşam 18:00 den sonra fırsat bulursam başka yerden link ile paylaşabilirim.

Selamlar...
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Merhaba

Yukarda #6 nolu mesaja link attım.
Dosyayı ordan indirebilirisiniz.

Selamlar...
 
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
excell 2007
excell 2016
Gerçekten harika olmuş elleriniz dert görmesin. Ne desem az kalır, bilemiyorum. Çok teşekkürler.
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Üst