dosya yolu

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
Merhaba
2 adet excel dosyam var ve birinden diğerini (a.xlsb dosyasını) açmak istiyorum.
Dosya yolunu direk yazınca a.xlsb dosyasını açabiliyorum ancak bu 2 dosyayı başka bir klasör içine koyup klasörün yerini değiştirdiğimde yolu bulamıyor.

Kullandığım kod:

Sub ac ()

Workbooks.Open Dosya Adı: = ActiveWorkbook.Path & "a.xlsb"

End sub


Amacım: klasör bilgisayar içinde nereye kopyalarsam orada açmasını istiyorum.
Teşekkürler
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,408
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

C++:
Sub Dosya_Ac()
    Workbooks.Open ActiveWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "a.xlsb"
End Sub
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,585
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Alternatif olsun
Workbooks.Open Dosya Adı: = ActiveWorkbook.Path & "\a.xlsb"
iyi çalışmalar
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
teşekkürler...her2 kodu VBA module yazarken Dosya Adı yerine ady yazıyor ve hata veriyor burada..klavyeden düzeltemedim...çok ilginç
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
tamam hallettim ve çalışıyor..tekrar çok teşekkür ederim.
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
merhaba
Aşağıdaki ses dosyasının yolunuda aynı şekilde nasıl düzeltebiliriz?


Sub ses()
Call sndPlaySound32("C:\ClickUp.wav", 1)
End Sub
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,408
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ses dosyası nerede bulunuyor?
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
ses dosyasıda a.xlsb dosyasının olduğu klasörde bulunuyor. "Workbooks.Open Dosya Adı: = ActiveWorkbook.Path & "\a.xlsb" "
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,408
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

C++:
Sub Ses()
    Call sndPlaySound32(ActiveWorkbook.Path & "\ClickUp.wav", 1)
End Sub
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
çok teşekkürler Korhan bey
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
Korhan bey kodu direk yazdım ama kırmızı oldu ve hata veriyor.
Hata yazısı aşağıdadır;
compile error:
Expected:list separator or )

hatası veriyor...parantez yada çift tırnak hatası sanırım...
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
wav sonundaki tırnağı kaldırınca kırmızı renk siyaha dönüştü ama tıklayınca bu seferde runtime 424 hatası veriyor.Obje gerekli diyor
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,408
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
#2 ve #9 nolu mesajımdaki kodları revize ettim. Son hallerini deneyiniz. Ben ikisini de test ettim. Olumlu sonuç aldım.
 

Barons

Altın Üye
Katılım
14 Mayıs 2005
Mesajlar
967
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
Tamamdır Korhan bey teşekkürler...sorunsuz çalışıyor...elinize sağlık
 
Üst