Dosyaların son (çözülmüş) hali

dellerlim

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
25 Şubat 2012
Mesajlar
323
Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Bazı uzun konularda (4-5 den fazla sayfası olan); Konu Başlığındaki sorun ile aynı sorunu yaşayıp, çözülmüş halini sayfa sayfa aramaktayız.

Bunun çözümü için konuyu paylaşan kişi sorun çözüldükten sonra yine ilk mesajında veya konu kapandıysa artık son mesajda sorunun çözülmüş halini içeren örnek dosyayı gönderse bir çok sorunun tekrar sorulmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,325
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu istedikleriniz forum mantığına biraz ters düşüyor. Forumda konular soru-cevap şeklinde ilerliyor. Forumun amacı araştırmayı tetiklemektir. Bahsettiğiniz şekilde uzayan konuların temel sebebi ise soruların istenilen gibi net bir şekilde sorulmamasından kaynaklanmaktadır.

Forumdaki başlıkları incelemek-okumak tecrübenizin artmasına sebep olacaktır.

İyi forumlar...
 
Katılım
22 Ekim 2018
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2010
Katılıyorum sadece soru-cevap üzerine olması ve böyle kalması daha hoş.
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Forumun amacı sadece çözümü sunmak değil, çözüme giden yolu göstermek. Bu nedenle çözülmüş dosyanın olduğu mesajın hemen öncesinde o çözümü tetikleyen veya ilham veren başka bir yorum yer alabilir. Eğer çözüm olan dosya en başka veya en sonra hazır olursa o zaman diğer kişiler aradaki o değerli yorumu veya öneriyi kaçıracaktır. Belki çözüm olan dosya ile o anlık işlerini çözecekler ama işin mantığını anlayamayacaklardır.
Bence de bu haliyle kalması daha iyi olacak.
 

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
762
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Üstad'lar söylemlerinize katılıyorum kullanıcının/soruyu soran üye/üyelerin foruma yazmadan önce yapmak istediğini yansıtabilseler çok keyifli olacaktır sorunu anlamaktan ziyade ne demek istedi acaba ? ikilemi oluşmayacaktır dolayısı ile soru-cevap en güzeli ( Gerçek sınav öncesi deneme sınavı misali :cool: )
 
Üst