DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
MerhabalarSayın @assenucler beğenileriniz için teşekkür ederim.
Ben #1 mesajdaki siz #7 mesajdaki dosyaları dikkate almışız. sonuçlar ikisinde de doğru. Soru soranın Sorun çözülmeden dosyalarda verileri değiştirmesi hatalı .
Sizin mesajınızda da giriş değerleri olmadığı için #1 mesajdaki veriler olduğunu düşündüm.
Burada formulleri nasil gorecez ? Ben dosyayi da indiremedim. resim olarak yuklenmisEkli dosyayı görüntüle 216763
Sayın İdris SERDAR üstadın formülünden yararlanarak hesaplandı. Bu nedenle kendisine , emek ve paylaşımı için bir kez daha teşekkür eder ve saygılarımı sunarım.
dosyanızı rica etsem sir.hawk@hotmail.com adresine de yollarmısınız,üyelik nedeniyle indirip inceleyemiyorum.
Bende benzer bir çalışma üzerinde çalışıyorum ve FIFO için farklı bir yöntem deniyorum.
Ekran görüntüsü koymaya çalıştım ama sanırım yine üyelik engeline takıldım o yüzden link veriyorum ;
Ayrıca time,type ve currency combobox formatında ve ön tanımlı seçimler mevcut. "Total" kısmı ise 4 işlem yapıyor.
Add butonu ile girilen veriler ikinci bir sayfaya "insert" ile kaydediliyor. Dosyam üzerinde çözümlemeye çalıştığım 3 nokta mevcut ve resimde de görebilirsiniz.
Destek olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
MerhabalarSanırım makro ile fifo olayını çözmeye çok yakınım ;
Aşağıda anlatacaklarım #29 nolu mesajımda ki çalışmama ait ;
İlk sayfada girilen verilen,4. sayfada saklanmaktadır ve girilen veriler "insert" komutu ile işleniyor. Yani yeni gelen veri daha önceki verileri 1 satır aşağı kaydırıyor.
C sütununda "Buy" ve "Sell" olmak üzere yapılan işlem kayıtları var.
G sütununda ise "Buy" veya "Sell" olan işlemlere ait adet bilgisi var.
Aşağıda ki makroda ilk "Sell" yani çıkış yapılan son işlemi bulabiliyorum ( if-then arası kısımda ).
Devamında ise (son çıkış alanını artık belirlediğim için) çoketopla ile son "Sell"e ait G sütünunda ki değerden itibaren aşağıya doğru tüm "Sell" değerlerinden,"Buy" değerlerini çıkararak, elimde ki nihai miktarı bulabilmeyi hedefliyorum.
Sub earn()
Dim i As Long
Dim x As Integer
For i = 2 To 100
If Sheets(4).Range("C" & i).Value = "Sell" Then
x = Application.WorksheetFunction.SumIfs(Range("G&i:G100"), Range("C&i:C100"), Sell) - Application.WorksheetFunction.SumIfs(Range("G&i:G100"), Range("C&i:C100"), Buy)
i = 100
End If
Next i
Sheets(2).Range("Q2") = x
End Sub
Yukarıda ki kodun ;
x = Application.WorksheetFunction.SumIfs(Range("G&i:G100"), Range("C&i:C100"), Sell) - Application.WorksheetFunction.SumIfs(Range("G&i:G100"), Range("C&i:C100"), Buy)
altını çizdiğim alanların tanımlamasında sorun yaşıyorum. Şayet bunu aşarsam, alınanların ve satılanların ortalama değeri,anlık fark vs gibi sorunlarını çok kolay çözeceğimi düşünüyorum.
Araştırmaya devam ediyorum.