İ
İhsan Tank
Misafir
Allah Hepimizden Razı OlsunSoracak sorum kalmadı bu konuda. O açıdan söyledim. Çok yardımınız dokundu. Allah razı olsun..
:yazici:
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Allah Hepimizden Razı OlsunSoracak sorum kalmadı bu konuda. O açıdan söyledim. Çok yardımınız dokundu. Allah razı olsun..
siz bunu yazacağınızı söylemediğiniz için olmasın sakınHocam uyguladım oldu ama bir sıkıntı var. "Bursa" yazınca sonucu getiriyor ama "belediye" yazınca sonuç (Bursa Belediyesi) çıkmıyor?
MerhabaEvet olabilir Tam anlatamadım derdimi. Herhangi bir kelimenin geçtiği cümle için sormuştum aslında. Müsait olduğunuz bir zamanda cevaplarmısınız? Teşekkürler..
Yok İhsan Bey, aynı arama motoru mantığı. "Belediye" yazarsam içinde belediye geçen başlıklar çıkacak. "Bursa" yazarsam içinde bursa geçen başlıklar çıkacak.Merhaba
Belediye yazarsa ne çıkacak sadece 1 tane veri mi çıkacak yoksa 3 veri de mi çıkacak. 3 veride çıkacaksa nasıl olacak ortak bir bağlantısı yok
MerhabaYok İhsan Bey, aynı arama motoru mantığı. "Belediye" yazarsam içinde belediye geçen başlıklar çıkacak. "Bursa" yazarsam içinde bursa geçen başlıklar çıkacak.
Bursa >>> Bursa, Bursa Belediyesi
Belediye >>> Bursa Belediyesi
=EĞER(SATIRSAY(B$2:B2)>EĞERSAY(siyah!$A$2:$A$1000;"*"&$A$2&"*");"";İNDİS(
siyah!B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL($A$2;siyah!$A$2:$A$1000));SATIR(
siyah!$A$2:$A$1000)-SATIR(siyah!$A$2)+1);SATIRSAY(B$2:B2))))
Sub Min_Firma()
Dim i As Long, j As Byte, deg As String
Application.ScreenUpdating = False
Range("O5:O" & Rows.Count).ClearContents
For i = 5 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For j = 3 To 13
If Cells(i, j) = Cells(i, "N") Then
deg = deg & "-" & Cells(3, j)
End If
Next j
Cells(i, "O") = WorksheetFunction.Substitute(deg, "-", "", 1)
deg = ""
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sub Min_Firma()
Dim i As Long, j As Byte, deg As String
Application.ScreenUpdating = False
Range("O5:O" & Rows.Count).ClearContents
For i = 5 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For j = 3 To 13
If Cells(i, j) = Cells(i, "N") Then
deg = deg & "-" & Cells(4, j)
End If
Next j
Cells(i, "O") = WorksheetFunction.Substitute(deg, "-", "", 1)
deg = ""
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Merhaba Sayın idea..., foruma hoşgeldiniz.Merhaba,
Muhtemelen basit bir çözümü var ama ben kayboldum içinde..
2 sayfa arasında çok şartlı düşey ara yapmam gerek, ama şartlardan biri sütun başlıkları.. yani tablo içinde aşağı doğru düşey sütunda değil veriler, satırdaki başlıklar.. bundan dolayı karıştım. Ekli dosyada ayrıntılı açıkladım.
Yardımcı olur musunuz ?
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0));"";[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0))
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0));"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0))
Ömer bey çok teşekkürlerMerhaba Sayın idea..., foruma hoşgeldiniz.
Sanırım forumda yeni olmanızdan kaynaklandı.
Sorunuzu, yeni konu açmak yerine başka bir konu sayfasında sormuşsunuz.
Aşağıdaki formüllerden birini kullanarak istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.
Tercih ettiğiniz formülü C2 hücresine uyguladıktan sonra sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0));"";[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0)) =[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0));"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0))
Bir sorum daha olacak.. Bu tablonun sütun başlıkları sağa doğru 30 a kadar uzanıyor, çünkü nisan 30 gün olduğundan her gün için hesaplamam gerekiyor.. Formülleri 4 ten sonra kendim sağa doğru devam ettirmeye çalıştım ama hata veriyor.. Yardımcı olmanız mümkün mü ?Merhaba Sayın idea..., foruma hoşgeldiniz.
Sanırım forumda yeni olmanızdan kaynaklandı.
Sorunuzu, yeni konu açmak yerine başka bir konu sayfasında sormuşsunuz.
Aşağıdaki formüllerden birini kullanarak istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.
Tercih ettiğiniz formülü C2 hücresine uyguladıktan sonra sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0));"";[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0)) =[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0));"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0))
Çok çok teşekkür ederim Formül çok iyi çalıştıŞahsen ben, önceki cevabımda verdiğim ikinci formülü tercih ederdim.
Verdiğim formüldeki 18 sayılarını VARDİYA ÇİZELGESİ sayfası A sütunundaki son dolu satırın numarasıyla
(4 vardiya * 31 gün = 124 + 2 satır başlık = 126)
değiştirdikten ve Sheet2'de 1'inci satıra ayın gün sayılarını yazdıktan sonra formülü kopyalarsanız sorun olmaması gerekir.
NOT: VARDİYA ÇİZELGESİ sayfası A sütunundaki değerlerin SAYI olmasına dikkat edin.
(Örneğin örnek belgenizde Sheet2 A sütununda A10 ve devamındaki değerler sayı DEĞİL, onlar gibi olmasın.)
.
İyi çalışmalar dilerim.Çok çok teşekkür ederim Formül çok iyi çalıştı