Düşeyara - Aranan kritere ait birden fazla değer

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Evet olabilir:) Tam anlatamadım derdimi. Herhangi bir kelimenin geçtiği cümle için sormuştum aslında. Müsait olduğunuz bir zamanda cevaplarmısınız? Teşekkürler..

İ

İhsan Tank

Misafir
Evet olabilir:) Tam anlatamadım derdimi. Herhangi bir kelimenin geçtiği cümle için sormuştum aslında. Müsait olduğunuz bir zamanda cevaplarmısınız? Teşekkürler..
Merhaba
Belediye yazarsa ne çıkacak sadece 1 tane veri mi çıkacak yoksa 3 veri de mi çıkacak. 3 veride çıkacaksa nasıl olacak ortak bir bağlantısı yok

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba
Belediye yazarsa ne çıkacak sadece 1 tane veri mi çıkacak yoksa 3 veri de mi çıkacak. 3 veride çıkacaksa nasıl olacak ortak bir bağlantısı yok
Yok İhsan Bey, aynı arama motoru mantığı. "Belediye" yazarsam içinde belediye geçen başlıklar çıkacak. "Bursa" yazarsam içinde bursa geçen başlıklar çıkacak.

Bursa >>> Bursa, Bursa Belediyesi
Belediye >>> Bursa Belediyesi

İ

İhsan Tank

Misafir
Yok İhsan Bey, aynı arama motoru mantığı. "Belediye" yazarsam içinde belediye geçen başlıklar çıkacak. "Bursa" yazarsam içinde bursa geçen başlıklar çıkacak.

Bursa >>> Bursa, Bursa Belediyesi
Belediye >>> Bursa Belediyesi
Merhaba
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$2:B2)>EĞERSAY(siyah!$A$2:$A$1000;"*"&$A$2&"*");"";İNDİS(
siyah!B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL($A$2;siyah!$A$2:$A$1000));SATIR(
siyah!$A$2:$A$1000)-SATIR(siyah!$A$2)+1);SATIRSAY(B$2:B2))))
Bu formülü deneyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.04.2018
Merhaba,

Uzun yıllardır forumu takip ediyordum. Üye olmak bugüne nasipmiş.

Kendi çapımda bir satınalma teklif listesi oluşturuyorum. Bir noktaya kadar getirdim ama minimum değere sahip birden fazla firma olduğu için formülüm yanlış sonuç veriyor.
Yapmak istediğim minimum fiyat veren firmaları Firma 1/Firma 2 v.s. şeklinde tek hücreye getirmek.
Yardımlarınızı rica ediyorum. Tablo ektedir.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu tür birleştirmeleri fonksiyon ile çözmek istersiniz oldukça fazla yardımcı sütun kullanmanız gerekir. Bu yüzden makro ile çözmek en doğrusu.
Kod:
Sub Min_Firma()

Dim i As Long, j As Byte, deg As String

Application.ScreenUpdating = False
    Range("O5:O" & Rows.Count).ClearContents

For i = 5 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
        For j = 3 To 13
            If Cells(i, j) = Cells(i, "N") Then
                deg = deg & "-" & Cells(3, j)
            End If
        Next j
        Cells(i, "O") = WorksheetFunction.Substitute(deg, "-", "", 1)
        deg = ""
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
17.04.2018
Çok teşekkür ederim Ömer Bey. Sorunum çözüldü.
Ben Firma isimlerinin gelmesini istemiştim. Teklif 1-Teklif 2 diye geldi.
Yapabilir miyim diye deneme yaptım.
İstediğim gibi oldu.
Sayenizde makroya da geçiş yaptım.

Kod:
Sub Min_Firma()

Dim i As Long, j As Byte, deg As String

Application.ScreenUpdating = False
    Range("O5:O" & Rows.Count).ClearContents

For i = 5 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
        For j = 3 To 13
            If Cells(i, j) = Cells(i, "N") Then
                deg = deg & "-" & Cells(4, j)
            End If
        Next j
        Cells(i, "O") = WorksheetFunction.Substitute(deg, "-", "", 1)
        deg = ""
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe - İngilizce
15-04-2016
2 sayfa Arasında ve Tek Satırdaki Başlıkları İçeren Çok Şartlı Düşey Ara

Merhaba,

Muhtemelen basit bir çözümü var ama ben kayboldum içinde..

2 sayfa arasında çok şartlı düşey ara yapmam gerek, ama şartlardan biri sütun başlıkları.. yani tablo içinde aşağı doğru düşey sütunda değil veriler, satırdaki başlıklar.. bundan dolayı karıştım. Ekli dosyada ayrıntılı açıkladım.

Yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba,

Muhtemelen basit bir çözümü var ama ben kayboldum içinde..

2 sayfa arasında çok şartlı düşey ara yapmam gerek, ama şartlardan biri sütun başlıkları.. yani tablo içinde aşağı doğru düşey sütunda değil veriler, satırdaki başlıklar.. bundan dolayı karıştım. Ekli dosyada ayrıntılı açıkladım.

Yardımcı olur musunuz ?
Merhaba Sayın idea..., foruma hoşgeldiniz.

Sanırım forumda yeni olmanızdan kaynaklandı.
Sorunuzu, yeni konu açmak yerine başka bir konu sayfasında sormuşsunuz.

Aşağıdaki formüllerden birini kullanarak istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.
Tercih ettiğiniz formülü C2 hücresine uyguladıktan sonra sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0));"";[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0))

=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0));"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0))

Excel Vers. ve Dili
15-04-2016

Tercih ettiğiniz formülü C2 hücresine uyguladıktan sonra sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0));"";[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2+0;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'VARDİYA ÇİZELGESİ'!A"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)&":D"&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;'VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;0)+[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B:$B;C$1)-1);4;0))

=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0));"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$D$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18=$A2+0)*('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$B$3:$B$18=C$1)*([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]('VARDİYA ÇİZELGESİ'!$A$3:$A$18)))-1;0))
Ömer bey çok teşekkürler :)
Foruma uzun süredir üyeyim ama ilk defa mesaj yazdım dediğiniz gibi :)
Konuya o kadar uzağım ki formülünüzde gülen surat, şaşıran surat ifadeleri gördüm :D
Sağolun yardım için..

Excel Vers. ve Dili
15-04-2016

.
Kod:

Bir sorum daha olacak.. Bu tablonun sütun başlıkları sağa doğru 30 a kadar uzanıyor, çünkü nisan 30 gün olduğundan her gün için hesaplamam gerekiyor.. Formülleri 4 ten sonra kendim sağa doğru devam ettirmeye çalıştım ama hata veriyor.. Yardımcı olmanız mümkün mü ?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Şahsen ben, önceki cevabımda verdiğim ikinci formülü tercih ederdim.

Verdiğim formüldeki 18 sayılarını VARDİYA ÇİZELGESİ sayfası A sütunundaki son dolu satırın numarasıyla
(4 vardiya * 31 gün = 124 + 2 satır başlık = 126)
değiştirdikten ve Sheet2'de 1'inci satıra ayın gün sayılarını yazdıktan sonra formülü kopyalarsanız sorun olmaması gerekir.

NOT: VARDİYA ÇİZELGESİ sayfası A sütunundaki değerlerin SAYI olmasına dikkat edin.
(Örneğin örnek belgenizde Sheet2 A sütununda A10 ve devamındaki değerler sayı DEĞİL, onlar gibi olmasın.)
.

Excel Vers. ve Dili
15-04-2016
Şahsen ben, önceki cevabımda verdiğim ikinci formülü tercih ederdim.

Verdiğim formüldeki 18 sayılarını VARDİYA ÇİZELGESİ sayfası A sütunundaki son dolu satırın numarasıyla
(4 vardiya * 31 gün = 124 + 2 satır başlık = 126)
değiştirdikten ve Sheet2'de 1'inci satıra ayın gün sayılarını yazdıktan sonra formülü kopyalarsanız sorun olmaması gerekir.

NOT: VARDİYA ÇİZELGESİ sayfası A sütunundaki değerlerin SAYI olmasına dikkat edin.
(Örneğin örnek belgenizde Sheet2 A sütununda A10 ve devamındaki değerler sayı DEĞİL, onlar gibi olmasın.)
.
Çok çok teşekkür ederim :) Formül çok iyi çalıştı :)