Düşeyara uygulaması hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Son olarak aşağıdaki şekilde dosyayı düzenledim.Şu şekilde çalışıyor :
A sütununa bir veri girdiğinizde bu veri daha önceden girilmiş ise bulup , diğer bilgileri yanına getiriyor.Eğer girilen veri daha önceden girilmemişse kayıt edeyim mi diye soruyor ve size yeni kayıt imkanı veriyor.Eğer bir satırı silmek ister iseniz de B sütununda yazan ürüne ÇİFT tıklamanız yeterlidir.İyi çalışmalar dilerim.:hey:

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
b2 hücresine bu formülü girin ve aşağıya doğru kopyalayın , formül sizin yönlendirsin

bir defalığına ürün isimlerini girmeniz gerekecek, ondan sonra ise gerek kalmayacak ve ikinci bir stok listesinede gerek kalmayacak

=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("b"&KAÇINCI(A2;A$1:A1;0)));"ürün ismi giriniz";DOLAYLI("b"&KAÇINCI(A2;A$1:A1;0)))
Sn kuvari ben sizin formülden hiç bişi anlamadım. dediğiniz gibi b2 hücresine yazdım ve aşağı doğru çektim ama tüm hücrelerde ürün ismi giriniz yazıyor. Bende mi sorun var?

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Son olarak aşağıdaki şekilde dosyayı düzenledim.Şu şekilde çalışıyor :
A sütununa bir veri girdiğinizde bu veri daha önceden girilmiş ise bulup , diğer bilgileri yanına getiriyor.Eğer girilen veri daha önceden girilmemişse kayıt edeyim mi diye soruyor ve size yeni kayıt imkanı veriyor.Eğer bir satırı silmek ister iseniz de B sütununda yazan ürüne ÇİFT tıklamanız yeterlidir.İyi çalışmalar dilerim.:hey:
Sn ozgretmen çalışmanız çok güzel. Tebrik ederim.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Sn kuvari ben sizin formülden hiç bişi anlamadım. dediğiniz gibi b2 hücresine yazdım ve aşağı doğru çektim ama tüm hücrelerde ürün ismi giriniz yazıyor. Bende mi sorun var?
tamam işte öyle olması lazım, herşey sıfırdan giriliyor

a2 hücresine bir kod girin ve karşına ürün adını girin

daha sonra a3 hücresine a2 hücresine girmiş olduğunuz kodu girin bakalım ne olacak

bu şekilde devam edince formül ekstra bir stok listesine gerek duymadan varolan girilmiş stokları kullanacak

formüle bir ek yapılarak kod girilmediği sürece liste kısmı boş bırakılabilir ve daha önceden girilmemiş bir kod girildiğinde ise ürün ismi giriniz yazdırılabilir

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
tamam işte öyle olması lazım, herşey sıfırdan giriliyor

a2 hücresine bir kod girin ve karşına ürün adını girin

daha sonra a3 hücresine a2 hücresine girmiş olduğunuz kodu girin bakalım ne olacak

bu şekilde devam edince formül ekstra bir stok listesine gerek duymadan varolan girilmiş stokları kullanacak

formüle bir ek yapılarak kod girilmediği sürece liste kısmı boş bırakılabilir ve daha önceden girilmemiş bir kod girildiğinde ise ürün ismi giriniz yazdırılabilir
Hımm. Yani sıfırdan bütün kodlar girilecek. Güzel olmuş eline sağlık.