• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşey ara

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar;

ekte daha kapsamlı yaptığım bir çalışmanın takıldığım kısmını ilave ettim.
"isim" sayfasında isimlerin belli tarihlerde belli gruplara atamaları oldu. yapmak istediğim tarih sayfasında isimleri sütunlara ayırdım, sütunların altındaki satırlarda da tarihler yer alıyor. grupları isim ve tarihlere göre yerleştirmek istiyorum.
düşey ara yapmayı düşündüm fakat düşey ara bir değişken için çalışıyor fakat burada iki değişken için arama yapılması gerekiyor.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

??

tablonuz pek açıklayıcı olmamış açıkçası; "isim" sayfasını düzelterek halledebiliriz bunu ama tam olarak anlayamadığım şey grup1, grup2, grup3 .... dediğiniz nedir? yalnızca isimler ve tarihlerden oluşan bi tablo işinizi görmezmiydi?

Ekli dosyalar

kişileri gruplara ayırdım, ahmeti 5 martta 175. gruba çalıştırdım , 6 martta 41, 67 ve 192. grupta çalıştırdım, 7 martta 68 ve 96. grupta çalıştırdım.

kişileri gruplara ayırdım, ahmeti 5 martta 175. gruba çalıştırdım , 6 martta 41, 67 ve 192. grupta çalıştırdım, 7 martta 68 ve 96. grupta çalıştırdım.
anladığım; bir kişinin aynı gün içerisinde birden fazla grupla çalışabildiği; öyleyse dediğiniz gibi her isme karşılık birden fazla sonuç bulacağından bunu 'düşeyara' ile yapmamız pek mümkün görünmüyor.. eğer belirli bir sayıda grubunuz varsa her tarih için ayrı bir tablo açarak (veya benzer şekilde her isim için de olabilir) halledebilirsiniz.. açıkçası aklıma daha basit çözümler de gelmiyor.. paslanmışız biraz :)

Ekli dosyalar

arkadaşlar, formul ile ilgili yorumu olan yok mu?

Geri