DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
ilk başta sizin yazdığınız fonksiyonu denedim gene olmadı. Bir de, boşlukları da sildim, gene olmadı. Boşlukların silinmiş hali aşağıdadır.Merhaba,
=DÜŞEYARA(D3;price!A1:B144;2;DOĞRU)
İlk olarak tam eşleşme için DOĞRU değil YANLIŞ seçmelisiniz. Diğer bir husus price sayfasında verilerinizin sonunda boşluk karakteri var. Bu yüzden eşleşme olmuyor.
Deneyiniz.
=EĞER(D3="";"";DÜŞEYARA(D3&"*";price!A:B;2;0))
.
Dosyanın en başında en üstte ve en sağda boş bir satır ve sütun vardı, onları silince C oluyor onu düzeltmeyi unutmuşum ve düzelttim. Ama kontrol edince hala yanlış sonuç veriyor. (not, price sayfasındaki dataları word'den copy paste yaptım). Mesela 009L7023 numaralı kodu bir deneyebilirsiniz.D sütununuzdaki kodların hiçbiri Price sayfasında bulunmuyor ki! Ömer üstad C2 olması gerektiğini belirtmiş ama düzeltmemişsiniz.
Efendim hatamı buldum, kendime aynada bakamıyorum hatamın utanç vericiliğinden, sizi yormaya değer bir sorun bile değilmiş, çok özür dilerim.Merhaba ekteki dosyanıza bakabilir misiniz?
=DÜŞEYARA(C2;price!A:B;2;YANLIŞ)
Efendim hatamı buldum, kendime aynada bakamıyorum hatamın utanç vericiliğinden, sizi yormaya değer bir sorun bile değilmiş, çok özür dilerim.![]()