• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara ile toplama işlemi yaparken #yok hatası

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar,
5 ayrı çalışma sayfasında bulunan ürünleri tarihlerine göre toplayıp tek bir tabloda göstermek istiyorum.Düşey ara bu işlemi yaparken ilk 4-5 satır için değerleri
toplayıp getiriyor fakat sonraki değerler için #yok hatası alıyorum.Yok hatası veren hücreye elimle tek tek tekrardan aynı formulü yazınca bu sefer buluyor ve topluyor,
fakat formulu kopyala yapıstır yaparsam yine yok hatası veriyor.Fornulum şu şekilde:
=TOPLA(DÜŞEYARA(B2:B184;Sayfa1!A2:C187;3;0)+DÜŞEYARA(B2:B184;Sayfa3!A2:C209;3;0)+DÜŞEYARA(B2:B184;Sayfa4!A2:C198;3;0))
resimlerde görebileceğiniz üzere sayfa 1 de klemens kutusu ve stok kodu aynı olmasına rağmen yok hatası alıyorum.her ürün ve her sene için aynı hatayı bir çok kez aldım.Yardımlarınızı bekliyorum.

DOSYA LİNKİ : https://www.dosyaupload.com/658z

veyahut düşeyara dışında bu işlemi yapabileceğim başka bir yol var mıdır ?
istenen:5 ayrı şirketin toplam satış ve ürünlerini tek bir tabloda toplam olarak göstermek.

Son düzenleme:
Örnek dosya ekleyiniz,yada
Forumda etopla diye arama yapınız.:cool:

formül seçili iken formül çubuğuna tıklayın,orada açıklaması var.:cool:

Dosyalar zaman aşımından herhalde indiremiyorum. Fkfkfk anlatmak istediği sorunu aynen ben yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz

Merhaba
$ işareti ile sabitlenmediği için olabilir.

Düşeyara ile toplama işlemi yaparken #yok hatası almam. konunun başınında fkfkfk kullanıcısının yaşadığı problemin aynısını yaşıyorum. Düşeyara ile farklı 12 sayfadan toplama yaptırdığımda aranılan değeri örneğin 3. sayfada bulamadığında #YOK getiriyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederi.

#yok hatası arattığınız değer, aradığınız alanda, sütunda olmadığı için ortaya çıkar. örneğin ankara kelimesini herhangi bir listede arattığınızda o listede ankara kelimesi yoksa #YOK hatası alırsınız. Listede ankara kelimesi varsa ve yine #YOK hatası alıyorsanız şöylesi bir problem olabilir. Arattığınız ankara kelimesinin başında - sonunda boşluk karakteri, ya da listedeki ankara kelimesinin başında sonunda boşluk karakteri olabilir. Sorununuz bu olabilir mi???

#yok hatası arattığınız değer, aradığınız alanda, sütunda olmadığı için ortaya çıkar. örneğin ankara kelimesini herhangi bir listede arattığınızda o listede ankara kelimesi yoksa #YOK hatası alırsınız. Listede ankara kelimesi varsa ve yine #YOK hatası alıyorsanız şöylesi bir problem olabilir. Arattığınız ankara kelimesinin başında - sonunda boşluk karakteri, ya da listedeki ankara kelimesinin başında sonunda boşluk karakteri olabilir. Sorununuz bu olabilir mi???
Üstad çok haklısınız. Doğru ondan yapıyor; ama ben o hatayı görüp #YOK yazmasını istemiyorum. Örneğin ocak aralık 12 ay sayfada sadece x kişisi ocak ayında yok. diğer aylarda mevcut ve düşeyara toplama yapması gerekiyor. ocak ayında olmadığı için #YOK getiriyor. Ben hata vermesini istemiyorum diğer 11 aydaki toplmını vermesini istiyorum

Dosyalar geçici çözümler için örnekledir. Cevap yazan uzmanlar bu tür dosyaları saklamazlar kanımca. Aradan 6 yıl geçmiş. Sorunun ne olduğu belli ise, hata veren formülü buraya yazarsan çözüm üreten olur kanımca. O dosyalar ihtiyaç yok bence.

Üstad çok haklısınız. Doğru ondan yapıyor; ama ben o hatayı görüp #YOK yazmasını istemiyorum. Örneğin ocak aralık 12 ay sayfada sadece x kişisi ocak ayında yok. diğer aylarda mevcut ve düşeyara toplama yapması gerekiyor. ocak ayında olmadığı için #YOK getiriyor. Ben hata vermesini istemiyorum diğer 11 aydaki toplmını vermesini istiyorum
Düşeyara formulunun başına eğerhata formulu ekle. Düşeyarada yok hatasi geldigi zaman toplama islemi olmuyor. 2+#yok işlemi tanimsiz olur mesela. O yuzden Düşeyaranin basina egerhata ekleyin. Hata varsa duseyara 0 degerini getirsin bu sekildr toplama islemi saglikli calisir. Alttaki sekilde olacak
=EĞERHATA(DÜŞEYARA formulu;0)

Geri