• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sanırım formda büyük harfle yazmanın başka anlamları varmış.. benim sadece capslock'um açık kalmış hayir:

Düşeyara ile alakalı mı?

Merhaba arkadaşlar;
Ben ekte sunduğum örnekte, aradığım değerin bir üst değerinin karşılığını almak istiyorum. Yani diyelim ki boru çapı 3,1 mm ise 4 mm'ye karşılık gelen değeri almasını istiyorum. Teşekkürler. Saygılarımla. Herkese kolay gelsin.

Şu an bilgisayarımda ofis programı yok ama;
başvuruyu başka bir hücreye yazsanız (örneğin F2) ve o hücreye =yukarıyuvarla(E2) deseniz,
sonra da E3 hücresine düşeyara formülünü uygulasanız "=DÜŞEYARA(F2;A2:B6;2;0)" olur gibi geliyor bana.

Acemi 1 arkadaşım aralık büyük olduğunda örneğin 39 ve 47 olduğunda aradığım rakam 40,2 ise ne yapacağım?

Haklısınız. Ben verdiğiniz örnek gibi 1 er artarak ilerlediğini düşünmüştüm.
Ofis programı olmadığı için deneme yapamıyorum, bu yüzden ben çekiliyorum artık. Kolay gelsin..

Bu yardımı başka bir yerde kullanacağım ilginize teşekkür ederim. Ama çözüm olmadı! :(

Sayın galkan teşekkürler ama rakam aralığı büyüdüğü zaman ne yapacağım az önce acemi 1 arkadaşımızda aynı cevabı verdi ama çözüm olmadı Kusura bakma. Yinede teşekkürler.

Sn Acemi1, cevabı vermiş zaten Sn BATEi, biraz değişiklik yapmak gerekiyor sadece

E3 hücrenize =DÜŞEYARA(YUKARIYUVARLA(E2;0);A2:B6;2;1) yazarak deneyin

Gönderdiğiniz örnek dosyada aranan rakamlar ardışık
1 den 6 ya kadar rakam aralıkları farklı değildi
Yinede bir çözüm bulmaya çalışırız

Diğer bir alternatif =DÜŞEYARA(TAMSAYI(E2)+1;A2:B6;2;1) olarak yapmak sayının tamsayı kısmını bir üst sayıya tamamlar

Asıl dosya böyle!

Arkadaşlar aslına yakın olan dosya bu konu boru çapları ile alakalı. Yani değer belli değerin karşılığını geçtimi bir üst çapa tekabül etsin. Dosya ektedir. Saygılarımla.

Sn yurttas İLGİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DİĞER ARKADAŞLARIN İLGİSİNE DE TEŞEKKÜR EDERİM. İSTEDİĞİM OLDU. çOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK SAĞOLUN. hERKESE KOLAY GELSİN. tEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.

Geri