EAN kodu Eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar merhaba ,

Ekte sipariş listem var ve EAN koduna bağlı sipariş toplamam gerekiyor..

Ama bazı EAN kodları (aynı olmaması sebebiyle ) excelde barkod tabancası ile okuttuğumda karşıma çıkmamakta..Bir EAN koduna bağlı bir veya birden fazla mağaza adı bulunmakta..

Bu noktada değerli desteklerinizi rica ediyorum..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Anladığım kadarı ile kod numarasını girince o kod da kaçtane ürün olduğunu bulmak istiyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam ekli dosyayı inceleyiniz. Yanlış anlamışsam tekrar açıklarmısınız lütfen.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba

Anladığım kadarı ile kod numarasını girince o kod da kaçtane ürün olduğunu bulmak istiyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam ekli dosyayı inceleyiniz. Yanlış anlamışsam tekrar açıklarmısınız lütfen.

İyi çalışmalar
Merhaba Ronin ,
Desteğin için çok teşekkürler..
Esasında ekteki resimdeki gibi bir çalışma istiyorum..Bunu excel üzerinde de yapabiliriz..Ayrı bir sayfada EAN kodlarını okutarak o EAN nın hangi müşteriye ait olduğunu görmem gerekiyor..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
merhaba

Ekli dosyada istediğimizi yaptık mı yani ? bu da bir sonra ki adım mı ?

eğer öyle ise müsterilerin verilerinin olduğu bir veri tabanı olursa (bunun olduğunu düşünüyorum) buradaki verileri kodnumarasını yazdığımızda (yada barkod makinası ile okuttuğumuzda) müşteriye ait bilgileri getirtebiliriz. ama müçteri bilgilerinin olduğu (taslak şeklinde de olur, sadece formatını ve verilerin nereden alınacağını görmek açısından kullanılacak) dosyayı gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba ,

Bu başka bir yerden görmüş olduğum bir çalışma..amacım buna uygun bir çalışma yapabilmek.

Kısaca söyle anlatayım..
Elimde 300-400 bin ürün var ve bu ürünlerin içlerinden bazıları sipariş olarak 45 mağazaya istenmekte..satış durumuna göre ürün adet değişebiliyor..
Yani 45 mağazaya girilen sipariş adedi kadar ürün göndermem gerekiyor..
Şuan için ben ürünleri mağaza bazlı excel çıktısı alarak raflardan tek tek topluyorum ve buda ciddi bir zaman alıyor..
Şayet bunu makro veya fonksiyon ile yapabilirsek ciddi bir zaman kazanacağım..
Örnek veriyorum ;

X bir rafa gideceğim ve barkod okuyucu ile ürünlerin EAN kodunu okutacağım şayet siparişte varsa bana hangi mağazaya ait olduğunu söyleyebilecek bir çalışmaya ihtiyacım var..
Örnek excel dosyası ilk mesajımda mevcut.. İsterseniz tekrar atabilirim..

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba,

1-Rafta baktığın ürünün Siparişte olup olmadığını nasıl ayırt ediyorsun? bunun için elindeki sipariş listene(listelerine) tek tek bakıyor musun? buda ayrı bir zaman kaybı...

bunun önüne geçmek için depodaki rafları bölmelere böl ve bunlara birer kod ver ve rafları etiketle. Bunlarıda bir şekilde sisteme gir. Raflardaki ürün etiketlerine EAN kodları ile birlikte bu raf bölge kodlarına ayrı parametre olarak ekle...Bunun ne faydası var dersen gelen sipariş formunda bu raf bölge koduda olursa, gelen sipariş formları ile raflarda ürün bulman daha kolay olur.Ayrıca Depoya girişler de faydası olur. Depoda derli toplu olur...

2-Gelelim barkod kısmına; bunanla ilgilide bir yazılıma ihtiyacın var bence. 300-400 bin stoklu bir depon var. Fakat tahmin ediyorum ürün çeşidin bu kadar çok değildir...Ücret temelinde size özel bir program yapılabilir...

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar konu günceldir , daha anlaşılır olması için ek dosya paylaşıyorum , umarım yardımcı olacaktır..

Saygılar..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Arkadaşlar konu günceldir , daha anlaşılır olması için ek dosya paylaşıyorum , umarım yardımcı olacaktır..

Saygılar..
Merhaba;

Syn. NBATMAN çok yerinde bir tespitte bulunmuş.
Piyasadaki ticari programlardan birinin sadece stok modülünü almanız bile sizin işinizi görür.
(300-400 bin çeşidi excele nereye kadar ve hangi tür makine ile yorumlatacaksınız.)
Özel mesajınıza istinaden ve sadece olabilirliği açısından eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Muygun ,

Desteğiniz için çok teşekkürler..

Yapmış olduğunuz çalışma adreslemeye bağlı olarak sipariş toplamadaki vakit kaybımızı %60 iyileştirecektir.

Şöyle bir sorum olacak ;

Sipariş ile giden ürünleri stok sayfasından düşürme imkanımız varmıdır ? Bunu yapabilirsek raf adetlerimi de sağlıklı takip edebileceğim..

Çok teşekkürler..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.

Not: stok sayfasındaki veriler değiştiği için yenilenmesi gerekiyor.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Muygun ,

Ne desem azdır , çok teşekkürler..

Biliyorum fazla oluyorum ama ;
""1-değer değiştirici ile sipariş sayfasındaki tüm siparişleri tek tek alabilirsiniz.
kısmını ""
komple bir tıkla bütün siparişi listeleyebilirmiyiz..?

""Not: stok sayfasındaki veriler değiştiği için yenilenmesi gerekiyor."" kısmını yenileme yaptığımda stoğu sıfırlananları listeden silsem veya yeni ürün eklesem raporu boşmuş olmayacağım değil mi?

Herşey için çok teşekkürler..

Saygılar..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sayın Muygun ,

Ne desem azdır , çok teşekkürler..

Biliyorum fazla oluyorum ama ;
""1-değer değiştirici ile sipariş sayfasındaki tüm siparişleri tek tek alabilirsiniz.
kısmını ""
komple bir tıkla bütün siparişi listeleyebilirmiyiz..?

""Not: stok sayfasındaki veriler değiştiği için yenilenmesi gerekiyor."" kısmını yenileme yaptığımda stoğu sıfırlananları listeden silsem veya yeni ürün eklesem raporu boşmuş olmayacağım değil mi?

Herşey için çok teşekkürler..

Saygılar..
Merhaba;
Ekteki tablo benim için (hızından ve raf no'larından dolayı) tam çözüm olmadı.
Eki deneyin. (yavaş da olsa çıkan sonuç isteğinizi karşılıyor mu? test edin.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Muygun ,

Özel mesajımda yazdığım gibi (okumuşsunuzdur umarım ) devir hızına bağlı olarak raf bazlı ürün takip kısmı bizi yoracak nokta..
Buna karşın dediğiniz gibi raf no'larının raporda olmayışı ve stok kısmında farklı satırlarda aynı EAN olmamalı kısmı , raporu tam sağlıklı çalıştırmıyor gibi..

Özel mesajımda yazdığım istekler noktasında yorumunuz varsa almak isterim..

Teşekkürler..

Saygılarımla..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
"Özel mesajımda yazdığım istekler" bölümünü buraya açarsanız başka arkadaşların yorum yada katkılarını almış olursunuz.
Benim başka bir yorumum yok. (sadece tablo hızlandırılabilirdi ama sanırım gerek kalmadı)
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Muygun ,

Emekleriniz için teşekkür ederim..

İyi çalışmalar..