• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü ile hücre doldurma

Excel Vers. ve Dili
Excel2010
Türkçe
ekte gönderdiğim tabloda acıklayıcı yazdım yardımlarınız bekliyorum hayırlı çalışmalar herkese

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
değiştirdim ama uydumu bilmiyorum ne yazacağımı bilemedim :)

Sorunuz net değil, nasıl bir işlem yapmak istediğinizi dosyadan anlayamadım. Daha detaylı açıklarmısınız.

ömer bey ordaki tablo ek göstergelerle ilgili,
tablodaki ıı sutunundaki veriler lise mezunları için diğeride üni. mezunları için.
gruplar ünvanı, sınıf ise derecesi, bölüm ise tahsili, aynı ünvandaki 2 kişiden biri lise diğeri fakülte mezunu yani bunu nasıl formüle edeceğiz, diyeceğizki kişinin ünvanı şu derecesi bu tahsili şu olursa şu göstergede olacak

sonucun olmasını istediğiniz hücreye aşağıdaki formülü yapıştırın:

=EĞER(Q4="c";YATAYARA($L$3;$L$3:$L$7;$P$4+1;0);YATAYARA($O$4;$D$3:$L$7;$P$4+1;0))

Düzeltme: Formülde fazladan boşluk olabilir, siz düzeltin.

Yusuf bey çok sağol formül uydu ama bir sorun oldu,
$P$4 hücresi başka bir sayfada oldugunda uygulanamıyor, yani benim size verdigim sayfadaki
grubu sınıfı bölümü
aa 3 c

hücreler başka sayfada bunları aynı sayfayamı almalıyım yoksa başka formül varmı

Formülün mantığını anlarsanız başka sayfada da olsa uygulayabilirsiniz.

Yusuf bey formülün mantığını kavrayacak düzeyde olmadıgımdan yardım istemiştim :)
excelde fazla iyi değilim kusura bakmayın :(

=EĞER(Q4="c";YATAYARA($L$3;$L$3:$L$7;$P$4+1;0);YAT AYARA($O$4;$D$3:$L$7;$P$4+1;0))

Formül diyor ki: Eğer Q4 (bölümü) hücresi c ise L3'te (ıı) yazanı L3:L7 aralığında ara; P4'te yazanın (sınıfı) bir fazlası satırdakini buraya yaz. Yani kısaca Q4=c ise L3:L7'deki p4'te yazanın bir fazlası (p4=2 ise 3. hücredeki gibi) aradığımız değerdir.

Devamında diyor ki: Q4'te yazan c değilse bu sefer, O4'te (grubu) yazanı D3:L7 tablosunda ara, bulursan aynı sütunda P4'ün bir fazlası satırdakini getir.

Yusuf bey anladım
tşklr emek verdiğiniz için sağolun :)

Geri