Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selam arkadaşlar en az 4-5 farklı kombinasyonlu bir formül yazmak istiyorum bununla ilgili ekte bir dosya koyuyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler Arkadaşlar
Ekte örnek dosyanız üzerinde formülü düzenledim kontrol edermisiniz. İlk satırı kontrol amaçlı kullandım isterseniz gizleyebilirsiniz. Eğer formül hatalı sonuç verirse iletirseniz düzeltebiliriz.
dizi formül (ctrl+shift+enter' beraber basınız
=İNDİS(A2:E2;BÜYÜK((EĞERSAY(A2:E2;A2:E2)>1)*({1;2;3;4;5});1)+((BÜYÜK((EĞERSAY(A2:E2;A2:E2)=1)*(ALTTOPLAM(3;A2:E2)=1)*({1;2;3;4;5});1))))
Selam Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için hepinize teşekkürler.
Sn: Cost Control Arkadaşım vermiş olduğun ekli dosyanızda mesala tek bir ayda tek bir isim olunca o isim sonuçta görünmüyor , ayrıca sadece 2 tane ayda isim varken isimler farklı ise boş aynı ise sonuçta o ismi göstermiyor.
Sn: Ripek arkadaşım sizinde ilgili dosyanızda bilmediğim bir detay daha öğrendim ama buda tam istediğim şeyin karşılığı değildi..
Sn :mesudiye_052 vermiş olduğunuz aşağıdaki formül ;
=DOLAYLI(ARA(BÜYÜK((EĞERSAY(A2:E2;A2:E2)>1)*({1;2; 3;4;5});1);{0;1;2;3;4;5};{"AQ";"A";"B";"C";"D";"E" })&SATIR()-1)&DOLAYLI(ARA(BÜYÜK((BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A2:E2)=1)*( EĞERSAY(A2:E2;A2:E2)=1)*({1;2;3;4;5});1);{0;1;2;3; 4;5};{"AQ";"A";"B";"C";"D";"E"})&SATIR()-1)
formül tam olarak işimi gören bir formül sizin ve diğer bilgisini paylaşan tüm arkadaşlara çok çok teşekürler
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.