Eğer li formüller için {"ali";"veli"...} tarzında çözümler

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın yurttaş hocam daha sade derken mesela ben aşağıda bi örnek yazmaya çalışcama ama böyle formül yoktur elbet yapılıyomu diye benzetmek adına
=ARA(C15;({"ali";"ahmet";"mehmet"};{"gs";"Fb";"Bjk"};{"van";"siirt";"muş"});({"isim";"kulüp";"İl"})

sayın hocam ben bu tarz excelde yapılabiliyomu ha illede ara formülü ile değil ama
yazacağım verilerden ilk 3 tanesine giriyosa isim yazsın
diğer 3 tanesine giriyosa kulüp yazsın
diğer 3 tanesine giriyosa il yazsın

bu tarz değişken sayıları artabilen ifadelerin eğer haricinde değişik çözümleri varmıdır
bunu öğrenmek istiyorum
.

Pek çok yöntem bulunabilinir. Ama siz karışıktır, diye hemen itiraz edeceksiniz.

"=ARA(C15;({"ali";"ahmet";"mehmet"};{"gs";"Fb";"Bjk"};{"van";"siirt";"muş"});({"isim";"kulüp";"İl"})"

ARA formülünün böyle bir söz dizimi yok. Bu fonksiyonla ilgili açıklamaları okuyun. Ancak yukarıda örnekte verdiğim şekilde bir mantık yürütürseniz yazabilirsiniz.

Ayrıca sorunuzu dolandırmadan sorun. Haliyle bu şekilde olunca konu uzayıp gidiyor. Ne yapmak istiyorsanız bunu açık ve net bir şekilde örnek dosyada sorarsanız, daha hızlı ve doğru yanıtlar almanız mümkündür.

.
.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
sayın hocam ara formülüyle böyle bi gruplama yaparak olmayacağınız söylüyosunuz
bunu anladım teşekkür ederim
ama diğer çözümler karışıktır diye bi hüküm vermem zaten hatalı olur sonuçta ben bilmeyen öğrenmeye mecbur bi taraftayım zaten daha önceleri yine siz hocalarıma sorduğum bazı formülasyonların çözümünün olmayacağı gibi yanıtlar almıştım bunlar normal zaten

bahsettiğiniz formülasyonlar ile diğer çözümlerden örnek verirmisiniz sayın hocam
benim kullanacağım çalışmalarda veriler 6 şarlı bazen 5 erli gruplara ayrılacak ve birden çok koşul olcak sizlerden gelen çözümlere göre bende dönüştürebilriim tablolarımı

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın hocam ara formülüyle böyle bi gruplama yaparak olmayacağınız söylüyosunuz
bunu anladım teşekkür ederim
ama diğer çözümler karışıktır diye bi hüküm vermem zaten hatalı olur sonuçta ben bilmeyen öğrenmeye mecbur bi taraftayım zaten daha önceleri yine siz hocalarıma sorduğum bazı formülasyonların çözümünün olmayacağı gibi yanıtlar almıştım bunlar normal zaten

bahsettiğiniz formülasyonlar ile diğer çözümlerden örnek verirmisiniz sayın hocam
benim kullanacağım çalışmalarda veriler 6 şarlı bazen 5 erli gruplara ayrılacak ve birden çok koşul olcak sizlerden gelen çözümlere göre bende dönüştürebilriim tablolarımı
.

Ben ARA ile olur diyorum. Ancak yukarıda verdiğim örnekteki mantığı izlerseniz olur.

Örnek dosya ekleyin. Zaman bulursam bakarım.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
tamam hocam pazar pazar sizi yordum kusura bakmayın bende büromdan ayrılıyorum zaten akşama doğru tekrar bağlanacam çözüm var mı diye