• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ve fonksiyonunun birarada kullanılması

Excel Vers. ve Dili
Excel2010
Türkçe
slm
benim ekte gönderdiğim sayfada ki verileri birarada kullanmak istiyorum, ayrıca eğer ve fonksiyonunu birarada nasıl kullanılırım

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzun sonu pek belli değil gibi.

Unvanı Şef olan ve derece ve kademesi çok farklı olan durumlar sözkonusu olabilir. Aynı zamanda farlı ünvanlarda yine farklı derece ve kademede olanlara göre farklı değerler verilebilir.

Bu durumda EĞER fonksiyonu yeterli olmayacaktır.

Sorunuzu daha çok çeşitlendirirseniz çözüme ulaşmak olası olabilir.

anladım necdet bey, evet bende onu istiyorum birkaç formülü birarada kullanmak, bu çeşitleri sizde çoğaltabilirsiniz, vede anladıgınız gibi de formüle edebilirsiniz, ben onu kendime uyarlarım,

anladım necdet bey, evet bende onu istiyorum birkaç formülü birarada kullanmak, bu çeşitleri sizde çoğaltabilirsiniz, vede anladıgınız gibi de formüle edebilirsiniz, ben onu kendime uyarlarım,

L2 Hücresine

=EĞER(C2="Şef";EĞER(VE(C2="şef";E2=1;F2=4);100;200);90)

bunu yazıp denermisiniz, Necdet hocam gibi bende çok bişey anlamadım ama bu formüle bir bakın, eğer yaklaşabildiysem burdan yola çıkabiliriz.

slm
benim ekte gönderdiğim sayfada ki verileri birarada kullanmak istiyorum, ayrıca eğer ve fonksiyonunu birarada nasıl kullanılırım
Merhaba,

Dosyanızda biraz değişiklik olması sorun olmazsa bir örnek hazırlayabilirim.

Eki inceleyin. Geliştirmek size kalıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
mahir bey dosyanızı inceledimisteklerimden birisi çözüldü sağolun, bir diğer isteğimde şef ve Müdür yardımcısı eğer farklı değilde aynı puandasalar yani farklı değilde ikiside diyelim 2 derecenin 2. kademesine denk gelen göstergede ki 600 puan alacaksa farklı değilse ben c2 ye şef yada Müdür yardımcısı yazdığında 600 yazsın

mahir bey dosyanızı inceledimisteklerimden birisi çözüldü sağolun, bir diğer isteğimde şef ve Müdür yardımcısı eğer farklı değilde aynı puandasalar yani farklı değilde ikiside diyelim 2 derecenin 2. kademesine denk gelen göstergede ki 600 puan alacaksa farklı değilse ben c2 ye şef yada Müdür yardımcısı yazdığında 600 yazsın
Merhaba,

Bu çalışma nihayete ulaştığında ne işlem yapacak?

Resimdeki tabloyu inceleyin 657 gösterge tablosu. Buna benzer bir çalışma mı yapıyorsunuz? Ek ödemeler unvan ve dere/kademeye göre değişir fakat göstergeler aynıdır.
Memur, Hizmetli, Müdür vs… 2/2 olduğunda alacağı gösterge sabittir.
attachment.php

Ekli dosyalar

• derece.jpg
    derece.jpg
    21.5 KB · Görüntüleme: 38
Mahir bey kusura bakmayın kafanızı şişrdim, yeni bir dosya gönderdim ona göre yaparmısınız,
bu ek göstergeler ile ilgili kişi diyelim teknisyen ama ek göstergesi bir teknikerle aynı fakat fazla çalışması yada tazminatı farklı ben ek göstergeye göre yapmak istiyorum
ilginizden dolayı tşklr çok sağolun

Ekli dosyalar

Bu tür işlemlerde Birleştirilmiş hücreler sıkıntıdır.. İlk dosya üzerinde biraz oynamalar yaparak dosyayı göndereceğim.

Merhaba,

#İnceleyin
İki sayfada farklı örnekler var inceleyin.

tşklr tam istediğim gibi, makbule geçti :)
evet geliştirmek için gayret göstereceğim şüpheniz olmasın tekrar sağolun :)

tşklr tam istediğim gibi, makbule geçti :)
evet geliştirmek için gayret göstereceğim şüpheniz olmasın tekrar sağolun :)
İyi çalışmalar.

Geri