- Excel Vers. ve Dili
- 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 10.11.2019
Merhabalar.
kodun devamını getiremedim beynim durdu, neyi nereye yazacağımı çözemedim. Yardım edebilirmisiniz?
burada H4 400 den büyükse ve f1 konaklama amaçlı binalar kurumsal binalar ...... dan biriyse sayfa2 den a1528 i getir, değilse boş bırak diyor.
=EĞER(VE(YADA(F1="konaklama amaçlı binalar";F1="kurumsal binalar";F1="büro binaları";F1="ticaret amaçlı binalar";F1="endüstriyel yapılar";F1="toplanma amaçlı binalar";F1="depolama amaçlı tesisler";F1="yüksek tehlikeli yerler";F1="karışık kullanım amaçlı binalar");H4>400);Sayfa2!A1528;"")
buraya kadar düzgün çalışıyor. Bu ilk olasılıktı.
(F1="konaklama amaçlı binalar";F1="kurumsal binalar";F1="büro binaları";F1="ticaret amaçlı binalar";F1="endüstriyel yapılar";F1="toplanma amaçlı binalar";F1="depolama amaçlı tesisler";F1="yüksek tehlikeli yerler";F1="karışık kullanım amaçlı binalar")
bunlardan biri seçilmişse ve k4>4 ise gene sayfa2 den a1528 i getirsin
f1 boş değilse ve h2>21.5 yada f1 boş değilse ve h3>30.5 yada f1 boş değilse ve k4>10 ise gene sayfa2den a1528 i getirsin
F1 de Yapı türü
h2 de bina yüksekliği (21.5 den büyükse yüksek bina),
h3 de yapı yüksekliği (30.5 den büyükse yüksek bina),
k4 de kat sayısı (10 dan fazla ise yüksek bina),
h4 de kat alanı ,
girilen hücreler var.
Yönetmelikte yazan aşağıdadır. Daha anlaşılabilir olacağından onuda ekledim.
a) Konutlar hariç, kat alanı 400 m2’den fazla olan iki kat ile dört kat arasındaki bütün binalarda,
b) Konutlar hariç, kat sayısı dörtten fazla olan bütün binalarda,
c) Konutlar dâhil bütün yüksek binalarda.
(3) Yapı yüksekliği veya toplam kapalı alanı Ek-7’deki değerleri aşan binalara otomatik yangın algılama cihazları tesis edilmesi mecburidir.
kodun devamını getiremedim beynim durdu, neyi nereye yazacağımı çözemedim. Yardım edebilirmisiniz?
burada H4 400 den büyükse ve f1 konaklama amaçlı binalar kurumsal binalar ...... dan biriyse sayfa2 den a1528 i getir, değilse boş bırak diyor.
=EĞER(VE(YADA(F1="konaklama amaçlı binalar";F1="kurumsal binalar";F1="büro binaları";F1="ticaret amaçlı binalar";F1="endüstriyel yapılar";F1="toplanma amaçlı binalar";F1="depolama amaçlı tesisler";F1="yüksek tehlikeli yerler";F1="karışık kullanım amaçlı binalar");H4>400);Sayfa2!A1528;"")
buraya kadar düzgün çalışıyor. Bu ilk olasılıktı.
(F1="konaklama amaçlı binalar";F1="kurumsal binalar";F1="büro binaları";F1="ticaret amaçlı binalar";F1="endüstriyel yapılar";F1="toplanma amaçlı binalar";F1="depolama amaçlı tesisler";F1="yüksek tehlikeli yerler";F1="karışık kullanım amaçlı binalar")
bunlardan biri seçilmişse ve k4>4 ise gene sayfa2 den a1528 i getirsin
f1 boş değilse ve h2>21.5 yada f1 boş değilse ve h3>30.5 yada f1 boş değilse ve k4>10 ise gene sayfa2den a1528 i getirsin
F1 de Yapı türü
h2 de bina yüksekliği (21.5 den büyükse yüksek bina),
h3 de yapı yüksekliği (30.5 den büyükse yüksek bina),
k4 de kat sayısı (10 dan fazla ise yüksek bina),
h4 de kat alanı ,
girilen hücreler var.
Yönetmelikte yazan aşağıdadır. Daha anlaşılabilir olacağından onuda ekledim.
a) Konutlar hariç, kat alanı 400 m2’den fazla olan iki kat ile dört kat arasındaki bütün binalarda,
b) Konutlar hariç, kat sayısı dörtten fazla olan bütün binalarda,
c) Konutlar dâhil bütün yüksek binalarda.
(3) Yapı yüksekliği veya toplam kapalı alanı Ek-7’deki değerleri aşan binalara otomatik yangın algılama cihazları tesis edilmesi mecburidir.