• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ?

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Benim dosyamdaki C20 hücresindeki değeri B21 hücresine göre belirlemek istiyorum. B21 hücresinde düşey arama formülü ile seçimime göre değişik 4 farklı eğitim konuları çıkıyor.
Benim istediğim B21 de temel eğitim seçilince, C20 de GENEL KONULAR yazsın. yada bunu farklı bir hücreden de çekebilir. Anlatabildim mi durumu emin de değilim aslında. Yardımcı olursanız çok sevinirim

C20 ye yazınız.
Kod:
=EĞER(B21="Temel Eğitim";"GENEL KONULAR";"")

Merhaba,

Deneyiniz.

=EĞER(B21="temel eğitim";"GENEL KONULAR";"")

Şimdi dediğiniz formül bir mantık oluşturdu. Hatta B21 HÜCRESİ boş iken c20 de istediğim değer yazdı ama işime yarayan o değildi :D
=EĞER(B21;Sayfa1!A1;"TEKNİK KONULAR";) Bu şekilde yazdım. ama bu eksik kalıyor.
c20 ye yazılacak değer B21 e göre değişecek.
B21 değerini farklı bir formül üzerinden sayfa1 sekmesinden çekiyor.. Dosya yükleyemediğim için ne kadar anlaşılabildiğimi de bilmiyorum açıkçası

Benim dosyamdaki C20 hücresindeki değeri B21 hücresine göre belirlemek istiyorum. B21 hücresinde düşey arama formülü ile seçimime göre değişik 4 farklı eğitim konuları çıkıyor.
Benim istediğim B21 de temel eğitim seçilince, C20 de GENEL KONULAR yazsın. yada bunu farklı bir hücreden de çekebilir. Anlatabildim mi durumu emin de değilim aslında. Yardımcı olursanız çok sevinirim
.

Merhaba.

Sorunuz anlatamıyorsunuz veya eksik anlatıyorsunuz. Öyle olunca çözüm bulmak zorlaşıyor.

"B21 hücresinde düşey arama formülü ile seçimime göre değişik 4 farklı eğitim konuları çıkıyor." diyorsunuz. Bu 4 farklı eğitim konuları nelerdir? Örnek olarak B21'de Temel Eğitim seçildiğinde C20'de GENEL KONULAR yazsın diyorsunuz. Diğer üçü ne ve neler yazacak?

.

Arttırma eksiltme tuşu ile sıra numarasını değiştikçe sertifika bilgileri ilgili satırdan gelerek değilişiyor. Bu bilgileri "sertifika bilgileri sekmesinden" düşey ara formülü ile çekiyor.. 1. eğitim 2.eğitim yazan konular açılır listeden seçiyorum. (sayfa1) deki konuları.
B19 1. eğitim ismi, B21'e (sayfa1 sekmesinden) gelen eğitim konusuna göre değişecek. ( TEKNİK EĞİTİM- GENEL- SAĞLIK EĞİTİMİ GİBİ İSİMLER YAZACAK)
B21 deki veri değişkikçe, B19 daki isim de değişecek.
bunu izah etmek benim için yapmaktan zor oldu ya. :D

=EĞER(B21=Sayfa1!A1;"TEKNİK KONULAR";EĞER(B21=Sayfa1!A2;"GENEL KONULAR";EĞER(B21=Sayfa1!A3;"SAĞLIK KONULARI";EĞER(B21=Sayfa1!A4;"YÜKSEKTE ÇALIŞMA"))))

BİRAZ YAZDIĞINIZA KAFA YORDUM BUNA ULAŞTIM. BU TAM İSTEDİĞİM GİBİ OLDU. KONULAR GÜZEL DEĞİŞİYOR.. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ATEŞLEYİCİ FİTİL İÇİN. ŞİMDİ BUNU DİĞER HÜCREYERE UYARLIYCAM AMA BİR SORUN ÇIKARSA BİLGİLERİNİZE DANIŞICAM

Lütfen mesajlarınızı yazarken tamamında BÜYÜK HARF kullanmayınız.

Lütfen mesajlarınızı yazarken tamamında BÜYÜK HARF kullanmayınız.
Normalde kullanmıyorum; ama şuan dosya üzerinde çok yoğun çalışıyorum, Büyük harf orda kullanıyorum foruma yazarken dalgınlığıma geliyor, direk hararetle cevap yazıyorum; ama daha dikkatli olmaya çalışacağım

Geri