• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer'i başka hücre için kullanma

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Arkadaşlar, sayın hocalarım, A1'e 1 yazarsam B1'de mesela MURAT belirsin. 2 yazarsam BARAN belirsin. Bunu nasıl yapabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Alternatifleri deneyiniz.

C++:
=EĞER(A1=1;"MURAT";EĞER(A1=2;"BARAN;""))

C++:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;{1\"MURAT";2\"BARAN"};2;0);"")

C++:
=ARA(A1;{1;2};{"MURAT";"BARAN"})

Merhaba,
B1 e =EĞER(A1=1;"MURAT";EĞER(A1=2;"BARAN";"")) ifadesini yazınız
İyi çalışmalar
Sizi fark etmedim Korhan Hocam

Alternatifleri deneyiniz.

C++:
=EĞER(A1=1;"MURAT";EĞER(A1=2;"BARAN;""))

C++:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A1;{1\"MURAT";2\"BARAN"};2;0);"")

C++:
=ARA(A1;{1;2};{"MURAT";"BARAN"})
Hocam öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Belki ben tam ifade edemedim. Ben B1'e bir şey yazmayacağım. A1'e 1 yazınca B1'de Murat belirecek.

Hocam öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Belki ben tam ifade edemedim. Ben B1'e bir şey yazmayacağım. A1'e 1 yazınca B1'de Murat belirecek.

B1 e fonksiyon yazmadan sizin dediğiniz olmaz.
Sizin dediğinizin olması için makro kullanmak gerek.

Merhaba,
Verilen örnekler zaten A1 hücresine 1 yada 2 yazdığınız zaman B1 hücresine MURAT yada BARAN yazmasını sağlıyor. Yapmanız gereken B1 Hücresine verilen formüllerden birini yazıp A1 hücresine 1 yada 2 yazıp sonucu gözlemlemeniz.
İyi çalışmalar.

=EĞERHATA(EĞER(A1=1;"MURAT";EĞER(A1=2;"BARAN";""));"")

Öncelikle sorunuzu FONKSİYON SORULARI bölümüne sormuşsunuz.

İlk mesajınızda bu işlemi B1 hücresine bir fonksiyon yazmadan olmasını istediğinizi belirtmemişsiniz.

Bu durumda bizlerin size doğru cevap vermesini bekliyorsunuz.

Öncelikle sorunuzu FONKSİYON SORULARI bölümüne sormuşsunuz.

İlk mesajınızda bu işlemi B1 hücresine bir fonksiyon yazmadan olmasını istediğinizi belirtmemişsiniz.

Bu durumda bizlerin size doğru cevap vermesini bekliyorsunuz.
Hocam kusura bakmayın.

Merhaba,
Verilen örnekler zaten A1 hücresine 1 yada 2 yazdığınız zaman B1 hücresine MURAT yada BARAN yazmasını sağlıyor. Yapmanız gereken B1 Hücresine verilen formüllerden birini yazıp A1 hücresine 1 yada 2 yazıp sonucu gözlemlemeniz.
İyi çalışmalar.

=EĞERHATA(EĞER(A1=1;"MURAT";EĞER(A1=2;"BARAN";""));"")
Hocam teşekkür ederim. Hocam ben galiba eksik anlatıyorum. Ben B1 hücresine hiç ama hiçbir şey yazmayacağım. A1 hücresine 1 yazınca B1 hücresinde MURAT çıkacak. Fonksiyon ile mümkün mü?

Arkadaşlar, sayın hocalarım, A1'e 1 yazarsam B1'de mesela MURAT belirsin. 2 yazarsam BARAN belirsin. Bunu nasıl yapabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Hocam macro kullanmadan yapabileceğiniz tek yol B1 hücresine tıkladıktan sonra = diyip
hocamızın ilk yazdığı kodu yazmanız.Zaten ekranda orası boş olarak gözükecek ve siz a1 e 1 yazdığınızda B1 de murat yazacak.Kodda değişkenleri kendiniz değişebilirsiniz.

Geri