• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞERSAY ile dizi saydırmada hata.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,

Başlık için açıkcası biraz zorlandım. :)

Şöyle bir sıkıntım var.

Bir sütundaki değere göre başka bir sütundaki ifadeyi saydırmaya çalışıyorum. Fakat #Value! hatası alıyorum. Formül şu şekilde;

=EĞERSAY(EĞER($A$1:$A$100="Evet";$B$1:$B$100);"Var")

Bu formül hata döndürüyor. Fakat EĞERSAY fonksiyonundaki [Range] için kullanmış olduğum koşulun sonucu şu şekilde geliyor.

=COUNTIF({"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";FALSE;"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";FALSE;"Var";"Var";FALSE;"Var";FALSE;FALSE;"Var";"Var";"Var";"Var";FALSE;"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE;FALSE};"Var")

Bu diziye göre EĞER koşulu düzgün dönüyor. Yani $A$1:$A$100 aralığındaki "Evet" olan hücrelerin $B$1:$B$100 karşılığı "Var" olarak dönmüş. "Hayır" olanlar FALSE olarak dönmüş.

Şöyle bir test yaptım. İlk formülümdeki [Range] alanındaki koşulu kaldırıp doğrudan $B$1:$B$100 alanını girdim. Yani yeni formül;

=EĞERSAY($B$1:$B$100;"Var") oldu. Bu formülün sonucu düzgün geldi. İşin ilginç yanı bu formüldeki [Range] kısmının sonucuna baktığımda yine aynı ifadeyi elde ettim.

=COUNTIF({"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Yok";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Yok";"Var";"Var";"Yok";"Var";Yok;Yok;"Var";"Var";"Var";"Var";"Yok";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Var";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok";"Yok"};"Var")

Tek fark ilk formülde FALSE olan değerler ikinci formülde Yok olarak döndü.

Unutmadan söyleyeyim; SHIFT+CTRL+ENTER ile dizi olduğunu da belirttim. Yine hata aldım.

Anlamak istediğim iki formülün sonucu aynı geldiğine göre neden ilkinde hata veriyorda ikincisinde hata vermiyor?

Biraz detaylı bir anlatım oldu ama olaya doğrudan çözüm değil hatanın nedenini anlamaya çalışıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

İlk formülünüze göre aralıktaki tüm değerleri koşula uygun yapsanız dahi EĞERSAY sayma işlemi yapmıyor. Bu formül yerine TOPLA fonksiyonu ile dizi oluşturabilirsiniz ya da TOPLA.ÇARPIM formülü ile dizi olmadan direk işlem yapabilirsiniz.

Merhaba,

Korhan Bey bahsetmiş, diziye katmaya gerek kalmadan da yapılabilir.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$100="Evet")*($B$1:$B$100="Var"))

Geri