En büyük ve en Küçük değeri yazdırma

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
beyler bunda formulluk yada makroluk bı sey yok malesef 3 - 5 satırlık tablolarda her turlu cozume ulasılabılırız ancak soz konusu 50,000 - 60,000 satırlık verıler oldugunda durum yukarda belırtıgım gıbıdır.
ozet tabloda alan hesaplanırken ılk satırlar sadece verıyle dolduruluyor ardından gelen satırlarda aynı verı kumesınden oldugu ıcın onların uzarınde ne kadar ıslem yapmaya calısırsanız calısın ılk sutundakı hucrenın ıcınde verı olmadıgı ıcın #DEGER vs. tıpınde hatalar alırsınız ok?
mıcrosoft yada herhangı ucuncu bır fırma su anda buna bır cozum bulabılmıs degıl ancak 2010 versıyonunda cıkarsa bunun ıcın bır sey cıkar su anda mecburen yukarda anlatıgım gıbı yapılması gerekıyor ok?

1. Dosyanızı açamadığım için ne yaptığınızı bilmiyorum.

2. Soruyu ben yanlış anlamadıysam. Bir tablodan Max ve Min değerlere sahip firma adlarının bulunması şeklindedir. Bunu da yukarıda verdiğim örnek dosyalarda değişik formüllerle yapılmışını bulmak mümkün.

3. Başka bir şey isteniyorsa veya sizin anladığınız şekilde problemi açarsanız belki bende bunun çözümünün olup, olmadığını anlamış olacağım.

..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle
Cyberwolf1980 ve yurttas a çok çok teşekkür ederim..
her ikinizinde çözümüyle farklı yöntemlerle oldu . Sonunda Sizin yardımızınla çözüme ulaştım.

1. Cyberwolf1980 dediği şekilde benim formülümle yaptığımda mutlaka eğer dış veri alıyorsanız Pivotunuzda ÖZET TABLO değilde TABLO şeklinde olmalıymış
Pivotumu tablo haline çevirdiğimde benim förmülümde işe yaradı

2. yurttaş ın göndermiş olduğu deneme dosyasındaki formülü kenime uyarladığımda ÖZET TABLO şeklinde de yapabildim..

Herkeze emeği ve zamanını ayırdığı için çok teşekkür ederim çünkü beni yaklaşık her gün 1500~2000 satırlık bir pivot u analiz etmekten kurtardınız.

sağolun