DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Teşekkürler bu işimi gördü. Ama formül yapısını anlamak için soruyorum; VE($A2<>"" bunun formül anlamı nedir acaba?Merhaba
Örnek olarak resimdeki gibi bir tablo olsun ve A sütunu da Tarih Alanı olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 228468
A2 den itibaren tablonuzu seçiniz.
Koşullu Biçimlendirme için kullanabileceğiniz örnek formülEkli dosyayı görüntüle 228469Kod:=VE($A2<>"";$A2<BUGÜN())
formül içindeki A2 hücresini tarih girdiğiniz hücre adresi ile değiştirmelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 228470
Eklediğim tarihler hep ileri tarihler olduğu için yanlışlıkla eski tarih eklediğimde bi nevi uyarı vermesi için böyle bişey yapmak istedim. Mesala 10.02.2022 tarihini yazarken yanlışlıkla 10.02.2021 yazabiliyorum, bu durumda koşullu biçimlendirme hemen bunu farketmemi sağlar diye düşünüyorum.Gün geçtikte tablo tamamen kırmızıya dönüşür![]()
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a1:a" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
If Target < Date Then
Target.Interior.Color = 255
Else
Target.Interior.Color = xlNone
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub
Kod çalıştırmak exceli çok yorar diye korkuyorum ya da bi problem çıkarttığında çözemem diye korkuyorumKodla bu işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, Range("a1:a" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub Application.EnableEvents = False If Target < Date Then Target.Interior.Color = 255 Else Target.Interior.Color = xlNone End If Application.EnableEvents = True End Sub
1. yormazKod çalıştırmak exceli çok yorar diye korkuyorum ya da bi problem çıkarttığında çözemem diye korkuyorum
Kod çalıştırmak exceli çok yorar diye korkuyorum ya da bi problem çıkarttığında çözemem diye korkuyorum
Kod, konfordur, zamandan tasarruftur.Avolkan0 : Kod çalıştırmak exceli çok yorar diye korkuyorum ya da bi problem çıkarttığında çözemem diye korkuyorum