Etopla da bulamadığı ürünlere uyarı mesaji yazdırma formülü

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003 TURKCE
=ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B)

Merhaba yukarıda formülü kullanarak sayfa ikide B sütünunda bulunan verileri sayfa birde karşılığı olan yere yazdırıyorum. Eğer sayfa 2.de, sayfa birde olan bir ürün yoksa 0 yazıyor. bunun yerine bulunamadı yazdırmam mümkün müdür?

Ekte kırmızı ile olan sırıfın yerine bir bulunmuyor yazısı yazdırmaya çalısıyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

=ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B)

Merhaba yukarıda formülü kullanarak sayfa ikide B sütünunda bulunan verileri sayfa birde karşılığı olan yere yazdırıyorum. Eğer sayfa 2.de, sayfa birde olan bir ürün yoksa 0 yazıyor. bunun yerine bulunamadı yazdırmam mümkün müdür?

Ekte kırmızı ile olan sırıfın yerine bir bulunmuyor yazısı yazdırmaya çalısıyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ekteki kodu denermisiniz.

Kod:
=EĞER(ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B)=0;"Bulunamadı";ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B))

Merhaba,

Formül ile;

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(sayfa2!A:A;A1)=0;"Bulamadım";ETOPLA(sayfa2!A:A;A1;sayfa2!B:B))

Biçim ile;

Formüllü olan alanı seçin / Seçili alanda fare ile sağ klik / hücre biçimlendirme / isteğe uyarlanmıştan tür bölümüne;

Kod:
[=0]"Bulamadım";Genel

.

merhaba !!! doğru anladı isem;
=EĞER(ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B);ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B);"BULUNAMADI")olmalı Saygılar

tek bilmiyen benmişim galiba hangisini yapsam çalıştı :) tekrar teşekkürler.

Yukırda yazılı formüle sayfa2 a veya sayfa 2 c sütünunda bulunmuyorsa şeklinde ekleme yapmamız mümkün mü? Yani Bulamadım demesi icin sadece sayfa 2 a sütünuna değilde, hem sayfa2 hem a hem c baksın istiyorum?

Toplama işlemi de B ve D sütunlarına göre mi olacak?

.

=ETOPLA(sayfa2!A:A;A3;sayfa2!B:B)-ETOPLA(sayfa2!C:C;A3;sayfa2!D:D)

Tam toplarlayamadım tekrar sorayım.
Yukarıdaki formüle ek olarak eğer A3 teki kod, sayfa2 de A ve C sütünlarında bulunmuyorsa belirlediğim yere "bulunamıyor" yazdırmak istiyorum.

Aşadaki formülde bunu kısmen çalıştı. Aşağıdaki formlde sadece sayfa2 de A sütünuna bakmasını sağlıyor.Benim istediğim buna safa2 de A ve C olarak revize edebilmek.

Teşekkürler.

Kod:
=EĞER(ETOPLA(Sayfa2!A:C;B3;Sayfa2!B:D)=0;"";[COLOR=red]formülünüz[/COLOR])

Bu mantıkla yapabilirsiniz.

.

Geri