excel 2010 da 2 excel sheet ayrı ayrı nasıl açılır

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhabalar;
office 2010 excel de 2 ayrı excel sheet iki ayrı pencerede açılmıyor. başlatma çubuğunda ayrı görünüyor fakat ana ekranda aynı pencerenin içinde duruyorlar.
yardım lütfen...

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba!!! doğru anladı isem görünüm sekmesinde yeni pencere seçeneği ile açabilirsiniz,sayfanın simge durumunu küçültür iseniz diğer sayfayı da görebilirsiniz.saygılar!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
teşekkürler. ama masa üstünde 10 adet excel sheet olduğunu düşün. çalışmaya 3 tane si ile başlıyorsun. 3 üne masa üstünden ayrı ayrı bastığında ayrı pencerelerde açılmasını nasıl sağlayabilirim.
yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba!!! dediğinizi tam anlamadım ama dosya menüsü-seçenekler-gelişmiş-görüntü-görev çubuğunda tüm pencereleri göster seçeneğini işaretleyiniz.saygılar!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
yazdığınız işlem yapıldığında ekranın en altında bulunan bar üzerinde 2 adet pencere açılıyor evet ama ekranda tek excel penceresi görünüyor. deneyebilirsin. benim yapmaya çalıştığım hem bar üzerinde 2 adet hemde ekranda 2 adet pencere görebilmek.
saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba!! sorunuzu anladım.ekranda aynı anda iki çalışma kitabı görülebiliyormu bilmiyorum çözümü bende merakla takip edeceğim. saygılar!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
bu konuyu nasıl yayabiliriz. sen ve benden başka kimse yazmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar,

Bu konuda bir kavram kargaşası olduğu kesin.

"Excel sheet" derseniz, bunların masaüstünde olma şansı yok. Çünkü, herbiri bir workbook'un parçasıdır.

Muhtemelen uzantısı xlsx olan "Excel Workbook"ları kastediyorsunuz.

İki Workbook'u aynı anda görüntülemek için, öncelikle her ikisini de açın.

Sonra; "Görünüm" sekmesinde, "Tümünü Yerleştir" komutunu verin. Bu komut size bir dizi seçenek sunacaktır. İhtiyacınızı karşılayacak birini seçip tamam deyin.

Eğer bir workbook içinde, farklı sheet'leri yanyana pencerelerde görmek isterseniz, öncelikle workbook'u yeni bir pencerede daha göstermelisiniz.

Bunun için, yine "Görünüm" sekmesinde, bu sefer "Yeni Pencere" komutunu verin. Aynı workbook'un başka bir pencerede açıldığını göreceksiniz. Bu pencerede farklı bir sheet seçebilirsiniz.

Sonra, "Tümünü Yerleştir" komutu ile bunları aynı anda görüntüleyebilirsiniz.

Not : Etkin Çalışma kitabı pencereleri" seçeneğini seçerseniz, sadece aktif workbook pencereleri görüntülenir. Diğer kitaplar görüntüden kaldırılır.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
evet haklısın workbook daha doğru olacak. bir tane workbook açıp onun üzerinde yeni pencere aç deyip sonra açmak istediğimizi onun içerisine çekmek yerine çift tıklayarak açtığımız iki workbook dosyasını ayrı pencerelerde görebileceğimiz bir ayar yokmudur? yani masa üztünde iki adet excel workbook dosyam var. birini çift tıklayıp açacağım sonra diğerini çift tıklayıp açacağım ama 2 ayrı pencerede açılacak. yardım lütfen.
teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Ferhat Pazarçevirdi uzmanım !!! değerli izahatinizi paylaştığınız için saygılar sunarım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
evet haklısın workbook daha doğru olacak. bir tane workbook açıp onun üzerinde yeni pencere aç deyip sonra açmak istediğimizi onun içerisine çekmek yerine çift tıklayarak açtığımız iki workbook dosyasını ayrı pencerelerde görebileceğimiz bir ayar yokmudur? yani masa üztünde iki adet excel workbook dosyam var. birini çift tıklayıp açacağım sonra diğerini çift tıklayıp açacağım ama 2 ayrı pencerede açılacak. yardım lütfen.
teşekkürler...
Excel, MDI form bazlı bir uygulamadır. (MDI : Multiple Document Interface->Çoklu dosya gösterim ortamı) .. Word de, PowerPoint de, Excel de, aynı yapıdadır.

MDI uygulamalar, Anne-Çocuk ilişkilidir.

Anne : Excel Application
Çocuk : Workbook (xlsx, xlsm vs tipteki değişik dosyalar)

Çocuklar bir anneye bağlıdır ve onun sorumluluğundadır.

Dediğiniz olay, çocuğu anneden ayırmak anlamına gelir ki; buna, toplumumuz ahlaken, Excel ise teknik olarak müsaade etmez.

Ama başka bir anneden yeni bir çocuk yapabilirsiniz.

İki farklı anne uygulama açın. Bunu için "Başlat->Microsoft Excel ...." komutunu iki defa verin.

Şu anda iki Excel uygulaması ayrı pencerelerde çalışmaktadır. Bunların herbirinde farklı dosyalar veya aynı dosyaları (salt okunur) açabilirsiniz

Bu penceleri Masaüstünde istediğiniz gibi yanyana, üstüste gösterebilirsiniz.

Not : Anlatmaya çalıştığınız olay, SDI tipli uygulamalar için geçerlidir. Tıpkı Outlook'da olduğu gibi ... Tüm formlar, Anne uygulamadan ayrı pencerelerde açılır.

Böyle bir tekniğe neden gerek duyduğunuzu da merak etmekteyim.

.

2 excel dosyasını farklı pencerede açmak

ARKADAŞIM CVP TAMAMEN ALTINDIR AMA YAPMAN GEREKEN BU :)

http://forum.donanimhaber.com/m_24266103/tm.htm

bilgisayarım>araçlar > klasorsecenekleri > dosya türleri

xls seç

gelismiş

aynı pencerede gözat yanındaki isaret kaldır

fakat bitmiyor..

duzen tıklanır

eylemi gerceklestirmek için kullanılan uygulama kısmında

"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\EXCEL.EXE" /e "%1"

olacak sekilde ayarlayın

"%1" koyulacak yani sonuna

ve dde yanındaki işareti kaldırın.

REGEDITTEN ÇÖZEN BİR ARKADAŞIN YÖNTEMİ İSE ŞÖYLE
http://www.hollycafe.info/bilgisayar_rehberi/iki_excel_dosyasini_ayri_pencerelerde_acmak-t157.0.html

1) Bilgisayarda Başlat-Çalıştır kısmına regedit yazarak kayıt defterine girin.

2) \HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.12\shell\open\ dosyasına ulaşın

3) open dosyası içindeki command değerini silin, varsayılan değere 2 defa tıklayın ve oradaki program yolunu şu şekilde değiştirin "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\EXCEL.EXE" /e "%1"
Not:Burada şuna dikkat edin /e "%1" yazan yerde /e ile "%1" arasında bir boşluk bırakarak yazın. %1 yazarken Tırnak işaretlerini de aynen yazın. Üstte benim yazdığımı aynen kopyalarsanız sorun olmaz)

4)Solda ise eğer varsa şunu yapın (yoksa sorun değil başka yapmanız gerek bir şey yok) ddeexec olan klasörü ve alt klasörleri olan “application” klasörü “IfExec” klasörü ve “topic” klasörünü silin

5) Artık yeni formatlı excel dosyalarınızı ayrı ayrı pencelerde açabilirsiniz

Eğer eski formatlı excel dosyalarınında bu şekilde ayrı ayrı pencerelerde açılmasını istiyorsanız şu adımlarıda uygulamalısınız;

2) \HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.8\shell\open\ dosyasına ulaşın

3) open dosyası içindeki command değerini silin, varsayılan değere 2 defa tıklayın ve oradaki program yolunu şu şekilde değiştirin "C:\Program Files\Microsoft Office\Office8\EXCEL.EXE" /e "%1"
Not:Burada şuna dikkat edin /e "%1" yazan yerde /e ile "%1" arasında bir boşluk bırakarak yazın. %1 yazarken Tırnak işaretlerini de aynen yazın. Üstte benim yazdığımı aynen kopyalarsanız sorun olmaz)

4)Solda ise eğer varsa şunu yapın (yoksa sorun değil başka yapmanız gerek bir şey yok) ddeexec olan klasörü ve alt klasörleri olan “application” klasörü “IfExec” klasörü ve “topic” klasörünü silin

5) Artık eski formatlı excel dosyalarınızı da ayrı ayrı pencelerde açabilirsiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-09-2023
şaşırdım....tebrikler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
aslında bu sorun ofis2003 sonrası sürümlerde mevcut. ofis 2003 kullanırken böyle bir sorun olmuyordu. ne zamn 2007 ve 2010 sürümlerini kurdum, 2 farklı excel çalışmasını aynı ekranda görüntüleyemedim. çünkü bazen 3-4 excel sayfası açıyorum, kimini ekranın sağ üst köşesine küçük bir kare haline getirip kodları görmem için açıyorum, kimini isimleri kopyalamak için hemen altına açıyorum. başka bir sayfada da çalışmalarımı yapıyorum. anlatımlarınız için çok teşekkürler. sizler sayesinde yine üst sürüme dönebileceğim.

Excel Vers. ve Dili
2010
07.02.2018
Merhabalar,

Başlat - Microsoft Office - Excel ile yeni bir excel açtığımızda boş sayfa geliyor. Açmak istediğimiz diğer excel dosyasını açarsak 2 sayfada ayrı ayrı görüntüleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
28/10/2021
ARKADAŞIM CVP TAMAMEN ALTINDIR AMA YAPMAN GEREKEN BU :)

http://forum.donanimhaber.com/m_24266103/tm.htm

bilgisayarım>araçlar > klasorsecenekleri > dosya türleri

xls seç

gelismiş

aynı pencerede gözat yanındaki isaret kaldır

fakat bitmiyor..

duzen tıklanır

eylemi gerceklestirmek için kullanılan uygulama kısmında

"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\EXCEL.EXE" /e "%1"

olacak sekilde ayarlayın

"%1" koyulacak yani sonuna

ve dde yanındaki işareti kaldırın.

REGEDITTEN ÇÖZEN BİR ARKADAŞIN YÖNTEMİ İSE ŞÖYLE
http://www.hollycafe.info/bilgisayar_rehberi/iki_excel_dosyasini_ayri_pencerelerde_acmak-t157.0.html

2) \HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.12\shell\open\ dosyasına ulaşın

3) open dosyası içindeki command değerini silin, varsayılan değere 2 defa tıklayın ve oradaki program yolunu şu şekilde değiştirin "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\EXCEL.EXE" /e "%1"

5) Artık yeni formatlı excel dosyalarınızı ayrı ayrı pencelerde açabilirsiniz

Eğer eski formatlı excel dosyalarınında bu şekilde ayrı ayrı pencerelerde açılmasını istiyorsanız şu adımlarıda uygulamalısınız;

2) \HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.8\shell\open\ dosyasına ulaşın

3) open dosyası içindeki command değerini silin, varsayılan değere 2 defa tıklayın ve oradaki program yolunu şu şekilde değiştirin "C:\Program Files\Microsoft Office\Office8\EXCEL.EXE" /e "%1"

5) Artık eski formatlı excel dosyalarınızı da ayrı ayrı pencelerde açabilirsiniz
Bu arkadasin yazdiklarina biraz ek biraz da duzeltme olarak:

Eger Normal Excel degil de Binary veya Macro Enabled Excel dosyalariyla calisiyorsaniz, Bilgisayarim Calistir (Run) , Regedit komutu ile girdiginiz pencerede.

Excel.Sheet.12
Excel.SheetBinaryEnabled.12
Excel.SheetMacroEnabled.12

Dosyalarinin her biri icin bu islemi ayri olarak yapmaniz gerekmektedir. (Bu dosyalarin Icerisinde Shell'e tiklayip Open'a ardindan da Command'a tiklamalisiniz. (Command klasoru disinda ddeexec isimli klasor goruyorsaniz onu da komple silmelisiniz.)

Command Klasorune tikladiginizda sag tarafta komutlar goreceksiniz.
Ben default disindaki tum alt komutlari (ornegin commandi) silerek cozume ulastim. Yani yalnizca (default) olan komutlariniz orada kalsin. Default komutuna da cift tiklayarak ya da sag tusla Modify diyerek 'Data' kolonundaki kodlarina ulasacaksiniz. Buradaki koda da yukaridaki arkadasin dedigi sekilde kodu yazmalisiniz ANCAK BASKTAKI TIRNAK ISARETLERI DE OLMAMALIDIR.

Yani su sekilde olmalidir:
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\EXCEL.EXE /e "%1"

Excel surumunuze gore burada Office12 yerine Office14 yazabilir bunda bir sikinti yoktur. Ayrica bilgisayarinizdaki duzeninize gore Program Files (x86) vb. seklinde klasor adresi degisiklikleri de olabilir. Onemli olan Excel.Exe'ye ulasacak URL'nin sonuna " /e "%1"" kodunun eklenmesidir.

Ornegin benim klasorlerimde gozuken komutlar su sekilde gozukmektedirler:

C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\EXCEL.EXE /e "%1"

Umarim hala bir sonuca ulasamayan arkadaslar bu yontemle cozebilirler.

Not: Excel secenekler, gelismis seceneklerin altinda genel bolumunde bulunan, Ignore Other Applications That Use Dynamic Data Exchange (DDE) (Turkcesi nasil gozukuyor bilmiyorum) secenegini isaretlediginizde de aslinda ayni isi gormesi gerekiyor ancak neden bilmiyorum ben bunu sectigim zaman niyeyse dosyalarim acilmadigi icin yukaridaki yontemi denedim ve bu sekilde sonuca ulastim.

Not2: Bu arada umarim bu sildigim klasorlerden kaynakli bir sorunla karsilasmam!!! :)

Sevgi ve Selamlar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
28/10/2021
Evet sanirim korktugum basima geldi! :)

Bu sefer de farkli pencelerdeki excellerim arasinda Deger Yapistir (Paste Values) komutum calismiyor. Nasil duzeltebilirim, fikri olan var mi?

Selamlar