Arkadaşlar barkodu etikete basmak lazım.
Bu iki linkte verilen hepsi fasaritten.
Ben bir hücreye 13453 yazdığımda onun code-128 olarak bir barkod görüntüsünü vermeli ve bu görüntüyüde printerden basabilmek önemli olan.
ARkadaş banada lazımdı bazı ürünlere kendim barkod tanımlayıp etikete bastırmam lazımdı çok araştırdım ama en iyi sonucu yine excelin sihirli hüçrelerinde buldum çok kolaymış
Oluşturmak için her hangi bir hüçreyi boş bir hüçre olacak buna biz b3 hüçresi diyelim farenin sağ tuşunu tıklayarak hüçre biçimlendiri seçin ve yazı tiplerinden IDAutomationHC39M bu tipi seçin sonra tamam deyin
hepsi bu kadar b3 hüçresine yazdığın sayıların barkod formatında ve altında senin numaraların gözkücek istersen numaranı başka bir hüçreye yazıp o üçreye baplarsan daha iyi oluyor işine yararsa sevinirim benim yaradı...... :hey: :arkadas:
Pardon yaa formülde bir hata unuttum mutlaka başka bir hüçreye bağlamalısınız yani formül şu b2 hüçresine 123 yazalım b3 hüçresinin yazı karakterini IDAutomationHC39M yaptıktan sonra b3 hüçresinde ==("*"&b23&"*") aynen bu formülü giriyoruz hem harf hemde sayı olacak şekilde bize barkod çıkardıyor istediğimiz formatta excel formatını düzenlersek etiket çıktısını da rahatça alabiliyoruz.......
Bu arada Barkod kelimesi ingilzce yaa türkçeside cizgi im dir arkadaşlar bunu kullanırsak daha iyi olacak Herkezi türk dil kurmu sitesine üye olmaya davet ediyorum orda mail adresini verirseniz hergün hem yeni bir kelime öğreniyorsunuz hemde dilimize yabancı dillerden geçmiş olan kelimelerin türkçe karşılıklarını öğreniyoruz çok yararlı bir hizmet http://www.tdk.gov.tr adresimiz bu linkten ulaşılabilir... :hey: :arkadas:
İyide arkadaşım o dediğin bir font olması lazım ki o dediğin olsun.
He font demişken bu konuda piyasada bütün fontlar paralı. En ucuzu 50 dolar.
Ama ben bir font buldum. Code 39 modunda ve bedava isteyenlere gönderebilirim.
Ama Dediğim gibi arkadaşım verdiğin bilgilerin neden eksik ve hatalı verdiğini anlamış değilim. Böyle hatalı ve eksik bilgi veren arkadaşlar için site yöneticisinden kayıtlarının silinmesini istemek en güzeli.
iyide arkadaş neden öyle diyorsun ki bu yaptığım benim işime yaradı sizede belki yarar diye yazdım eksik bilgi vermekmedim bildiğim bu kadardı ki bak sayemde kodlarıda bir çok arkadaş almış oldu bunu bile yapamayıp para ile barkod programları alanlar var ....bende tam almak üzere idim ki bu yöntem işime yaradı bay bilmiş efedi...
Arkadaşlar barkodu etikete basmak lazım.
Bu iki linkte verilen hepsi fasaritten.
Ben bir hücreye 13453 yazdığımda onun code-128 olarak bir barkod görüntüsünü vermeli ve bu görüntüyüde printerden basabilmek önemli olan.
Hem senin istediğin bu değilmiydi ki al işte bir hüçreye 1234 yazıyorusun sana barkod görüntüsünü veriyor ve printer çıktısı veriyor Asıl senin gibi hakaret edenleri söylemek ve kaydını sildirmek lazım..... :sinirli:
a_self_lion arkadaşım verdiğin bilgi eksik idi. O fontu seçiyorum oluyor diyorsun. Kardeşim o font bir install ile senin makinana yükleniyor bunu neden demiyorsun. Ama benim koyduğum dosyadaki fontları alın makinanıza font olarak yükleyin excelde istediğin hücreyi barkod fontlarından birini seçince gersi kolay. Gelelim etiket programına;
kendine bir etiket programı yaz olsun bitsin. He dersenki ben bilmiyorum ewtiket programı yapmayı bu forumda bi çok örnek vbulabilirsin. Yinede bulamazsa 3-5 gün içinde bir etiket programı koyacağım sisteme takip et.
a_self_lion kardeş. Bak ben böyle yapıyorum oluyor diyorsun ama kusura bakma o dediğinin olabilmesi için o fontun sisteme yüklü olmasuı lazım değilmi. Kimde yüklüki o font bizde yüklü olsun. Anca bir yerden bulacaksın yükleyeceksin. Zafer bir dosya bulup koymuş. Evet o bir install ile sağlanıyor barkod yapılanması ama bebnim verdiğim dosyada ise direkt fontların kendisi var. yüklersin makinana olup biter. Nokta.
Neyse Memoms arkadaş birbirimizi yanlış anladık galiba doğru ben o fontun yüklü olduğunu sandım kusura bakma ben bu bilgiyi bir inglizce siteden öğrendim orda bir instal yapmıştım o sırada yüklenmiş olacak benim makinaya kusura bakma ama sadece sanırım font u yüklemekle de olmuyor orda anladığım kadarıyla =("*"&sayı yazılan hüçre&"*") bu şekilde yapmazsak benim barkod okutma cihazları okumadı illaki böyle formül girmek gerekiyor.....
Senin etiket programını takip edeceğim teşekkürler ...... :arkadas:
a_self_lion : Evet o siteden yüklediğin zaman o font yeterli oluyor esasında. Benim yukarıda koyduğum dosya varya zip olan barkodf.zip olan onu alıp içindeki dosyaları yazıcılar klasörüne yükle excelde istediğin hücreyi o fontlardan birini aktif yaparsan font işi barkod olarak çıkıyor. Hemde hiç sorunsuz. Buna emin olabilirsin. Etiket programına gelince basit bir program ama iş görür sanırsam bir hafta içinde buraya koymuş olurum.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.