• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel de fatura tasarımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zlo14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
benim sorunum örnegin bir malın birim fiyatı 5 tl 2 adetle çarpmak istiyorum fakar 2 nın yanında adet yazdıgı için çarpım yapamıyorum lütfen yardım edin bu sorunu nasıl aşabilirim ve ayrıyetten otomatik kdv hesaplamasını nasıl yaparız kısaca bu fatura dizaynımı nasıl otomatik hale getirebilirz. saygılar

Ekli dosyalar

ne istediğinizi daha anlaşılır yazarsanız yardımcı olacagiz.
BİNDOKUZYÜZONBİRTL neyin ücretidir
I9 hücresindeki sayı hangi sayıların toplamıdır ?

ne istediğinizi daha anlaşılır yazarsanız yardımcı olacagiz.
BİNDOKUZYÜZONBİRTL neyin ücretidir
I9 hücresindeki sayı hangi sayıların toplamıdır ?

haklısınız şimdi daha düzgün bir şekilde tasarıma müdahele ettim şimdi sorunum şu 1 adet yazıyor ya bırım fıyatla bunu carpamıorm adet yazısı oldugu ıcın 2. sorunum kdv hesaplamasını otomatik yapamıorm elle yazıyorum birde genel toplam otomatik toplamasını istiyorum sorunum bu umarım açıklayıcı olmuşdur lütfen tekrar fatura dizaynını inceleyiniz saygılar

Ekli dosyalar

Dosyanız Ekte inceler misiniz?

Sorun varsa yazınız veya eklemek istediginiz bir kısım

Ekli dosyalar

Dosyanız Ekte inceler misiniz?

Sorun varsa yazınız veya eklemek istediginiz bir kısım

ustam o hasta yazan yer fırma ısmı de gecerlı medıkal ısı yaptıgım ıcın hastanelere fatura kesıyorum hasta ve altın hasta tc nese sımdı o adetın 1 adet dıye yazılması gerekıyor cunku fatura kagıdım bu sekılde dızayn edılmıs 1 adet yazarken carpma olayını yapaıyormuyuz olay burada bıtıyor

Buyur Hocam istediginiz gibi oldu umarım kdv kısmınıda (8)istediginiz gibi değişebilir siniz.

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Buyur Hocam istediginiz gibi oldu umarım kdv kısmınıda (8)istediginiz gibi değişebilir siniz.

Dosyanız ektedir.

üstadım şimdi anlatamadım sanırım benim basılı a4 faturalarım var ilk attıgım formatta yazılısların yerınde oynama yapmam mümkün degil yani sunu demek istiyorum 1 adet şöyle yazıldıgında birim fiyatla çarpmamız mümkün değil mi excelde a4 kağıt faturaya uygun tek formatım bu ne yazık ki mesela sen 1 adet ayrı hücrelere yazdın bunu bende denedim fakat faturada kayma oluyor umarım anlatabılmısımdır. saygılar

Adet olayını hücreleri biçimlendirden isteğe uyarlanmış olarak yapabilirsiniz.

Örnek dosya ekte. Gerekli formülleri de yazdım.

Düzeltme: ilk eklediğim dosyayı biraz değiştirdim. Faturada neyin ne olduğu anlaşılsın diye başlıklar ekledim. YAzdırma işini "Taslak Kalitesi" olarak belirlediğimden bu başlıklar yazıcıda çıkmaz merak etmeyin. Aynı mantıkla siz de gerekirse başka hücrelere başlık ekleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

üstadım olay budur çok teşekkür ediyorum . saygılar ayrıyetten yardımların için hatirlabeni arkadaşımada çok teşekkür ediyorum saygılar

Ben dosyayı ve mesajımı biraz değiştirdim tekrar inceleyin isterseniz.

Düzeltme: ilk eklediğim dosyayı biraz değiştirdim. Faturada neyin ne olduğu anlaşılsın diye başlıklar ekledim. YAzdırma işini "Taslak Kalitesi" olarak belirlediğimden bu başlıklar yazıcıda çıkmaz merak etmeyin. Aynı mantıkla siz de gerekirse başka hücrelere başlık ekleyebilirsiniz.

kardeşim bu olay süper oldu siyahla belirtiklerin gerçekden çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için saygılar

Ben dosyayı ve mesajımı biraz değiştirdim tekrar inceleyin isterseniz.

evet inceledim siyahla belirtilen yerler yazdırırken cıkmıyor adet olayınıda hallettim yanlız sunu soylım bu kdv olayı ve toplam bölümünü otomatik yazı biçiminde yazması gercekden muhtesem bır olay excelde kim bilir daha neler vardır ustam yardımlarınız için teşekkür ederim çok saolun

Son düzenleme:
Bunlar excel'in en basit halleri. Daha neler var neler. Bu forumdaki ustalardan her gün yeni bir şey öğreniyorum ben de:)

aynen öyle özellikle iş takibinde muhteşem bir program

Yusuf Bey in Yaptığı Örnek Güzel Ama Bunu Çok Amaçlı Düşündüğümüzde Diğer Lazım Olan Kullanıcılarında işini yaraması için,

Faturayı Tekrar Tasarladım Kontrol Ediniz.

Not: Eğer Birim 3 veya 4 basamaklı Değer Girecekseniz Lütfen Aşağıdaki Formülün
Kod:
(SOLDAN;A1;2)
Kısmındaki 2 Sayısını Gireceğiniz Basamaklara Göre Değiştiriniz.

İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Soldan formülüyle yapmaktansa, hücre biçimini değiştirmek daha iyi olmaz mı?

Hatta bir düğme olsa, o düğmeye basıldığında birim seçenekleri çıksa, seçilen birime göre hücre biçimi ayarlansa çok daha iyi olmaz mı? (Keşke yapabilseydim:()

Daha Güzel Olurdu ama tek hücrede olması problem oluyor zaten ama geliştirilebilir tabikide parametre tanımlanıp combobox olayı ile yapılabilir. denemek lazım

Kolay gelisin

Valla olursa süper olur, aynı ekranda hem birimi hem de ondalık basamak sayısını ayarlasak, bu ayarlama o anda seçili olan hücrelere uygulansa iyi olurdu. Kod üstadlarından yardım bekliyoruz.

Yusuf Bey in Yaptığı Örnek Güzel Ama Bunu Çok Amaçlı Düşündüğümüzde Diğer Lazım Olan Kullanıcılarında işini yaraması için,

Faturayı Tekrar Tasarladım Kontrol Ediniz.

Not: Eğer Birim 3 veya 4 basamaklı Değer Girecekseniz Lütfen Aşağıdaki Formülün
Kod:
(SOLDAN;A1;2)
Kısmındaki 2 Sayısını Gireceğiniz Basamaklara Göre Değiştiriniz.

İyi Çalışmalar

yaptığınız çalısma güzel fakat yusuf beyin yaptığı bana en uygun olanı birim olarak adet satışından baska satışım yok ama forumdan arkadaşlar varsa a4 fatura kullananlar için kg litre vs satıs yapanlar için iyi bir alternatif olabilir.!

Geri