excel de hücre içerisindeki harfsel metinleri toplama sorunu

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
excel de hücre içerisindeki harfsel metinleri toplama sorunu (Dün, 14:53)
merhaba değerli excel.web.tr sakinleri Excel ile ilgili bir sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum.

hücre içerisindeki harfsel olan alanların otomotik bir başka sayfa hücresinde toplamak detaylı bilgi örnekte mevcut yardımlarınız için sağolun

mesela
adana
adana
adana
adana
adana
toplamı 5 adet bu 5 adana toplamını başka bir sayfa hücresinde rakamsal 5 olarak yazması kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Hangi sayfada hangi veri sayılacak belli değil, ancak örnek olması bakımından ;

"İstatistik" sayfası V7'ye, "Askeri Evrak" sayfası X5:X53 aralığındaki "G.Vadi" değerini saydırdım,

=EĞERSAY('ASKERİ EVRAK'!X5:X53;"G.Vadi")

Sonuç ; 11

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
mümkünse yaptığınız örnekten atabilirmisiniz
verilerim 1 gelen giden evrak, 2 izhar, 3 askeri evrak 3 adet kullandığım veri sayfam var her bir veri sayfamın istatistik bölümünde toplanması gereken alanlar var
ben örnek olarak 1 tanesini verdim gelen giden evrak inceleyecek olursak anahtar olarak kullanacağım alan isim bölümü su an gözüken hakan çelik isminde 13 kaydım var bu 100'e de çıkabilir bu kayıtların toplamını yani şu an görünen 13 sayısını istatistik bölümünde c8 hücresinde toplasın 2. örnek eşref dağ şu an görünen 3 tane buda 2000'e kadar çıkabilir buda c9 hücresinde toplansın 3 örnek sercan tan şu an görünen 6 adet buda istatistik bölümünün c10 hücresinde toplansın diğer veri kaynağım izhar ve askeri evrak mantığı gelen giden evrak gibi gelen giden evrakta bir örnek verilirse izhar ve askeri evrakı ben yaparım
ayrıca birde giden evrak bölümü var gelen giden evrak içerisinde buradada anahtar kelime olara durumu bölümü var burada kapalı açık diye iki şık var biz kapalı alanları saydıracağız şu an gözüken 20 tane kapalı alan var bu istatistik bölümünde hakan çelike takamül eden 12 kapalı alan var d8 hücresine oto toplasın 2 örnek eşre dağ gelen giden evrak bölümünde giden kısmı durumu bölümünde şu an görünen kapalı alan 3 adet gözüküyor istatistik bölümünde d9 hücresine oto yazsın istiyorum umarım anlatabildim kolay gelsin

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

"Gelen Giden Evrak" sayfası ; R ve S sütunu,

"İzhar" sayfası ; T ve U sütunu,

"Askeri Evrak" sayfası ; AA ve AB sütunu,

"İstatistik" sayfası ; C8:E14 yani Adli Evrak, Gelen-Giden

düzenlendi, inceleyin, formüllerdeki 200 sayısını artırabilirsiniz, ancak bu durumda dizi formülleri ;

("Gelen Giden Evrak" sayfası ; R sütunu, "İzhar" sayfası ; T sütunu, "Askeri Evrak" sayfası ; AA sütunu)

yine dizi formül haline getirmelisiniz, yani kayıt ederken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına birlikte basarak kayıt ediniz..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
visual basıc
merhaba 1Al2Ver

RS
TU
AAA4B
C8E14

R,T,AA
bu hücrelerin olmasımı gerekiyor
dizi formül nedir anlamadım
bir hücre formülünde 6 adet 200 sayısı var ayrıca bunu ne kadar artırabiliriz 20000-30000 bin verdim kabul etmedi
yeni bir kayıt girip Ctrl+Shift+Enter tuşuna basıyorum kaydetmiyor s tuşunada basmammı gerekiyor
teşekkürler

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
merhaba 1Al2Ver

RS
TU
AAA4B
C8E14

R,T,AA
bu hücrelerin olmasımı gerekiyor
dizi formül nedir anlamadım
bir hücre formülünde 6 adet 200 sayısı var ayrıca bunu ne kadar artırabiliriz 20000-30000 bin verdim kabul etmedi
yeni bir kayıt girip Ctrl+Shift+Enter tuşuna basıyorum kaydetmiyor s tuşunada basmammı gerekiyor
teşekkürler
Merhaba,

Sırası ile cevaplayım ;

Sayfalarınızda istediğiniz sonuçların yazıldığı hücrelerdir, yani siz sayılmış verileri ilgili sayfalarda nerede(hangi hücrelerde) görmek istiyorsunuz ? Ben bu hücreleri tahmin üzerine ve müsait oldukları için rastgele seçtim, siz istediğiniz hücrelere göre düzenleyebilir siniz.
R S
T U
AA AB
C8 E14

R,T,AA

Formüllerde 200 olan sayıyı 20000 yada 30000 yapabilirsiniz, ancak önceki mesajımda da belirttiğim gibi, kursör formül çubuğundayken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına birlikte basınız, formülün başına {, sonuna da } işareti gelir ve formül dizi formül olur, basit bir örnek ; "Askeri Evrak" sayfası AA5 teki formüldeki sayıyı 20000 yaparken formül ;

=EĞER(SATIR(AA1)>$AB$4;"";İNDİS($C$5:$C$200;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER($C$5:$C$200<>"";KAÇINCI("~"&$C$5:$C$200;$C$5:$C$200&"";0));SATIR($C$5:$C$200)-SATIR($R$5)+1);SATIR($C$5:$C$200)-SATIR($R$5)+1);SATIR(AB1)))) böyle iken,

Ctrl+Shift+Enter kullandığınızda, aşağıdaki şekli alır,

{=EĞER(SATIR(AA1)>$AB$4;"";İNDİS($C$5:$C$20000;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER($C$5:$C$20000<>"";KAÇINCI("~"&$C$5:$C$20000;$C$5:$C$20000&"";0));SATIR($C$5:$C$20000)-SATIR($R$5)+1);SATIR($C$5:$C$20000)-SATIR($R$5)+1);SATIR(AB1))))}

Sonuç ;

Sayfalardaki isimlere ait verileri saydırmak istiyorsanız, bunu aynı sayfada yada farklı bir sayfada hücrelerde yapabilirsiniz, ki bir tanesi ad soyad, diğeri rakam içindir ( Örnek ; "Gelen Giden Evrak" sayfası R ve S sütunu )

Bu işlem ilk 3 sayfada olacağı düşüncesiyle de sayfalardaki uygun sütunlara uygulanmıştır,

"İstatistik" sayfasında ise, saydırma işlemi ADLİ EVRAK yazan bloka (C8:E14) yapıldı, diğerlerini de buna bakarak siz yapabilirsiniz,

Açıklamalar umarım faydalı olmuştur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
visual basıc
2 Eklenti(ler) Bu konuya abonesiniz excel de hücre içerisindeki harfsel metinleri t

hocam unuttuğum çok önemli bir şey ay sorunu bunların her ay yapılması gerekiyor biz tamanını yaptık gelen evrak isim yanına ay sütunu eklememiz lazım yardımcı olabilirmisin

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
hocam unuttuğum çok önemli bir şey ay sorunu bunların her ay yapılması gerekiyor biz tamanını yaptık gelen evrak isim yanına ay sütunu eklememiz lazım yardımcı olabilirmisin
Merhaba Sayın 208319,

Son mesajımdaki açıklamalar için herhangi bir yorum yapmamışsınız, bu "tamam" anlamına mı geliyor ?

"Gelen Giden Evrak" sayfasında D ve F sütunlarında tarih var, ayrıca AY sütunu istemişsiniz ( yeni isteğe göre ay sütunu C sütunu mu olacak ), bu sütunun maksadını sorabilir miyim, amaç ne ? Şayet ay bazında sorgulamak istiyorsanız şu haliyle D yada F sütununa göre süz yapılabilir,

Ancak formüllerin çoğu değişmek zorunda kalabilir,

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
doğru sayın 1Al2Ver hocam anlatımın gerçekken güzel hepsini anladım çok teşekkürler gelen giden evrak içerisinde bir kaç tane ay E,G,L sutunları var bunlar başka işlevler için kullanılıyor tahmin ettiğin gibi ay sütunu C sütunu olacak ben gelen evrak bölümünde isim sutunu olan B sutunu yanına yeni bir sutun açtım ay sutunu yani C sutunu bu rakamsal yada sayısal olabilir önemli olan 1 aylık veriyi tespit etmesi giden evrak bölümünde ise durumu bölümü yani I sutunu yanında bir J sutunu yani ay sutunu açtım gelen evrakta C sutunu 1 ayı temsil edecek gedende ise J sutunu 1 ayı temsil edecek yalnız burada bi sorun daha var 1 aylık veriden sonra ne yapabiliriz süzme yöntemi olabilirmi yardımını bekliyorum

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

5 no.lu mesaj ekini düzenleyip yeniden ekledim,

Kolay gelsin.

relaxim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Tr 64 bit
15.06.2027
Sn 1Al2Ver elinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
hocam ellerine sağlık bana biraz karışık geldi ama çözmeye çalışacağım siz yinede müsait olduğunuzda anlatırsanız sevinirim. ilk etapta gözüme çarpan tarih sorunu, siz formülü gelen evrakta D sutununa vermişsiniz ben en son yazımda 2 ayrı tarih sutunu açacağınızı söylemiştim C ve J sutunu diye (yeni sutun açıldığında sutun isimleri değişiyor) gelen ve giden evraktaki mevcut tarihler benim işimi görmüyor ben kendi tarihimi oluşturmam gerek (giden evrakta ise J sutununa yani yeni bir tarih sutunu verildiğini varsayarak gelen avraka yaptığın gibi giden evrakada ilk tarih son tarih gibi formül vermelisin evrakın geldiği tarih ile kapatıldığı tarih arasında 7 ve 8 aylık gibi zaman dilimi oluyor kısacası (gelen evrak formülü mükemmel problem gözükmüyor) (sorun giden evrakta giden evrakada gelen evrakta olduğu gibi bağımsız formül vermelisin birbirlerinden farklılar)
hocam ayrıca istatistik bölümündeki tarih aralığı neyi ifade ediyor açıklarmısınız. teşekkürler hocam konuyu size tam anlatamadığım için üzgünüm.

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
hocam ellerine sağlık bana biraz karışık geldi ama çözmeye çalışacağım siz yinede müsait olduğunuzda anlatırsanız sevinirim. ilk etapta gözüme çarpan tarih sorunu, siz formülü gelen evrakta D sutunu gidende ise J sutununa vermişsiniz ben en son yazımda 2 ayrı tarih sutunu açacağınızı söylemiştim siz herhalde formülü mevcut tarihe uygulamışsınız ben onu yapsam formüller bozulurmu teşekkürler hocam
Merhaba,

"2 ayrı tarih sutunu açacağınızı söylemiştim " demişsiniz de örnek dosya eklememişsiniz :) ,

Verileri her sayfada ilgili sütunlara tarih tarih girin,

örn; "Gelen Giden Evrak" sayfası D sütunu

Sonra "Gelen Giden Evrak" sayfası AA1 ve AC1 satırlarına tarih girdiğinizde V2:Y31 aralığı otomatikman oluşur, bu uygulama "İstatistik" sayfası hariç tüm sayfalarda aynıdır ( "Askeri Evrak" sayfasında tarih ; AI1 ve AK1 de, veriler ise AE5:AG51 arasındadır )

"İstatistik" sayfası ; C1 ve D1 e tarih girildiğinde C8:Q66 bölümü (Yeşil Kart bölümü hariç) oluşur, bu sayfada isimler, A8:A aralığına elle giriliyor.

Sonuç ;

Tüm sayfalarda, farklı hücrelerde, "2 tarih arası" veri alınmaktadır,

Şayet farklı sütunlar açarsanız, tüm formüllerdeki hücre referansları değişebilir, mevcut formülleri iyice inceleyin, dosyanızın bir kopyasını oluşturup yeni düzeninizi ona uygulayın, böylece sonuç alabilirsiniz.

NOT ; "Gelen Giden Evrak ve İzhar" sayfalarında P:T aralığı, "Askeri Evrak" sayfasında da X:AC aralığı gizlenmiştir, açmak için örn;"Askeri Evrak" sayfası için W:AD aralığını fare ile seçin, sağ klik--Göster'i tıklayın, açılan sütunlarda gerekli sayısal artırımları yapın,

Unutmayın ; DİZİ FORMÜL'ler için Ctrl+Shift+Enter kullanmalısınız,

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
visual basıc
hocam örnek çok önceden verdiğim için tarih yada ay hsutununu vermeyi ututmuşum sonradan hatırladım son mesajımda size söyledim ama demekki gözden kaçtı. gelen giden evraktaki ve diğer verilerdeki tarihler standart oynama yapamayız yada değiştirme yapamayız ben ben kendi tarihimi oluşturmam gerek ekleme yaparsam dediğin gibi her şey bozulacak yine size muhtacım acelesi yok boş bir zamanınızda düzenleyebilirmisiniz ben bunları yapacak kapasiteyi kendimde göremiyorum gelen evrakın tarihi yeni sutun giden evrakın tarihi yeni sutun ve birbirinden bağımsız hocam saygılarımı sunuyorum yapsan da yapmasanda sana çok dua ediyorum

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
hocam örnek çok önceden verdiğim için tarih yada ay hsutununu vermeyi ututmuşum sonradan hatırladım son mesajımda size söyledim ama demekki gözden kaçtı. gelen giden evraktaki ve diğer verilerdeki tarihler standart oynama yapamayız yada değiştirme yapamayız ben ben kendi tarihimi oluşturmam gerek ekleme yaparsam dediğin gibi her şey bozulacak yine size muhtacım acelesi yok boş bir zamanınızda düzenleyebilirmisiniz ben bunları yapacak kapasiteyi kendimde göremiyorum gelen evrakın tarihi yeni sutun giden evrakın tarihi yeni sutun ve birbirinden bağımsız hocam saygılarımı sunuyorum yapsan da yapmasanda sana çok dua ediyorum
Merhaba,

Benim dosyamı, dosyamda ilave sütunlar açarak ve açıklayarak ekleyeniz, bakalım.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
yeni ay sorunu

hocam yeniden düzenledim ilgin için çok teşekkürler açıklama içerisinde mevcut gizli alanlardaki açıklamayıda yaparsan çok sevinirim saygılar kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
hocam yeniden düzenledim ilgin için çok teşekkürler açıklama içerisinde mevcut gizli alanlardaki açıklamayıda yaparsan çok sevinirim saygılar kolay gelsin
Merhaba,

"Gelen Giden Evrak" sayfası ; C sütunundaki tarih AY (Ocak) yoksa GÜN olarak mı (01.01.2010) yazılacak, yada 01.01.2010 yazıldığında hücrede (örn;C5) Ocak mı yazacak,

"İstatistik" sayfası ; 2 tarih arası süz AY bazlı mı (Örn; Ocak-Şubat) yoksa GÜN bazlı mı olacak (Örn; 01.01.2010-31.01.2010)

bunlara açıklık getirin,

Çözüm'ü çabuklaştıracak üyeler olabilir, onlarında çözümlerini deneyiniz,

Benim zamanım olursa da yapmaya çalışacağım,

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
hocam özür dilerim dışarı çıkmıştım, önemli olan bana 1 aylık veriyi vermesi ay bazlı yada tarih bazlı olması önemli değil

Son düzenleme: