excel de hücre içerisindeki harfsel metinleri toplama sorunu

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
hocam özür dilerim dışarı çıkmıştım, önemli olan bana 1 aylık veriyi vermesi ay bazlı yada tarih bazlı olması önemli değil
Merhaba,

İstekleriniz doğrultusunda ve anladığım kadarı ile düzenlediğim dosya ektedir,

Her sayfa için, Gelen ve Giden'ler 2 tarih aralığı seçilerek otomatik olarak formüller ile süzülmektedir,

Gerek dizi formüller, gerekse gizlenen sütunlar için, önceki mesajlarımda verdiğim cevap ve öneriler bu dosya için de geçerlidir,

Umarım çözüm doğrudur ve işinizi görmektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
visual basıc
merhaba 1Al2Ver hocam üzgünüm hiç birisinde sonuç alamadım ilk yaptığınız örnekte giden bölümü çalışıyordu şu an maalesef istatistik bölümüne hiç biri sağlam atmıyor teşekkürler

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
merhaba 1Al2Ver hocam üzgünüm hiç birisinde sonuç alamadım ilk yaptığınız örnekte giden bölümü çalışıyordu şu an maalesef istatistik bölümüne hiç biri sağlam atmıyor teşekkürler
Merhaba,

21 no.lu mesaj eki düzeltildi (İstatistik sayfası)

"Hiç birisinde sonuç alamadım" derken, tüm dosyadan mı bahsediyorsunuz ?

Sonuç alamadığınız sayfaları ve hücre adreslerini yazar mısınız ?

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
merhaba hocam
bu gün işyerinde yoğundum doğrusu cevap yazamadım hocam gelen giden B sutunu izhar b sutunu askeri evrak b sutunları buradaki isimler 10 yada 15 kişi sabit tüm veriler bu arkadaşlara kaydediliyor ben tek tek denedim bu b sutunundaki arkadaşları tüm verilere aynı yazdım çalışmayan alanları kırmızıya boyadım ilk tarih son tarih altlarındaki formülleri kontrol edin veriler olduğu halde toplamıyor izhar ve askeri evraktada aşağı yukarı aynı bazı alanlar çalışıyor çalışan alanlar isi formüllerde boyanmamış alanlar istatistik bölümündede çalışmayan alanları boyadım kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
elemdeki son gönderdiğin örneği incele
Merhaba,

Benim en son eklediğim dosyada sorun yok,

Siz isimleri örnek dosyadaki formatı bozmadan değiştirin, sorun olmamalı,

Yine de inceleyeceğim.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
yok hocam formatı değiştirmedim dosyayı inceleyin
hocam en son gönderdiğiniz (Çözüm3) bunu gönderdiniz ben sadece isim bölümüyle uğraştım isimler sabit 10,15 kişi benim gönderdiğim dosyayı incelermisin en son gönderdiğim değişiklik sadece b sutununda

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

21 no.lu mesaj eki yenilendi, (Çözüm4)

"İstatistik" sayfası dışında kalan sayfalarda, "Giden" evraktaki tarihlerde, Kapalı-Açık durumuna isabet eden tarih, durum=açık ise boş olmalıdır, "Gelen Giden Evrak ve İzhar" da; AD5:AD200, "Askeri Evrak" ta ; AL5:AL200 aralığındaki "Açık" ları hesaplayan formüller bu mantığa göre düzenlenmiştir.

"İstatistik" sayfasında, diğer sayfalardan taşınan verileri test ediniz, şayet hata var ise örneğin ; "İstatistik Sayfası" Adli Evrak Bölümü, ... hücresi diyerek açıklama yapınız,

Umarım bu sefer doğru çözüm olmuştur.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
merhaba 1Al2Ver hocam çok sağol allah razı olsun şu an denedim bir problem gözükmüyor inşallah sıkıntı yaşamam

hocam bu verilere 5000, 10000 bin veri girebilirmiyim

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
merhaba 1Al2Ver hocam çok sağol allah razı olsun şu an denedim bir problem gözükmüyor inşallah sıkıntı yaşamam

hocam bu verilere 5000, 10000 bin veri girebilirmiyim
Oh nihayet diyelim :)

Allah hepimizden, özellikle de bu seviyeye gelmemde katkıları olan tüm üyelerden bir kere daha razı olsun,

Sıkıntı yaşarsanız çekinmeyin dile getirin,

5000-10000 veri, özellikle Topla.Çarpım formüllerinde, uzun hesaplamalar yapar ve amiyane tabirle sistemi kasabilir, ama yine de eklerim derseniz, formüllerdeki 200 olan sayıyı düzenleyerek artırabilirsiniz, önceki mesajlarda da belirttiğim gibi Dizi Formüllere dikkat edin ve Ctrl+Shift+Enter ile kayıt edin,

Bu gibi durumlarda makro kullanmak en doğru çözüm olabilir, bu da konusunda uzman olan arkadaşların çözümü ile gerçekleşebilir,

Tekrar hayırlı olsun diyorum.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
merhaba hocam 200 yazan sadece 200 kayıt anlamınamı geliyor
bu proğram sayesinde unuttullarınızı hatılamışınızdır sizi kutluyorum gerçekten başarılı bir perform.gösterdiniz. cok teşekkürler
ayrıca makro bilgim biraz var sayıları makroyamı atamamız grekiyor bildiğin kadarıyla tarif et

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
merhaba hocam 200 yazan sadece 200 kayıt anlamınamı geliyor
bu proğram sayesinde unuttullarınızı hatılamışınızdır sizi kutluyorum gerçekten başarılı bir perform.gösterdiniz. cok teşekkürler
ayrıca makro bilgim biraz var sayıları makroyamı atamamız grekiyor bildiğin kadarıyla tarif et
Merhaba,

bildiğin kadarıyla tarif et
Bu tip emir kipleri içeren hitaplarda, yardımcı olmuyoruz.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
afedersiniz küstaklığımı bağışlayın rica etsem mümkünmü çok özür dilerim

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

7 no.lu mesajda açıklama mevcut,

Ayrıca "Gelen Giden Evrak" ve "İzhar" sayfalarında R ve V sütunlarında, "Askeri Evrak" sayfası Z ve AD sütunlarında mevcut formüllerde, 200 görülen yerleri isteğinize göre düzenleye bilirsiniz,

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
visual basıc
çok sağol hocam yardımların için