Excel de önce kura sonra fikstür

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Arkadaşlar merhaba;

İşyerinde ayda bir PS3 turnuvası düzenliyoruz ve herkes takımını ve grubunu tek tek kura ile çekiyor.

Bu iş için bir excel düşündüm ama bununla ilgili 3 sorum var.

1. Ekteki dosyada Gruplar sayfasındaki A sütununa o ay katılacakların listesi (32 kişi), B sütununa da o ay turnuvadaki takımların listesini ekleyip kura çek butonuna basıp her ismin karşına rastgele bir takım ismini atamasını sağlamak.

2. Herkese otomatik atanan takımları gruplara yerleştirmek.

3. Tüm maç sonuçları girildiğinde de gruplardan çıkan ikişer kişiyi Eleme sayfasının A sütununa otomatik olarak getirip finallere atamak.

Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: arama yaptım fiktür ile ilgili konularda dosyalar silinmiş. Kura çekme konusunda ise makro A sütunun karşısına sadece rakam atıyor takımları katıştıramıyorum.

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sizin şablondan biraz farklı oldu ama işinizi görür heralde.ikili averaj mevcut.gruptan çıkanlar birinci ve ikinciler kendi arasında eşleşir.aynı grup 1. ve 2.leri gruplardan sonraki ilk elemede karşılaşamaz.eğer elemeli maçlarda iki maçta eşitlik varsa penaltılar kısmına yazmanız gerekiyor.eğer istediğiniz bi durum olursa ona çözüm bulabiliriz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 English
Tekrar merhaba çalışmanız gerçekten çok güzel ama bizim sisteme göre biraz farklılıklar mevcut. Oyunda kimin hangi takım ile oynayacağı da kura ile belirleniyor. Ve ikili averaj yok. Dört takımlık grupta herkes gruptan çıkabilmek için üçer maç yapıyor.

Yani dosyada B sütununa isimleri C sütununa da takımları yazdıktan sonra makro ile isimlerin karşısına da takımları rastgele nasıl atatabilirim?

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Bu arada ilk mesajımda da belirttiğim gibi D sütununda rakamlar var onları takım isimleri olarak değiştirebilir miyim diye denedim ama ne yazarsam yazayım butona basar basmaz tekrar sayıya çeviriyor.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
neden takım isimleri yazmak istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
2010 English
neden takım isimleri yazmak istiyorsunuz?

Şu sebeple;

Herkesin aynı seçmemesi için bu işi de kura yoluyla yürütüyoruz. Ekteki dosyada sağ taraftaki takım listesini rastgele olmak kaydıyla B sütununa isimlerin karşısına atayacak bir yol lazım.

Ekte göründüğü gibi sitede kelimeler isminde karıştırma ile ilgili bir dosya buldum ama bir türlü istediğim şekle uyarlayamadım.

Yani ikili averaj sistemini kaldırıp bir de karıştır fonksiyonunu istediğim şekle uyarlayabilirsem tam istediğim şey ortaya çıkmış oluyor.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
3 maç yaparsanız ikili averaj devre dışıdır zaten.ekledim C sütununa takım adları E sütununa kişi adlarını yazın.

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
benden bugünlük bu kadar.eğer sorunuz olursa yazın ben yarın bakmaya çalışırım.size iyi geceler.

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Çok teşekkür eder. Haklısınız 3 maç sonucu girince averaj nasıl olsa devredışı kalacak. Karıştarma da çok güzel olmuş.

İyi geceler.

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Arkadaşlar tekrar merhaba;

Syn muokumus'un dosyasında karıştırmak (kura) için aşağıdaki kod bulunuyor. Forumda excel ile ilgili sorularımın asıl sebebi birilerine dosya yaptırmak değil nasıl olduğunu öğrenip geliştirmeye çalışmak. O yüzden aşağıdaki kodun açıklaması konusunda yardım rica edebilir miyim?

Mesela F sütununda neden rakamlar karışıyor? Onların solundaki takım ve isimler bu sayılarla beraber nasıl bir yere kopyalanıyor?

Eğer yardımcı olan birisi olursa çok sevinirim.

Kod:
Sub kura()
Application.ScreenUpdating = False
[d2:d50] = ""
For i = 2 To 33
10
Randomize Timer
a = Int(Rnd * 32) + 1
If WorksheetFunction.CountIf([D2:D33], a) = 1 Then GoTo 10
Cells(i, 4) = a
Next i
[f2:f50] = ""